Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita celor de la CSM CSU Oradea

BCM U Pitești primește vizita celor de la CSM CSU Oradea

Sâmbătă, 2 noiembrie, Sala Sporturilor din Trivale urmează să găzduiască duelul dintre BCM U Pitești și CSM CSU Oradea, campioana în exercițiu a României și, de asemenea, câștigătoarea SuperCupei în startul acestui sezon.

Alb-violeții vin după o înfrângere neașteptată pe terenul celor de la SCM U Craiova, în special prin prisma jocului arătat în acea partidă.Deși elevii lui Florin Nini au dominat mare parte din timp, alb-albaștrii au reușit un sfert decisiv mai bun, încheiat cu o aruncare de la mare distanță decisivă semnată de Dragoș Diculescu, venită în ultimul minut de joc, scor final 80-76.

Principalii marcatori ai piteștenilor au fost Danilo Tasic, autorul a 18 puncte, 12 recuperări, 2 pase decisive și un capac, pentru un indice al eficienței de 30, urmat de James Washington, cu 13 puncte, o recuperare și 3 pase decisive.

De cealaltă parte, CSM Oradea vine, de asemenea, după o înfrângere în campionatul intern, pe terenul celor de la U-BT Cluj Napoca, echipă neînvinsă în acest moment, scor final 89-82.Cei mai eficienți jucători ai „leilor roșii” au fost Giordan Watson, cu 18 puncte, o recuperare și 4 pase decisive, pentru un indice al eficienței de 20, urmat de Kris Richard, autorul a 23 de puncte și 2 pase decsive.Însă, am putea spune că moralul trupei lui Cristian Achim este unul ridicat, având în vedere rezultatul înregistrat în urmă cu 4 zile în Istanbul, mai exact a doua victorie din tot atâtea meciuri jucate în FIBA Europe Cup.

În ciuda unui meci slab făcut de bihoreni, aceștia au reușit să își revină la momentul potrivit, chiar înaintea sfertului final al partidei, câștigat la 10 puncte.Astfel, după un debut cu victorie contra CSU Sibiu și 66-71 contra Bahcesehir Koleji, CSM CSU Oradea este liderul Grupei D în competiția europeană.În acest meci, cel ce a ieșit în evidență a fost Dragan Zekovic, cu 16 puncte și 7 recuperări.

În ceea ce privește întâlnirile directe, ediția 2018-2019 a pus față în față cele două formații de 7 ori, dueluri în care trupa condusă de Florin Nini a obținut o singură victorie, rezultatele fiind unele destul de echilibrate în majoritatea cazurilor.Un alt capitol la care bihorenii conduc este și acela al istoricului confruntărilor, scorul fiind de 30-13 în favoarea acestora.

Un alt aspect important la ora acestei partide este acela al loturilor de jucători.În timp ce CSM CSU Oradea are o absență importantă deja bine-cunoscută, mai exact Bobe Nicolescu, BCM U Pitești nu a anunțat oficial nicio absență înaintea acestei partide.Însă, alb-violeții au avut de suferit la același capitol la Craiova, evoluând fără Tudor Gheorghe pe foaia de joc, accidentat.Totuși, de cele două absențe au „profitat” cu succes jucători precum Tudor Fometescu și Edward Petrescu, dar și Mihai Măciucă, ce au arătat evoluții bune pentru echipele lor.

În ciuda evoluțiilor foarte bune la nivel european, cu siguranță elevii lui Cristian Achim își doresc foarte mult să obțină prima victorie în deplasare din aceasta ediție a LNBM, în timp ce gazdele caută o revanșă în fața propriilor suporteri, ce au fost martorii unei înfrângeri în prelungiri, într-o atmosferă extrem de tensionată, în fața liderilor de la U-BT Cluj Napoca.Astfel, ne putem aștepta la o luptă extrem de strânsă, unde factori importanți pot fi și oboseala acumulată de „leii roșii” sau, de ce nu, avantajul relațiilor de joc mai strânse, dar și dueluri precum Devin Searcy vs. Dragan Zekovic, Goran Gajovic vs. Nikola Markovic sau Justas Tamulis vs. Kris Richard.

Partida va avea loc în Sala Sporturilor Trivale din Pitești, începând cu orele 20:00, putând fi urmărită și în direct pe Digi Sport 4.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!