Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești întâlnește în Trivale pe Energia Târgu Jiu

Valentin Todea

Valentin Todea
19.02.2016

În prima etapă a fazei a doua pentru grupa locurilor 7-12 a sezonului regulat, piteștenii se duelează pe teren propriu cu formația pregătită de Hristu Șapera. Meciul va începe mâine, de la ora 18.

BCM U a încheiat prima fază a sezonului regulat pe penultima poziție a clasamentului, în timp ce gorjenii s-au situat pe locul 8.

Precedentele dueluri din acest sezon dintre cele două echipe au fost adjudecate de Energia, cea care s-a impus tur-retur în cele două dispute din campionat. În luna decembrie, oltenii au trecut în deplasare de trupa din Argeș cu scorul de 87-80, în timp ce acasă au câștigat mai categoric, 84-72 în urmă cu doar 6 zile.

La capitolul întâlniri directe, gruparea din Târgu Jiu conduce cu 13-6, ultima partidă în care „vulturii” alb-violeți au ieșit învingători fiind în februarie 2014, partida disputată în Trivale terminându-se cu scorul de 87-84.

De la confruntarea din ultima etapă a primei faze cu adversarul de mâine, Energia a mai jucat o partidă, în Cupa României, câștigând pe terenul lui Dinamo cu 78-74, însă nereușind să se califice în Final Four.

Meciul va fi arbitrat de Bogdan Podar, Dragoș Nicolae și Ciprian Ciocan.

*Foto: Alin Peptan/ csenergia.ro

19 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    !!!!
    se pare ca energia nu va mai face deplasarea...clubul e cam in faliment...

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    !!!!
    se pare ca energia nu va mai face deplasarea...clubul e cam in faliment...

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    ?
    Nici in gluma sa nu spui asa ceva!

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016)
    • CS Energia Târgu Jiu varanu:

      sponsor
      CEO era principalul sponsor al energiei iar acestia nu au mai dat bani la echipe de cel putin 3 luni...si cum complexul e in pierdere, se pare ca nu prea exista baza legala pentru sponsorizari....oricum sunt ape tulburi acolo...s-a schimbat conducerea, cred ca si au vrut sa fie scos pe pierdere ca sa poata fi privatizat mai repede....

      cu 8 ani în urmă (19.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    ...
    http://www.sportingorj.ro/2016/02/18/energia-de-la-echipe-de-vis-la-final-de-cosmar/

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    ...
    Acelasi lucru se intampla si la hadbal si fotbal cu Pandurii Targu Jiu. Ministrul energiei a anuntat asta pe pagina oficiala de facebook. Sunt curios ce se va intampla cu echipa de baschet, cu jucatorii mai ales.

    ''În urma rezultatelor financiare care prevăd o potențială pierdere record, consider de la sine înțeles că programele de sponsorizare ale Complexului Energetic Oltenia să se suspende.''

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Normalitate
    Mi se pare absolut normal ca o regie de stat ( mai ales care înregistrează pierderi ) sa nu mai sponsorizeze o echipa locala. Dacă se dorește implicarea în sport , atunci sa susțină echipa nationala. Ca și la celelalte echipe din LNBM ar fi cazul ca primăria ( printr-un club sportiv din subordine ), alături de societăți comerciale din zona , sa preia rolul de sponsor al Energiei.

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    oare ??!!
    @Gabitzu01 : CEZ Nymburg, ENEL Brindisi...e adevarat , nu sunt pe pierdere. Dar nu de la sport e pierderea, sponsorizarea este o suma aproape nesemnificativa din pierdere. Altele sunt target-urile actualilor, si au scos in fata sportul, ca e mai la indemana...da bine la plebe, se fac baietii ca muncesc...

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      confuzie
      Alea sunt companii private,nu de stat.Si in primul rand nu sunt pe pierdere.Este ca si cum ai spune ca Dacia e sponsor principal la Udinese(exemplu cu Enel).O companie privata FACE CE VREA CU BANII,PE CAND CEA DE STAT NU!!!

      cu 8 ani în urmă (19.02.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      adita
      Pur si simplu nu te mai lansa in comentarii in domenii fata de care esti strain...

      cu 8 ani în urmă (19.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    pierdere
    Nu contează ca pierderea nu provine de la sport. Cat timp regia este pe pierdere înseamnă că milioanele de euro care merg la fotbal, baschet , handbal și alte secții vin de la bugetul statului. Eu , în calitate de cetățean al României, refuz ca banii proveniți din impozitele plătite de mine sa plătească sportivii din Târgu Jiu.

