Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești obține o victorie categorică în disputa de acasă cu BC Timișoara

Valentin Todea

Valentin Todea
07.04.2016

În ultimul meci al acesteia în sezonul actual, formația argeșeană a trecut pe teren propriu de  BC Timișoara cu scorul de 84-57 (26-12, 15-12, 24-17, 19-16). Cu această victorie, BCM U Pitești a obținut rămânerea în primă ligă, fără a mai depinde de rezultatul partidei dintre Dinamo București și Energia Târgu Jiu.

Hristu Șapera a trimis în teren un prim cinci alcătuit din Tudor, Bakic, Lee, Pustozvonov și Mladenovic. De cealaltă parte, trupa de pe Bega a început cu Dundjerski, Jeremic, Zivanovic, Djapa și Toth.

Oaspeții au condus o singură dată în acest meci, la scorul de 4-5, după care „vulturii” au preluat controlul jocului. Diggs a transformat de la mare distanță pentru 22-10, după care Vincent Hunter a finalizat un alley-oop pornit de la pasa celui amintit anterior. Jeremic a modificat pentru prima oară tabela în sfertul secund, 26-14, pentru ca ulterior gazdele să se dinstanțeze la 20 de lungimi în două rânduri, la 36-16 și 39-19. Dundjerski a înscris pe final de act câteva coșuri ce au totalizat 5 puncte, intrându-se la cabine la scorul de 41-24.

Mladenovic a marcat printr-un slam dunk în startul sfertului trei, Toth răspunzând pentru timișoreni, 46-30. Zivanovic a micșorat și el diferența din apropiere, 46-32, însă Lee a punctat din afara semicercului, 49-32. Tudor a făcut 55-32 prin două reușite consecutive, iar treptat ecartul a crescut considerabil. Astfel, Piteștiul învinge clar formația din Banat și se salvează de la retrogradare după ce a început sezonul cu o penalizare de 3 puncte.

Vincent Hunter a strâns 15 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție, în timp ce Adrian Tudor a avut 14 puncte, 3 recuperări și 6 assist-uri.

Slobodan Dundjerski a fost principalul remarcat de la BC Timișoara, acesta contabilizând 15 puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive și un capac. Mladen Jeremic a marcat 14 puncte și a reușit 5 recuperări, 2 assist-uri și 2 intercepții.

*Foto: Facebook BCM U Pitești

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Andrew :

    BCM U
    Sezon lung si dificil, dar terminat cu bine. Ultimele 5 meciuri, castigate la +20. Locul echipei, fara ghinionul avut in unele meciuri, era in play-off. Bravo, Sapera! Bravo, baieti!

    cu 8 ani în urmă (07.04.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    BCM U
    Am inceput sezonul cu sperante mari, antrenor cu CV bun, jucatori de Euroliga. Multe meciuri pierdute in ultimele secunde, cele 3 puncte de penalizare, aducerea poate neinspirata a lui Mandici. Chiar si asa, sportiv trebuia sa fim in play off. Jocul echipei in ultimele 5 etape s-a schimbat, atitudinea a fost alta, jucatorii au fost mai agresivi in aparare, s-au batut pentru orice minge. Inspirate venirile lui Digs si Hunter, chiar si Bakici se apara foarte bine. Sper in primul rand ca Sapera sa ramana si sunt sigur ca anul viitor va face o echipa de care sa fim mandri1 Hai BCMU!

    cu 8 ani în urmă (07.04.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    sezonul viitor
    De cativa ani incoace speram la o minune si ea tot nu vine, anul acesta era sa cadem in B asa ca cine stie ce va fi.
    Deci pentru moment ma bucur ca la anul vom savura iar meciuri de Liga Nationala, desi probabil daca vom avea acelasi management vom fi iar ciuca batailor si ironiilor

    cu 8 ani în urmă (07.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!