Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești o învinge categoric pe SCM Timișoara în prima etapă a sezonului 2019-2020

BCM U Pitești o învinge categoric pe SCM Timișoara în prima etapă a sezonului 2019-2020

După confruntarea dintre CSA Steaua București CSM CSU Oradea, Grupa A a Ligii Naționale de Baschet Masculin a continuat cu duelul dintre SCM Timișoara și BCM U FC Argeș Pitești. Oaspeții au pornit „ca din pușcă” și au avut o primă repriză de excepție în care au marcat nu mai puțin de 49 de puncte. Piteștenii și-au continuat dominația și în partea secundă și s-au impus cu scorul de 84-71.

Dragan Petricevic a început primul meci al sezonului cu o formație de start alcătuită din următorii jucători: Troy Franklin, Anders Abu Teir, Milos Komatina, Sherwood Brown și Amaury Gorgemans. De partea cealaltă, Florin Nini i-a trimis în teren pe Mihai Măciucă, Goran Gajovic, Danilo Tasic, Devin Searcy și James Washington.

Primul angajament al disputei a fost câștigat de către timișoreni și tot ei au fost primii care au punctat. Goran Gajovic și Devin Searcy au marcat patru puncte foarte rapid, însă Troy Franklin a restabilit egalitatea. Elevii lui Florin Nini au continuat să se descurce bine în ofensivă și scorul a devenit 10-4 pentru BCM U Pitești. După încă o triplă semnată de James Washington, Dragan Petricevic s-a văzut nevoit să solicite primul timp de odihnă al întâlnirii. Jocul s-a reluat și Sherwood Brown a finalizat un slam-dunk spectaculos, dar Mihai Măciucă a replicat de la distanță. Oaspeții au reușit să mențină avantajul și au încheiat actul inaugural cu scorul de 27-18, după un buzzer-beater al lui Gajovic.

Tot argeșenii au marcat și primele puncte ale sfertului doi. La celălalt panou, Alexandru Coconea a finalizat un stop-șut și apoi Nikola Pesakovic a redus deficitul echipei sale la șapte puncte. Au urmat două coșuri consecutive înscrise de Danilo Tasic și scorul devenea 34-22 pentru BCM U Pitești. Pivotul sârb a continuat să facă spectacol și avantajul argeșenilor a crescut la 16 puncte. Petricevic a cerut încă un time-out, însă nici acesta nu a avut niciun efect. Timișorenii nu au găsit soluții în defensivă și, la finalul secvenței secunde, oaspeții conduceau cu 49-24.

După revenirea de la vestiare, componenții celor două adversare s-au întrecut în ratări. În cele din urmă, Devin Searcy „a spart gheața” și a punctat de două ori la rând. A urmat încă o perioadă de trei minute lipsită de reușite și tabela a rămas neschimbată. Laszlo Lazăr a înscris primele puncte ale echipei sale din sfertul al treilea și apoi a obținut un coș cu fault. Treptat, timișorenii au jucat din ce în ce mai bine și au redus avantajul oaspeților la 19 puncte. La fel ca în primele două sferturi, piteștenii au marcat un coș pe sirenă, prin James Washington, și au dus scorul la 64-43.

În actul decisiv, baschetbaliștii de la SCM Timișoara nu au renunțat la luptă, însă aceștia nu au găsit nicio soluție de a opri ofensiva lui BCM U Pitești. Devin Searcy a finalizat câteva acțiuni individuale foarte frumoase prin care le-a scăzut moralul adversarilor. Până la final, gazdele s-au mai apropiat de argeșeni, însă aceștia au câștigat cu scorul final de 84-71.

Cei mai buni jucători din tabăra lui Florin Nini au fost: Devin Searcy (25 de puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă), Danilo Tasic (19 puncte, 9 recuperări, 4 intercepții, 3 pase decisive, un capac), Goran Gajovic (13 puncte, 7 recuperări, 4 intercepții, 2 pase decisive, un capac) și James Washington (14 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție).

De partea cealaltă, s-au remarcat: Adam Mirkovic (18 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție), Troy Franklin (14 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții) și Sherwood Brown (12 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție).

În urma acestui rezultat, BCM U Pitești începe această ediție cu dreptul, având un plus de moral înaintea confruntării cu U-BT Cluj-Napoca din următoarea etapă (vineri, 18 octombrie, ora 17:15). În schimb, SCM Timișoara are șansa să se revanșeze luni, 21 octombrie, de la ora 18:30, într-un duel cu SCM U Craiova.

*foto: Andreea Vlase/baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!