Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești învinge pe Gaz Metan Mediaș, într-un meci fără istoric

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.03.2016

BCM U Pitești a obținut o victorie facilă pe teren propriu în fața lui Gaz Metan Mediaș, în etapa 3-a din faza a II-a a LNBM. Formația din Trivale a obținut astfel un rezultat extrem de prețios care îi menține în plasa lui BC Timișoara și a Energiei Târgu Jiu. Pentru formația ardeleană, acest eșec este aproape sinonim cu retrogradarea, șansele salvării diminuându-se semnificativ.

BCM U Pitești și-a impus punctul de vedere încă din startul partidei. Chiar dacă Mladenovic a comis încă din primul sfert trei faulturi, acest lucru nu a împiedicat formația gazdă să domine lupta la recuperare și să înscrie cu mare lejeritate. Coșurile de 3 puncte ale lui Peciukas și Dragoste au oferit Gazului din nou speranțe, însă după 10 minute de joc piteștenii aveau 12 puncte avantaj, scor 28-16. Gazdele au continuat asaltul și în sfertul secund și și-a mărit ecartul și la 25 de puncte, după tripla lui Pustozvonov. Pe final de repriză, Petrovic și Graham au mai redus din diferența, însă gazdele tot aveau 17 puncte după 20 de joc, scor 53-36.

După pauză, registrul jocului nu s-a schimbat. Elevii lui Andelko Mandic nu au mai apăsat atât de mult pe accelerator în sfertul trei, interval în care Gaz Metan s-a impus la limită, 15-14. În ultimul act, jucătorii echipei gazdă au tranșat definitiv partida când au dus diferența din nou la 25 de puncte și au oferit astfel șansa tuturor celor trecuți pe foaie să evolueze câteva minute. Astfel după un meci în care apărarea lui Gaz Metan a fost ca și inexistentă, BCM U Pitești s-a impus fără mari bătăi de cap, scor 84-60.

Maksim Pustozvonov a fost cel mai bun jucător al partidei cu 22 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Jamar Diggs a terminat cu 14 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive. Michael Lee a contribuit cu 13 puncte, Aleksandar Mladenovic cu 11 puncte și Adi Tudor cu 10.

Vaidotas Peciukas a fost principalul remarcat de la echipa medieșeană cu 15 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive, iar Ionuț Drăgușin a reușit un nou double-double, 10 puncte și 11 recuperări.

foto: BCM U Pitești

13 comentarii la aceasta stire:
  • CS Gaz Metan Mediaș costi :

    Penibili
    Cred că penibili e puțin spus. Păcat, ce am fost și ce am ajuns. Cel mai probabil de la anu nu vom mai exista...

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016)
    • CSA Steaua București orinoco:

      ce ati fost?
      Daca citeste cineva comentariul asta ar crede c-ati fost vreo multipla campioana, nu o echipa de duzina care a excelat doar in suptul banilor publici

      cu 8 ani în urmă (09.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Tu vorbesti mah? Da steaua din ce a trait in comunism, din ce atrait ani de zile dupa comunism? Titlul din 91 il mai tii minte? Stii ce a fost atunci mah? Ai obrazul sa mai casti gura?

      cu 8 ani în urmă (09.03.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    @orinoco
    Tu alea nu poți posta decât jigniri? Ați câștigat azi pr merit dar ăsta nu îți sa dreptul sa ataci pe toată lumea.

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @orinoco
    Eximbank aia, care va da bani, e vreo mare entitate privata?!

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschhhet :

    Cocorinoco
    Steaua a cheltuit cei mai mulți bani publici pe acest sezon daca nu crezi intreaba pe virgilica sau hai sa facă toata lumea public cheltuielile ca asa e normal cu banul public asa ca mai usor cu pianul ca iti cad ....

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș erebus :

    @ orinoco
    Nu-ți aud vocea !!! ... te rog vorbește mai tare!!!


    Stai !!! ... amu' nici nu te mai văd! !! ... unde ai dispărut? ??

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș erebus:

      .
      Asta meriți dacă faci atacuri gratuite. Ești unul care face propagandă la agresiune verbală, prin urmare meriți cu desăvârșire comentariile de mai sus !
      Dacă tăceai, filozof rămâneai! ... sau poate mă înșel ... și același țăran erai, doar că nu știa doar oglinda! :(

      cu 8 ani în urmă (09.03.2016)
    • CSA Steaua București orinoco:

      lol
      Mai omnibus, doar nu-ti inchipui ca dau 2 bani pe tine sau pe cei ca tine. De fapt, rid si cu dosu' la gindul ca am aruncat o nada si 10 saraci in duh au receptionat-o drept in mufa. Spre deosebire de voi, eu am o viata; nu stau seara pe net ca sa ma cert cu niste oropsiti ai sortii :)) Deci, daca ai impresia ca MI-AI ZIS-O, mai uita-te o data in oglinda :)

      cu 8 ani în urmă (09.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    @orinoco
    Asta este comentariu ? Să ți fie rușine.....Gaz Metan va fi mereu un nume de referință în baschetul românesc...am demonstrat și afară ca avem onoare prin punctele făcute în Eurochalenge pt România. Voi ce ați demonstrat cu banii lui Ponta și afacerile lui Stanescu ??? Rezultatele au vb....până la urma Romgaz și Transgaz sponsorizează din profit băiete...și s ar putea să o facă din nou dacă așa vor cei mai mari...
    Energia a scris istorie pentru România pe plan extern !!!

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    foste glorii
    Azi au jucat ultima cu penultima clasata! Medias- castigatoare cupa, semifinalista(chiar locul 3 parca), de 2 ori in fazele superioare EuroChallenge. Pitesti- Campioni si vicecampioni, castigatori cupa si supercupa! Vi se pare normal? Ca idee, nu aratam de penultimul loc, si Medias cu 2 jucatori mai buni era cu mult mai sus!

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Până una alta, istoria recentă e cea care contează
    În ultimii 15 ani, Steaua nu a reprezentat nimic pentru baschetul românesc, domnule orincoco. În actuală campanie de Eurocup galonată Steaua nu a strâns nici o dată peste 3000 de spectatori în tribune. Asta ar trebui să iti spună ceva despre ceea ce mai înseamnă echipă de Baschet a Stelei

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    BCM U
    Cred ca o vom scoate la capat pana la urma. Indiferent de rezultatul de la Timisoara, trebuie sa castigam la Tg. Jiu si apoi in cele 4 etape ramase sa reusim cu 2 victorii mai mult decat Energia. Avem meciurile cu Dinamo, Galati, Timisoara acasa. Echipa pe care o avem acum poate nu e chiar rea, dar schimbarile au fost facute foarte tarziu. Mi ar placea ca Digs, Max sa ramana si anul viitor la noi. Felicitari lui Adi Tudor in ultimele meciuri a jucat foarte bine.

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!