Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM Baia Mare, duel dificil cu Steaua CSM Eximbank

Eduard Popa

Eduard Popa
18.09.2016

bcm_baia_mare_steaua

Nou promovata BCM Olimpic Baia Mare va juca luni, 19 septembrie, cu Steaua CSM Eximbank Bucureşti, în prima etapă a sezonului 2016-2017 din Liga Naţională de Baschet Masculin (LNBM).

Băimărenii au reuşit să adune resursele financiare pentru debutul în noul sezon pe ultima sută de metri. după ce autorităţile locale au refuzat să le acorde sprijinul promis. 

"Am solicitat un buget mai mic decât cel primit de echipa de hanbdal feminin în divizia B, dar am tot fost amânaţi, de data aceasta până în luna octombrie. Pe partea privată am reuşit să asigurăm 40% din buget, dar nu e suficient", anunţa la începutul acestei săptămâni preşedintele echipei, George Opriş.

Lotul echipei băimărene este unul eterogen, compus din români foarte tineri precum Cristian Porumb, Lucas Tohatan, Vasile Dunca sau Dan Stoica, dar şi din jucători americani Thomas Feeney, Mike Smith sau Thomas Lavery.

De partea cealaltă Steaua CSM Eximbank Bucureşti va câuta să repete cel puţin performanţa din sezonul trecut, când au terminat pe locul trei în Liga Naţională. Echipa lui Claudiu Fometescu a înregistrat însă o reconstrucţie totală a lotului. Steaua a păstrat doar trei jucători din rotaţia de sezonul trecut: Nikola Malesevic, Levi Szijarto şi căpitanul Mihai Paul. Printre cei care au plecat de la echipă se numără Bill Amis, Chris Cooper, Marko Marinovic, Titus Nicoară şi Porter Troupe.

În locul jucătorilor plecaţi au fost aduşi Cameron Long, Marius Runkauskas, Vlad Negoiţescu, David Dudzinski, Nikola Jevtovic şi Cătălin Baciu. Lotul roş-albaştrilor este completat de juniorii Bogdan Popa, Andrei Iliescu, Georges Darwiche, Vlad Petrache, Ionuţ Berceanu şi Andrei Calenic.  Rămâne de văzut dacă acest proces va avea efectele dorite de către conducerea steliştilor.

Partida dintre BCM Olimpic Baia Mare şi Steaua CSM Eximbank Bucureşti se va juca luni, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă "Lascăr Pană" din Baia Mare. Intrarea la partidă va fi liberă.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bybu :

    BYBU
    La Baia Mare au venit :Ciotlaus Marius,Adrian Movileanu si Vlad Dumitrescu, toti de la Ploiesti.....Au asteptat pana in ultima clipa un semn din partea autoritatilor municipale ptr.asi continua activitatea acasa ,acolo unde au muncit si au pus suflet ptr. a readuce ploiestiul in prima liga baschetbalistica.AU CREZUT IN TOTI SI IN TOATE NUMAI CA MIZERIA UMANA/POLITICA ESTE PREA MARE.RUSINE SA VA FIE CA ATI OBLIGAT COPII NOSTRI SA PLECE DEPARTE DE CASA ,NUMAI PTR.FAPTUL CA VOI TREBUIE SA VA PLATITI POLITE UNII ...ALTORA.VA VENI SCADENTA SI PTR,VOI .PS.UN SFAT PARINTESC:dati totul ptr.orasul si oamenii care v-au primit cu bratele deschise.AVETI GRIJA DE VOI....

    cu 7 ani în urmă (18.09.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    ???
    Nu inteleg de ce e intrarea liberă? Veniturile se pot colecta inclusiv din vânzarea biletelor...si nu cred că stati tocmai bine la acest capitol.

    cu 7 ani în urmă (18.09.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gelu eftimie:

      re
      Important e sa se huiduie, sa se injure...da-i incolo de bani, sunt amanunte nesemnificative

      cu 7 ani în urmă (18.09.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Poate e o strategie...
    in situatia in care nu stii cam ce public de baschet ai in oras, aplici reteta clasica: gratis la inceput, pana prinde lumea gustul...apoi introduci biletul. Cat sa ceri pe bilet, aici e adevarata psihologie de marketing. :)
    Daca si echipa are rezultate, cu atat mai bine.
    Intr-adevar, la intrare gratis e riscul sa dea navala "ultra"-sii migrati de pe la alte sporturi, mai populare, aflate in deriva...basca morosenii sunt si destul de iuti la manie.
    Introducerea biletului poate fi un prim filtru...daca va costa cat 2-3 PET-uri de bere de 2,5 ltr, mai dispar din scandalagii.
    Mult succes BCM OLimpic Baia Mare !

    cu 7 ani în urmă (19.09.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gelu eftimie:

      pet
      Punct ochit, punct lovit - observatia privind PET-urile de 2,5 l; denota o fina cunoastere a obiceiurilor de consum ale marlanilor carpato-danubieni :)

      cu 7 ani în urmă (19.09.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!