Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești câștigă cu greu meciul cu CSM Mediaș

BCM U Pitești câștigă cu greu meciul cu CSM Mediaș

BCM U Pitești a câștigat meciul cu CSM Mediaș din runda a patra din faza a doua a sezonului regulat LNBM, grupa Galbenă, cu scorul de 93-88.

Piteștenii au început excelent partida, Bishop a marcat un coș de 3 puncte iar Gajovic a dus Piteștiul în avantaj, scor 11-3. Jacob Evans a marcat trei libere pentru oaspeți, dar Szabolcs Santa a marcat din pasa lui Măciucă și a dus scorul la 17-8. Jonathan Barnes a marcat 4 puncte consecutive, iar după tripla lui „Kevin” Calotă, scorul devenea 21-17. Tudor Gheorghe a răspuns cu un coș de 3 puncte, dar Stefan Nikolic a pus ultimele puncte dintr-un prim sfert spectaculos (26-20).

Goran Gajovic a deschis sfertul secund cu un coș de 3 puncte, iar după coșul lui Cameron Rundles (38-27), Mihai Popa a cerut un time-out pentru oaspeți. Nikolic a marcat imediat un nou coș de 3 puncte, iar Jacob Gibson a înscris 7 puncete într-un minut pentru Mediaș. Astfel, gazdele au intrat la pauză cu un avantaj de 7 puncte, scor 47-40.

Searcy a deschis repriza secundă cu o reușită, dar pentru Mediaș au răspuns veteranii români Calotă și Nicoară, cu 6 puncte consecutive. Ciotlăuș a rupt seria ardelenilor cu un coș de 3 puncte (52-46). La 56-50 medieșenii au reușit un run de 10-0, grație căruia au ajuns în avantaj (56-60) pentru prima oară în acest meci. Trent a reușit să egaleze, Siladi a rupt din nou echilibrul cu un coș de 3 puncte, dar tot Malique Trent a egalat cu un and-one la 67. Titus Nicoară a stabilit însă scorul după 3 sferturi la 67-69.

Ultimul sfert a fost unul destul de dramatic. Santa și Bishop au dus Piteștiul în avantaj, Barnes a egalat dar Rundles a răspuns cu două coșuri de 3 puncte (77-71). Titus Nicoară a răspuns de la 3, dar Nikola Gajic a dus gazdele la 7 puncte în față (83-76) cu 5 minute rămase de jucat. Jacob Gibson și Quincy Harding au reușit însă să aducă Mediașul la un singur puncte de adversară (84-83). Nikola Gajic a răspuns cu un coș de 3 puncte, Kevin Calotă a readus Mediașul la 2 puncte iar Nikola Siladi chiar la un singur puncte (89-88). Gajovic a marcat însă două libere cu 1:39 rămas de jucat, iar de atunci ardelenii nu au mai găsit plasa piteștenilor. Scorul final a fost stabilit de Searcy, după o pasă decisivă a lui Gajovic (93-88).

Goran Gajovic a înscris 19 puncte, Cameron Rundles 17 puncte, 7 intercepții și 4 pase decisive, Devin Searcy 15 și Nikola Gajic 12 puncte pentru gazde. De partea cealaltă, Jacob Gibson a înscris 20 de puncte, Octavian Popa-Calotă 16, Stefan Nikolic 15, Titus Nicoară a reușit un double-double cu 13 puncte și 12 recuperări și Nikola Siladi tot 13 puncte.

După acest meci, BCM U Pitești a ajuns la 4-0 în Grupa Galbenă, în timp ce CSM Mediaș are 1-3. Etapa viitaore medieșenii vor întâlni acasă CSM Galați, în timp ce BCM U Pitești va primi acasă vizita celor de la SCM U Craiova.

*foto: facebook BCM U FC Argeș Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!