Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești încheie anul cu o victorie pe terenul lui Dinamo

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.12.2016

BCM U Pitești a obținut o nouă victorie în campionat, a 8-a, după ce a învins în ultima etapă din 2016, pe Dinamo, la București, cu scorul de 72-64. Până în această seară când U-BT Cluj și BC Mureș se vor duela, băieții lui Hristu Șapera se vor așeza pe locul secund în Liga Națională. 

Gazdele de la Dinamo au început ceva mai curajos partida din această seară, câștigând sfertul inaugural cu 21-14. Ulterior, echipa din Trivale a reușit încet să echilibreze balanța, iar la capătul unui parțial de 18-10 în actul secund s-a intrat la vestiare cu 32-31 în favoarea piteștenilor. În debutul sfertului cu numărul 3, formația argeșeană a forțat desprinderea, iar în urma unui parțial de 23-14 și-au asigurat un avantaj de 10 puncte înainte de actul decisiv, 55-45. În ultima parte a întâlnirii gazdele s-au aflat într-o continuă cursă de urmărire a adversarului, reușind pe final să se apropie la 4 puncte, însă băieții lui Șapera au gestionat foarte bine ultimele secunde, adjudecându-și astfel victoria finală la 8 puncte diferență, 72-64. 

Diferența dintre cele două combatante din punct de vedere statistic s-a consemnat fără doar și poate la capitolul recuperărilor, acolo unde oaspeții au strâns 38 cu 17 mai multe decât adversarii bucureșteni. 

Punctele victoriei piteștene au fost marcate de Leron Hunter 20 (8 recuperări), Pavel Marinov 17 (8 recuperări, 7 pase decisive), Vlad Corpodean 11, Alexander Kostoski 9, Aleksandar Mladenovic 8 (5 recuperări), Tomislav Grabic 5 (7 recuperări) și Bogdan Stăncuț 2. De cealaltă parte, de la Dinamo au punctat Marko Sutalo 17, Slobodan Dundjerski 15 (8 pase decisive), Deven Mitchell 10, Adrian Roșu 5, Slobodan Dundjerski 5, respectiv Danilo Tasic, Iulian Orbeanu și Sebastian Ionescu, toți cu câte 4 puncte marcate. 

În urma acestui rezultat, BCM U Pitești a ajuns la un bilanț de 8 meciuri câștigate și 5 pierdute, fiind în continuare singura echipă care a învins în acest sezon pe U-BT Cluj, în timp ce Dinamo are un bilanț activ de 2 victorii și 10 înfrângeri. Argeșenii vor debuta în noul an chiar cu un duel pe teren propriu cu clujenii de la U-BT, în timp ce Dinamo va juca în deplasare la Târgu Mureș. 

*Foto: Facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!