Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești câștigă partida cu CSU Sibiu

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
17.09.2015

Jogela

În cadrul celui de-al doilea joc al Memorialului Georgel Ziguli, BCM U Pitești a trecut categoric de CSU Sibiu, scor 84-69. Meciul a fost controlat de argeșeni de la început până la final. Scor pe sferturi: 26-18, 18-12, 25-23, 15-16.

Piteștiul a folosit toți jucătorii înscriși pe foaia oficială. Pentru BCM U, cel mai eficient baschetbalist a fost Aleksandar Mladenovic. Pivotul sârb a avut 13 puncte, 6 recuperări și o intercepție, pentru un index al eficienței de 16. Cel mai bun marcator al echipei lui Arsic a fost Tauras Jogela, autor a 15 puncte. Lituanianul a adăugat 5 recuperări, 2 pase decisive, 1 intercepție și 4 posesii pierdute. Alți doi jucători au terminat cu câte 14 puncte marcate, respectiv Rihards Kuksiks (3x3) și Ronald Ross.

În replica, pentru CSU Sibiu, Boris Lalovic și Kevin Hardy au totalizat câte 15, respectiv 14 puncte. Ambii jucători au bifat câte 8 recuperări. Paul, Klassen și Calotă au terminat întâlnirea cu câte 11 puncte.

Din punct de vedere al procentajelor, BCM U a stat mai bine la aruncările de la distanță și cele de la linia de libere. Gazdele au avut 8/14 (57%) la 3 puncte și 86% la linia arunărilor de 1 punct. În schimb, Sibiul a avut 22% la 3 puncte, respectiv 68% la linia de pedeapsă.

Astăzi (17.09), de la ora 17:00, CSU Sibiu va disputa finala mica a Memorialului Georgel Ziguli. Ardelenii vor întâlnii campioana Bulgariei, Lukoil Academic Sofia. De la ora 19:00, în finala mare, BCM U va da piept cu reprezentanta României din EuroCup, Steaua CSM EximBank. Va fi pentru prima dată când Hristu Șapera se va duela cu fosta echipă, la Pitești.

foto: BCM U Pitești (Facebook)

8 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești adu :

    jogela
    Pe ce post joaca jogela?mi.a zis cineva care a fost la.meci ca ajucat si pe poz 1???eu credeam ca joaca 4 si 5.

    cu 8 ani în urmă (17.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Re
      Crainicul a anuntat ca joaca 4, 3, 2 si 1. In Lituania se apara si la 5. E jucator complet!

      cu 8 ani în urmă (17.09.2015)
    • FC Argeș Pitești adu:

      ms
      Cred ca este in genul lui david lawrence..care a jucat si pe poz 1 la noi.oricum..bun transfer

      cu 8 ani în urmă (17.09.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Poate juca pe multe pozitii, insa sincer nu are ce cauta pe 1. Pozitiile 3-4 pentru el! Cand se alege cu el pe 1 mai bine incearca pe 2 si intra Tudor pe 1

      cu 8 ani în urmă (17.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      re
      @tzontnzolino, va juca 3-4 mai mult ca sigur! Dar acum, fara Stamenkovic, e greu. Nu stiu ce a avut Tudor. Sper sa nu fie ceva grav

      cu 8 ani în urmă (17.09.2015)
    • FC Argeș Pitești adu:

      1
      E clar ca nu o sa joace pe 1.dar e interesant ca poate sa o faca.tin minte ca lawrence a jucat cateva meciuri pe 1 cand era helcioiu accidentat.

      cu 8 ani în urmă (17.09.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      re
      A gandit-o foarte bine antrenorul! Avem multi jucatori care pot juca diferite pozitii. In orice caz, Jogela, un castig.

      cu 8 ani în urmă (17.09.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești PitestiuAntic :

    Lawrence
    Lawrence a jucat tot sezonul 2008-2009 pe pozitia 1. Helcioiu a fost accidentat tot sezonul iar Kuzmuk il folosea pe pozitia 1. In retur a venit Reggie Elliot si il mai ajuta pe Lawrence sa aduca mingea. Si nu e nici macar o asemanare intre Lawrence si Jogela. David avea un touch remarcabil de la 3pct iar Jogela are first option patrunderea, David se putea apara la pozitiile 1,2,3 dar pe 4 nu avea ce cauta in schimb jogela se poate apara la 3,4,5 fara discutie dar nu este un chasedown artist cum era Lawrence. In concluzie doi jucatori diferiti, dar Jogela are un potential urias si cel mai probabil dupa Pitesti va avea o destinatie de Eurocup cum a avut Sinadinovici. Pacat de cele -3pct si de echipa aceasta in reconstructive anula, pentru mine un fan al pitestiului de multi ani imi este foarte trist sa vad ca Ross este singurul American si noi parem mai mult o echipa hochei decat una de baschet...Cu toate acestea sper sa ne indeplinim obiectivele.

    cu 8 ani în urmă (21.09.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!