Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești a confirmat transferul lui Iuri Fraseniuc

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.07.2019

BCM U Pitești a confirmat transferul lui Iuri Fraseniuc

iuri fraseniuc pitesti

BCM U Pitești a anunțat oficial transferul lui Iuri Fraseniuc, după ce în urmă cu câteva zile Total Baschet prezenta revenirea jucătorului ucrainean cu cetățenie română în Trivale. Fraseniuc sosește de la SCM U Craiova, echipă pentru care a evoluat din decembrie 2018.

Iuri Fraseniuc este deja un veteran al Ligii Naționale de Baschet Masculin, cu 5 sezoane la activ pe prima scenă a baschetului românesc. El a adunat 162 de prezențe în LNBM și alte 20 în Cupa României. În campionat extrema de forță a adunat cifre statistice de 6.9 puncte, 3.1 recuperări și 1.0 pase decisive pentru 7.2 la eficiență.

BCM U Pitești a fost prima echipă din România pentru care a evoluat Iuri Fraseniuc. A mai trecut pe la BC Mureș Târgu Mureș, Steaua CSM EximBank și SCM U Craiova. Fraseniuc a jucat trei finale de campionat în România, una cu BC Mureș și alte două cu Steaua.

În sezonul 2018/2019, Iuri Fraseniuc a strâns 22 de prezențe la Craiova și a avut medii de 4.6 puncte și 1.8 recuperări în 12 minute petrecute pe parchet.

Înainte de a veni în România, Fraseniuc a mai evoluat doar în Ucraina, pentru BC Pulsar, BC Odessa, Cherkasky Mavpy și BC Goverla.

Fraseniuc este primul transfer realizat în această vară de BCM U Pitești. Argeșenii i-au mai prelungit până în prezent contractul lui Maksim Sturanovic iar antrenor a rămas tot Florin Nini.

*foto: Cătălin Soare

16 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Pitesti
    Se anunta o echipa puternica in acest sezon !!! Tandemul Fraseniuc -Orbeanu vor face ravagii!

    cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Eu inteleg ironia ta si a voastra, a craiovenilor, in general, asupra adversarilor, jucatorilor si a propriei conduceri. Poate nu stii, dar Pitestiul a jucat un sezon cu Orbeanu si Fraseniuc, cred ca pe atunci era pe 9. Eu nu sunt ironic, e un transfer bun pentru echipa, imi aduc aminte ca era luptator, intre timp a jucat 3 finale. Si cred ca Orbeanu nu va fi pastrat, eu unul nu as pastra 2 jucatori romani pe aceeasi pozitie. Bafta tuturor.

      cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Ossiryss:

      Fraseniuc
      Nu e obligatoriu sa faceți transferuri pentru locurile 1-6. Poate aveți o alta strategie.

      cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      @Ossiryss
      La ce altfel de strategie te referi?

      cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @andrac
      Nu inteleg de ce te inflamezi asa.Da,omul a glumit,are motive intemeiate sa o faca,nu a jignit pe nimeni,trebuia cumva sa iti ceara acordul?Fraseniuc din sezonul trecut nu e nici macar umbra celui care a evoluat la voi sau Steaua si daca vrei,punem prinsoare ca nu-l mai aduce nimeni la o forma rezonabila,dar e dreptul vostru sa credeti ca ati facut o afacere.Cum deasemenea e dreptul nostru sa luam atitudine fata de un management de praduitori care aduce jucatori la kg si parandarat,iar voi,daca asa considerati,sa fiti pasivi sau sa acceptati o ipotetica situatie de acest fel la clubul vostru.Ca fapt divers si opinie personala,agitatia e cu atat mai putin justificata cu cat se pare ca podiumul editiei viitoare e deja arvunit si numai un sezon de mare exceptie al outsiderelor ar putea produce vreo surpriza.

      cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      @Buzestii
      Jeremic, ajunge la Craiova?:)

      cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Sincer
      Nu e genul de jucator pe care l-as dori,plus ca este scump.Conform naravurilor conducerii intuiesc ca il vom aduce pe Pasalic.

      cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      da
      si eu sunt de aceeasi parere cu pasalic..cu jeremic stiu ca au existat ceva negocieri

      cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    *
    Pe atunci, Craiova era pe 9*

    cu 4 ani în urmă (15.07.2019) Raspunde
  • bulcul :

    Pitesti
    Mi s-a parut si sezonul trecut o echipa cu toate sansele la titlu, impreuna cu celelalte 3. In playoff puteau foarte bine sa castige orice meci. Sper sa le iasa planurile anul asta, desi toate echipele trebuie sa isi creasca nivelul de la an la an. Nerabdator sa vad ce veti aduce la capitolul straini. Fraseniuc isi va face treaba.

    cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    • tanaseb:

      Re
      Subscriu. Fraseniuc e bun, daca ii si Ciotlaus pastrat e bine pentru ei. Sa ii vedem la straini.

      cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      meh,nu prea
      fraseniuc e bun doar daca te gandesti ca isi "asuma"faulturile.imi aduc aminte ca acum 2 sezoane inainte sa plece la steaua ,era destul de ok,.poate fi folositor daca ajunge la o conditie fizica decenta,la noi la forma lui fizica din sezonul acesta numai bun n a fost :)

      cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Straini
    Se încearcă păstrarea lui Jerry si Bishop, dar vor fi greu de pastrat. Bailey, Siricevic, Korniienko nu vor continua. Nu stiu ce se întâmplă cu Carson, mi s a parut interesant pe 1. Fraseniuk daca i pregătit fizic poate ajuta echipa. Cred ca mai e nevoie de un jucator u23.

    cu 4 ani în urmă (15.07.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Fraseniuc...
    E un jucator decent, dar cu mari probleme la pregatirea fizica. Sezonul trecut a inceput tarziu si Craiova nu a mai putut face nimic sa il readuca intr-o forma acceptabila. Eu unul i-as pune clauza cantarului in contract, cu evaluare saptamanala...:)

    cu 4 ani în urmă (15.07.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    La Pitesti, Mures si Steaua a jucat chiar bine, la Craiova a avut un sezon mai modest, care nu cred ca se va repeta anul acesta.
    Sub panouri pitestenii au fost destul de subtiri si slabuti anul trecut, eu zic ca acest transfer e clar unul reusit.

    Eu i-as mai tine pe Carson, Bishop, Bailey care mi s-au parut constanti, ceilalti m-au dezamagit. Korniyenko foarte inconstant, Siriscevic de multe ori accidentat, Jeremic a clacat mereu in momente importante.

    cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      :)))
      Pai pe principiul aplicat la Jeremic, primul care ar trebui sa plece e Nini...

      cu 4 ani în urmă (15.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!