Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita celor de la U-BT Cluj Napoca în etapa a doua a Grupei A

BCM U Pitești primește vizita celor de la U-BT Cluj Napoca în etapa a doua a Grupei A

Vineri, 18 octombrie, are loc confruntarea dintre BCM U Pitești și U-BT Cluj Napoca, partidă ce se anunță a fi una din cele mai interesante dueluri pe care le vom putea urmări în cadrul celei de-a doua etape a acestui sezon.

BCM U Pitești a debutat în această ediții a Ligii Naționale pe terenul celor de la SCM Timișoara.Elevii lui Florin Nini au făcut o primă repriză extrem de bună, marcând nu mai puțin de 49 de puncte, spre deosebire de adversarii lor, cu doar 24 de puncte.Astfel, în ciuda unui joc mai echilibrat în cea de-a doua repriză, gazdelor le-a fost imposibilă o revenire, scorul final fiind de 84-71 în favoarea oaspeților.

Principalii realizatori ai acestora au fost Devin Searcy, autorul unui double-double, cu 25 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă și Danilo Tasic, cu 19 puncte, 9 recuperări, 4 intercepții, 3 pase decisive și un capac.

U-BT Cluj Napoca a început și ea cu o victorie în acest sezon competițional, însă, după o luptă mult mai grea pe terenul celor de la Dinamo Știința București.În ciuda unei prime reprize în care elevii lui Tudor Costescu au condus aproape în totalitate, situația a devenit echilibrată în a doua parte a meciului, urmând ca la doar 2 minute distanță de fluierul final U-BT Cluj Napoca să fie condusă la o diferență minimă.În final, Patrick Richard s-a dovedit a fi decisiv pentru oaspeți, marcând nu mai puțin de 7 puncte de unul singur, fără vreo reușită la celălalt panou, desprindere ce a fost decisivă în această partidă, scor final 90-100.

Același Patrick Richard a fost și principalul realizator al clujenilor, cu 24 de puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive, urmat de Karlo Zganec, care și-a trecut în cont 20 de puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive.

De asemenea, elevii lui Mihai Silvășan sunt la a treia victorie într-un meci oficial, primele două venind în FIBA Europe Cup, contra celor de la BC Rahoveci(Kosovo), rezultate ce le-au adus calificarea în grupele competiției menționate anterior.

În ceea ce privește întâlnirile directe, sezonul precedent le-a pus față în față pe cele două de 6 ori, dintre care U-BT Cluj Napoca a ieșit învingătoare în 5 ocazii.Însă, cu excepția ultimului duel, în care piteștenii au arătat un joc foarte slab si au fost învinși la o diferență de 20 de puncte, scor final 66-86, în toate celelalte întâlniri cele două formații ne-au oferit dueluri extrem de echilibrate și tensionate, în majoritatea cazurilor decise în ultimul minut de joc, la diferență de maxim 5 puncte.(93-88, 106-104, 80-79, 80-83, 80-76).

Un alt aspect important ar fi cel legat de schimbările realizate la nivelul loturilor de jucători.Niciuna dintre cele două echipe nu a păstrat vreun jucător străin din loturile sezonului trecut, în ciuda dorinței piteștenilor de a continua alături de Maksim Sturanovic, accidentat.În schimb, clujenii îi au ca noutate în postura de jucători români U23 pe Rareș Uță, Toni Rotaru și Ștefan Grasu, în timp ce pentru gazde s-a mers pe continuitate, în formula Tudor Gheorghe-Mihai Măciucă-Mihai Căprărescu, Marius Ciotlăuș nemaifiind o opțiune în vederea acestei reguli.

Astfel, ne așteaptă în premieră dueluri inedite între jucători precum Justas Tamulis și Patrick Richard sau Danilo Tasic și Donatas Tarolis, dar, în special, lupta de sub panou, cea care pare să fie crucială în aflarea câștigătoarei, avându-i ca protagoniști pe Devin Searcy și Darko Planinic.Ca absențe, U-BT Cluj Napoca va evolua fără Nandor Kuti și, de asemenea, este incertă prezența pe parchet a lui a lui Kerron Johnson, accidentat în sfertul secund al partidei contra Dinamo Știința București.De cealaltă parte, singurul jucător care nu a evoluat încă pentru alb-violeți este bulgarul Bozhidar Avramov, de asemenea accidentat, a cărui situație este în continuare incertă.

Partida va avea loc în Sala Sporturilor Trivale din Pitești, începând cu orele 17:15 și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

 

*SURSA foto: Bogdan Moșoianu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!