Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti dă piept cu CSM-U Oradea în etapa cu numărul 11

Sergiu Vicaș

Sergiu Vicaș
12.12.2014

Echipa antrenată de Hristu Şapera este ocupanta poziţiei cu numărul 3 în clasamentul Ligii Naţionale, având un bilanţ de 7 succese şi doar 2 meciuri pierdute. Ultima confruntare la care piteştenii au luat parte s-a desfăşurat pe terenul campioanei din sezonul precedent, CSU Asesoft Ploieşti. Chiar dacă Ronald Ross a avut o zi de excepţie în care a izbutit 26 puncte, 2 recuperări şi o pasă decisivă, înregistrând un indice de 16 la capitolul eficienţei, BCM U Piteşti nu a putut faţă prahovenilor. Campioana en-titre a înregistrat un procentaj de 48% în dreptul aruncărilor de 3 puncte, superior argeşenilor care au înregistrat la acelaşi capitol un procentaj de doar 26%.

De menţionat pentru formaţia piteşteană este legitimarea unui nou jucător. Acesta se numeşte Nemanja Kovacevic şi a fost adus pentru înlocuirea lui Radenko Pilcevic. Sârbul a jucat în sezonul precedent în campionatul din Ungaria, cât şi în cel din Iran şi se aşteaptă un posibil debut pentru acesta chiar în partida de sâmbătă.

De cealaltă parte, CSM-U Oradea se prezintă la Piteşti în urma unei înfrângeri usturoase suferită în cadrul competiţiei FIBA EuroChallenge împotriva lui Avtodor Saratov, spulberând orice şansă de a avansa în această competiţie.

Cât despre parcursul acestora în campionatul intern, bihorenii se află pe locul 4 în clasament cu o situaţie pozitivă, având la activ 6 confruntări câştigate şi 4 pierdute. De remarcat este faptul că băieţii lui Cristian Achim au izbutit până acum un record de 5 victorii consecutive în ultimele 5 etape.

În ceea ce priveşte situaţia confruntărilor precedente de până acum dintre cele 2 echipe, CSM-U Oradea conduce cu 2 partide, scorul fiind 11-9 pentru echipa de pe malul Crişului Repede.

Aşadar, disputa dintre BCM U Piteşti şi CSM-U Oradea va avea loc sâmbătă de la ora 18:45, locaţia fiind Sala Sporturilor Trivale. Partida va fi transmisă în direct pe DigiSport 2.

Confruntarea va fi oficiată de către Alin Faur, Laszlo Bukuresti şi Şerban Rasoga, comisarul delegat de către FRB fiind Tiberiu Rist.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!