Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara vrea debut perfect şi acasă, cu CSM Bucureşti

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
12.10.2012

   Etapa a II-a  
Locul 2 sâmbătă, ora 18:00 Locul 6

Etapa a doua a Ligii Naţionale programează sâmbătă un duel între două formaţii care s-au intersectat de mai multe ori în sezonul trecut. BC Timişoara şi CSM Bucureşti vor fi faţă în faţă într-o partidă care va opune una dintre echipele care au impresionat în prima etapă cu una care a impresionat în sezonul trecut.

BC Timişoara a început cum nu se poate mai bine sezonul. O victorie liniştitoare la Târgu-Mureş în chiar primul duel al noului campionat, succes care le-a dat încredere elevilor lui Predrag Badnjarevic că lucrurile puse la punct în vară sunt la locul lor. Bănăţenii au propus acelaşi stil colectiv şi l-au scos în faţă pe Marco Djerasimovic, care a fost şi MVP-ul meciului. Badnjarevic a renunţat la Sarovic în primul "cinci" şi l-a disribuit pe Popescu, de multe ori unul dintre principalii marcatori în partidele amicale, chiar dacă aproape mereu a venit de pe bancă. În plus, timişorenii l-au aruncat rapid în luptă şi pe Ivan Jelenic, muntenegreanul sosit de o săptămână pe Bega şi care s-a achitat bine de sarcini.

Timişoara a arătat bine într-un duel cu o echipă cu pretenţii în prima ligă. Un duel tranşat din punct de vedere al disciplinii tactice. Alb-violeţii sunt fideli sistemului lor de joc şi vor aplica aceeaşi strategie şi în meciul cu CSM Bucureşti. Bucureştienii joacă puţin altfel decât BC Mureş, dar prin plecarea lui Galliomore pot avea mici probleme. Trupa lui Hristu Şapera are dezavantajul că acum nu mai e doar o surpriză, ci toate echipele o studiază mult mai atent, iar elementul surpriză a cam dispărut.

CSM-ul a căutat să păstreze în mare un nucleu de jucători din sezonul trecut. Cu acelaşi "ţintaş" Goran Martinic în prim-plan, cu veteranii Căruţaşu şi Fometescu, fără Gallimore, dar cu Bosnjak, trupa din capitală a câştigat mai greu decât spera duelul cu BC Miercurea-Ciuc, meci jucat pe teren propriu. Un sfert doi excelent, un sfert patru execrabil, momente alternante de joc... acestea sunt în mare coordonatele CSM-ului după un prim joc. În plus, eliminarea din Cupa României în faţa Giurgiului şi a lui U Mobitelco nu a căzut deloc bine, mai ales că bucureştenii au jucat semifinala în sezonul trecut. Destule motive de nelinişte pentru Şapera înaintea unei partide la Timişoara, acolo unde se câştigă destul de greu.

BC Timişoara are avantajul terenului propriu, dar mai ales al unui grup de jucători care se cunoaşte destul de bine şi vine şi cu un moral mai ridicat. CSM Bucureşti are mentalitate, dorinţă şi renume dacă ne gândim la sezonul recent încheiat, dar a lăsat semne de uşor regres în această stagiune.

Va fi un nou duel Jovanovic-Martinic şi o veche dispută Popescu-Căruţaşu.

Partida dintre BC Timişoara şi CSM Bucureşti va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00

foto: fortaviola.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!