Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti îşi revine pe final şi câştigă partida cu CSM-U Oradea

Sergiu Vicaș

Sergiu Vicaș
14.12.2014

BCM U Pitesti

 

99 - 94

CSM Oradea
8-2 Fișa meciului 6-5

Argeşenii şi-au revenit după duşul rece suferit pe terenul campioanei en-titre în etapa precedentă, reuşind să câştige partida în care ardelenii au condus primele 3 sferturi. Gazdele au dat dovadă de vigilenţă şi rapiditate, dovadă fiind procentajul de 41.7% în dreptul recuperărilor ofensive şi 92.3% ca indice al recuperărilor defensive. Orădenii au fost bătuţi clar la acest capitol, reuşind doar un procentaj de 23.1% în dreptul recuperărilor ofensive, respectiv 61.1% la recuperările defensive.

Cele 2 echipe şi-au împărţit sferturile, primele 2 fiind câştigate de orădeni, piteştenii reuşind să iasă victorioşi în celelalte 2 rămase. Chiar dacă liderul acestei confruntări s-a schimbat de 3 ori, adevărata diferenţă a fost făcută în ultimul sfert al partidei în care BCM U Piteşti a izbutit 34 de puncte, fiind superiori oaspeţilor care au înscris 25 de puncte.

În urma desfăşurării acestei partide, situaţia întrunirilor dintre cele două combatante ajunge la o distanţă de doar un meci în avantaj pentru CSM-U Oradea, scorul general fiind în momentul de faţă 10-11. Echipa antrenată de Hristu Şapera se află acum pe locul 3 în clasamentul Ligii Naţionale, având la activ 8 succese şi 2 jocuri pierdute. În schimb, Oradea se află pe poziţia cu numărul 4 în clasament cu un bilanţ de 6 victorii şi 5 înfrângeri.

Precum şi în confruntarea din etapa precedentă pentru argeşeni, jucătorul cheie al lui BCM U Piteşti a fost şi în acest duel Ronald Lovell Ross. Bifând 30 de minute în aceast meci, acesta a reuşit 25 de puncte, 5 recuperări şi 4 pase decisive, având 25 ca indice al eficienţei.

Pentru gruparea de pe malul Crişului Repede a ieşit în evidenţă Radovan Markovic, sârbul izbutind în cele 29 de minute petrecute pe teren 22 de puncte, 2 recuperări şi 3 pase decisive, încheind partida cu numărul 24 în dreptul eficienţei. De remarcat la Markovic este faptul că a avut un procentaj de 100% în dreptul aruncărilor de 2 puncte, cât şi în privinţa aruncărilor de la linia de pedeapsă. Un alt punct forte al ex-iugoslavului în această partidă a fost performaţa de a reuşi cele mai multe coşuri de 3 puncte, marcând 5 dintre cele 7 aruncări pe care le-a avut.

În ceea ce priveşte situaţia ultimelor partide care se vor disputa pe parcursul acestui an calendaristic, în etapa următoare BCM U Piteşti se va deplasa la Sibiu pentru a da piept cu CSU din localitate. Cât despre CSM-U Oradea, aceştia vor încheia prima jumătate a sezonului regulat pe teren propriu în compania lui BC Timişoara.

foto: BCM U Pitești (Facebook)

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Nu inteleg
    Cum am putut pierde acest meci? Am văzut doar prima repriza și eram sigur de victorie! Ce Sa-ti întâmplat în sfertul 4 de am încasat 34 de puncte?

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    • tzontzolino:

      suporteri
      Fata de alte sali din Sala (vezi U BT Cluj) la noi toata tribuna (mica dar inimioasa) isi incurajeaza echipa. La noi se pleaca cu raguseala, cu febra la picioare de atata sarit in sus si cu dureri de cap din cauza emotilor. Poate ca asta s-a intamplat...

      cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Bun antrenor, slab psiholog
    Au cazut psihic, din nou... Specialitatea casei, din pacate...

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    acasa suntem cei mai buni
    Publicul este al saselea jucator, avem niste baieti fantastici, care joaca fenomenal iar daca mai canta si toata sala nimeni nu ne poate invinge. Fortza pitesti, bravo Hristu the best coach.

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    @tzontzolino
    Fara suparare dar fara ajutorul arbitrilor la sfarsitul sfertului 3 nu ati fi revenit in meci (daca poti te-as invita sa revezi la ultimele 2 minute din sfertul 3 cand fara ajutorul lui Faur si Bukuresti....). In rest felicitari pentru echipa, public si mai ales antrenor.

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    • tzontzolino:

      re
      La acest meci chiar am avut un invitat care nu stie asa bine regulile la baschet si ma tot intreba de ce se acorda fault cand ei deabia daca se ating. Sa sti ca acesti arbitrii chiar dadeau fault la orice "mangaiere" (cum spunea un coleg intr-un post). Nici mie nu mi-au placut arbitrii la unele faze, dar nu cred ca doar atunci a fost decisa partida. Corect a fost un punct cheie , dar totusi a mai fost un sfert in care s-au marcat 59 de puncte. Oricum si noi si Oradea vom merge in Play-Off unde orice se poate intampla!

      cu 9 ani în urmă (14.12.2014)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    depinde
    Am fost furati de multe ori de Ciulin si altii, dar mergem inainte, poate nu au gresit intentionat, asa au judecat ei fazele respective. E presiune mare pe toti adversarii la vacarmul din sala, am marcat totusi 34 puncte intr-un sfert, aveti echipa buna poate jucam finala, bafta in continuare.

    cu 9 ani în urmă (14.12.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!