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016)
    • YMCA alin67:

      Romania,te iubesc... ?!!!
      Toti ne pricepeam dintotdeauna la fotbal,de ceva vreme la baschet si de curand,la economie si finante. Ia sa va dau ceva de gandit. CEO, infiintata in 2012 in structura actuala,a avut in primul an o cifra de afaceri de 500, venituri totale de 800 si un PROFIT BRUT de 40,in 2013 cifra 600,venituri 1000,PROFIT 16,iar in 2014,cifra 570, venituri 950 (similare cu 2013),are o PIERDERE de 160!!! Toate numerele reprezinta milioane de euro.Datele din 2015 nu sunt inca publice. Nu-i asa ca la o asa pierdere CEO ar trebui desfiintata,restructurata sau chiar vanduta pe 2 lei ca si PETROM sau alte "REGII"? Sau ce ziceti de cele 50 de milioane euro datorate de TERMO Craiova la care "li s-a pus cruce" anul trecut (un singur exemplu,mai sunt si altele)? Sau de sute de oameni, angajati ai CEO,care nu traiesc in Gorj si care au castigat salarii si prime la fel ca cei de la Rovinari si Turceni si nu au produs un kilowatt ani de zile?Plus atatea capuse? In fine,nu mai conteaza. Nici daca am,nici daca nu am dreptate.Poate n-am. E OFICIAL. Meciul de maine nu va avea loc. Ati scapat si de retrogradare. BUCURATI-VA. Poate se ieftineste si energia electrica. In plus,nu se inchid nici antenele lui FELIX.

      cu 8 ani în urmă (19.02.2016)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      ?
      Nu stiu ce legatura are ce spui tu cu decizia de a nu mai sponsoriza echipele sportive locale. Nu stiu care sunt substraturile deciziilor care se iau la CEO, insa este clar ca, daca acesta regie este pe pierdere, sportul local este sponsorizat din bugetul de stat. Lucru absolut anormal, poate ca cei care locuiesc in Satu Mare nu doresc ca din banii statului, care de fapt sunt banii cetatenilor romani, sa fie sponsorizate Energia si Pandurii Tg Jiu. Insa nu vad de ce Primaria nu ia atitudine si sa ia echipele locale sub aripa ei . Bineinteles,din cauza faptului ca Tg Jiu este un oras mic probabil ca Primaria nu va putea sponsoriza toate echipele la acest nivel, sunt orase in tara mai mari decat Tg Jiu care au max 1-2 echipe in Liga 1 la anumite sporturi. Nu imi doresc ca Energia sa se desfiinteze, imi doresc sa se intre in normalitate si Energia , Pandurii si ce echipe mai aveti acolo sa nu mai joace in cupele europene pe banii mei . Aveti o Primarie, sa ia din banii orasului de investitii si sa-i directioneze spre sport, asa cum fac si primariile din Pitesti, Timisoara, Oradea, Galati , Sibiu etc.

      cu 8 ani în urmă (20.02.2016)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Adevarul este ca statul trebuie sa distribuie banii in alte probleme nu in sport! Ar merge si sportul in Romania daca fiecare oras s-ar canaliza pe un sport! Cand esti Targu Jiu de 80.000 de locuitori si vrei si fotbal in liga 1, baschet in cupe europene si handbal plus alte sporturi e clar ca nu poti face fata! Hotaraste-te pe un sport si baga toti banii acolo si faci si performanta! Nu inteleg Pitestiul care are doar baschet in prima liga si se incapataneaza cu fotbal de liga a 3-a, volei la care asista 10 spectatori si multe alte consumatoare de bani!

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    erata
    Din banii ...

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    clar-neclar
    @Gabitzu01 : tot dela bugetul de stat vin bani si catre primarii, unele sponsorizand sportul. Si atunci ?! Sa inteleg ca daca n-ar mai da bani la sport, n-ar mai trebui bani de la buget?! Banii se amesteca, din punct de vedere al sursei...

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      gresit
      Total gresit. Fiecarui oras i se aloca un buget si primaria hotaraste cum distribuie acesti bani. Mai pe intelesul tau: poate ca Primaria din Pitesti hotaraste sa nu asfalteze o strada si sa directioneze banii spre baschet. La Tg Jiu se va asfalta si strada si Energia va avea si bani pt campionat, pt ca la Energia vin banii din bugetul de stat , iar la Pitesti echipa va avea bani de campionat dar va ramane cu o strada neasfaltata.

      cu 8 ani în urmă (20.02.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești free666 :

    Meci
    Alin67 la noi se poate manca bataie si daca nu se prezinta Energia. Pai nu se inchid, pentru ca este mai important sa ai oameni cu mii de euro salariu, si sa faci tot feluri de inginerii. Acolo se realizeaza pierderile.

    cu 8 ani în urmă (19.02.2016)
    • FC Argeș Pitești adu:

      :)
      Asta ne.ar mai trebui..sper sa nu o comitem iar.ce-mi doresc de la aceste meciuri este sa vina suporterii sa incurajeze echipa ca pana acum.

      cu 8 ani în urmă (19.02.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!