Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita celor de la SCM Timișoara

BCM U Pitești primește vizita celor de la SCM Timișoara

Sâmbătă, 30 noiembrie, Sala Sporturilor Trivale va găzdui partida dintre BCM U Pitești și SCM Timișoara,  un duel foarte important în ceea ce privește clasarea celor două echipe la finalul sezonului regulat, mai exact accederea în Top 6.

BCM U Pitești vine după o înfrângere în deplasare împotriva celor de la Dinamo Știința București.Partida a venit, însă, într-un moment psihologic extrem de dificil, având în vedere seria de 5 înfrângeri consecutive și, de asemenea, demiterea tehnicianului Florin Nini, înlocuit chiar cu două zile înainte de această întâlnire de Hristu Șapera, aflat la al treilea mandat pe banca tehnică a alb-violeților.De altfel, trupa condusă de Tudor Costescu a arătat un joc colectiv foarte pozitiv și a reușit să profite de acest moment, bifând victoria cu scorul de 86-72.

Principalul marcatori al piteștenilor a fost Danilo Tasic, cu 22 de puncte, 2 recuperări și 2 mingi câștigate, pentru un indice de eficiență de 23.

SCM Timișoara vine, de asemenea, după o înfrângere în deplasare, pe terenul celor de la CSU Sibiu.Însă, condițiile acestui meci au fost cu totul diferite, câștigătoarea fiind aflată după o repriză de prelungiri în care s-a ajuns în urma unor faze de joc controversate, ce au și dus la suspendarea arbitrilor timp de o etapă.În ciuda acestor factori, formația condusă de Dan Fleșeriu a reușit să se impună cu scorul de 100-96.

Principalii realizatori ai timișorenilor au fost Troy Frankin Jr. , autorul a 21 de puncte, 2 recuperări și 5 pase decisive și Adam Mirkovic, cu 21 de puncte, 5 recuperări și un indice al eficienței de 24.

Pe lângă Liga Națională de Baschet Masculin, ambele echipe au disputat în urmă cu doar două zile prima partidă din acest sezon competițional în Cupa României, avându-i ca adversari pe CSM 2007 Focșani, respectiv CSM Galați.În timp ce BCM U Pitești a confirmant momentul dificil prin care trece echipe, continuând seria înfrângerilor, scor final 88-84, SCM Timișoara a avut un meci dominat aproape în totalitate, scorul final fiind de 76-94.De menționat este că ambele echipe din Grupa Valorică B sunt clasate în primele patru după șapte etape disputate.

În ceea ce privește întâlnirile directe, în acest sezon competițional cele două s-au întâlnit o singură dată, chiar la debut.BCM U Pitești a obținut victoria, o victorie ce urma să fie singura în prima fază de campionat, rezultat datorat unei prime reprize extrem de slabe a trupei lui Dragan Petricevic, scorul primelor două sferturi fiind de 18-27 și 6-22.În ciuda unei încercări de a reveni pe tabelă în partea a doua a jocului, diferența prea mare nu le-a mai permis gazdelor întoarcerea rezultatului, fiind învinși cu scorul de 71-84.Principalii marcatori ai celor de la SCM Timișoara au fost Adam Mirkovic, cu 18 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă și Sherwood Brown, cu 12 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce de la BCM U Pitești s-au remarcat Danilo Tasic, autorul a 19 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive și Devin Searcy, cu 25 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă.Istoricul celor două formații ne prezintă 43 de întâlniri directe, BCM U Pitești conducând cu un avantaj minim de 22-21.

În acest moment, BCM U Pitești ocupă ultima poziție în clasament, cu un bilanț de o victorie și 6 înfrângeri, în timp ce SCM Timișoara se clasează pe poziția a 7-a, cu 2 victorii și 5 înfrângeri.

Brigada de arbitri ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Marius Ciulin, Costin Bogdănescu și Sorin Drugău, iar partida va avea loc începând cu orele 20:30, putând fi urmărită și in direct pe Digi Sport.

 

*SURSA foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!