Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești a ajuns la o înțelegere cu Devin Searcy, fost jucător în Bundesliga

BCM U Pitești a ajuns la o înțelegere cu Devin Searcy, fost jucător în Bundesliga

Vineri, 6 septembrie, BCM U FC Argeș Pitești a anunțat numele ultimului jucător ce completează lotul lui Florin Nini. Este vorba despre Devin Searcy, un pivot american ce și-a început cariera în urmă cu opt ani.

După patru sezoane petrecute la Dayton, în NCAA, Devin Searcy a semnat cu Toyama Grouses, o echipă din liga japoneză. Datorită prestațiilor sale, baschetbalistul de 2.08m a fost chemat să evolueze pentru Philadelphia 76ers, în Summer League. Acesta a semnat și în sezonul 2012-2013 cu trupa din NBA, însă nu a jucat niciun minut, decidând apoi să plece în Rusia, la Triumph Lyubertsy.

În următorii doi ani, Searcy a jucat pentru Eisbaren Bremerhave, o formație din Bundesliga. În 65 de meciuri, pivotul american a avut medii de 10.9 puncte și 7.5 recuperări. După o scurtă perioadă petrecută în Franța, la Rouen, Searcy a revenit în Germania, unde a semnat cu S.Oliver Baskets Wurzburg. Pentru sezonul 2016-2017, noul jucător al lui BCM U Pitești s-a transferat la Rasta Vechta, unde a contabilizat 10 puncte și 6.7 recuperări.

În următorul an competițional, Devin Searcy a plecat la AEK Larnaca, în Cipru, și apoi, în sezonul trecut, acesta a evoluat în Turcia, la Manisa. În 28 de partide jucate în liga secundă a Turciei, Searcy a avut medii de 17.4 puncte, 8.6 recuperări și 1.4 pase decisive.

În urma acestei mutări, lotul lui Florin Nini este format din următorii jucători: James Washington, Tudor Gheorghe, Bozhidar Avramov, Goran Gajovic, Marius Ciotlăuș, Elijah Robinson, Mihai Măciucă, Mihai Căprărescu, Danilo Tasic, Szabolcs Santa, Iuri Fraseniuc, Lucian Chirof și Devin Searcy.

*foto: easycredit-bbl.de

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești S. C. :

    Bun.
    Un 5 clasic de calitate. Are experiență în campionatul Germaniei, chiar dacă în ultimul sezon a evoluat în liga2 Turcia, mi se pare un pivot bun. Avem 4 jucători cu experiență și valoare bună, Washington, Abramov, Gajovic, Darcy, plus Tasic care sa vedem cum va evolua pe 4, chiar dacă va fi folosit si pe 5 si Robinson care i un jucător tânăr. La jucători români avem pe Fraseniuk, Santa, Ciotlaus si Chirof unde cred că nu stam rau deloc, problema pare sa fie la u23 unde i avem pe Gheorghe si Măciucă, cred ca mai era nevoie un jucător. Per total, mi se pare mai echilibrat si chiar mai valoros lotul fata de sezonul trecut, chiar dacă nu i mai avem pe Jeremic si Bishop.

    cu 4 ani în urmă (07.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!