Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita lui BC CSU Sibiu în etapa a 6-a a Ligii Naționale

BCM U Pitești primește vizita lui BC CSU Sibiu în etapa a 6-a a Ligii Naționale

Sâmbătă, 16 noiembrie, în Sala Trivale din Pitești, are loc duelul dintre BCM U FC Argeș și BC CSU Sibiu. Cele două echipe nu se află într-o formă foarte bună în acest start de sezon astfel că ambele au produs modificări.

Gazda confruntării i-a reziliat contractul lui Florin Nini, cel care a fost antrenorul lui BCM U Pitești începând cu sezonul 2018-2019. Până în acest moment, trupa piteșteană avea o singură victorie și patru înfrângeri, ocupând ultima poziție în clasamentul LNBM. Interimatul va fi asigurat de Theodosios Paralikas.

De partea cealaltă, BC CSU Sibiu are două victorii și trei înfrângeri și se află pe locul patru, cu șapte puncte. În plus, jucătorii pregătiți de Dan Fleșeriu nu au cunoscut gustul victoriei în FIBA Europe Cup și au pierdut orice șansă matematică de a se califica în următoarea fază a competiției.

Prin urmare, conducerea sibiană a decis readucerea lui Radu Paliciuc în orașul de pe malul Cibinului. Această măsură a fost cauzată și de multiplele accidentări ale baschetbaliștilor galben-albaștri: Barry Stewart, Jared Jordan și Aurelian Gavriloaia.

Din punct de vedere statistic, BCM U FC Argeș Pitești stă mai bine la puncte (79.0 – 75.4), intercepții (9.6 – 7.0) și capace (2.8 – 2.0). În schimb, BC CSU Sibiu are medii mai mari la pase decisive (14.6 – 17.6), recuperări (36.8 – 37.8) și eficiență (84.4 – 85.0), iar comite mai puține greșeli (15.4 – 14.0).

La nivelul procentajelor, sibienii domină de la distanță (28.2% - 35.7%), însă aruncă mai slab din interiorul semicercului (51.1% - 48.2%) și de la linia de libere (73.1% - 69.0%).

Ca match-up-uri, va fi interesantă disputa de sub panou dintre Devin Searcy și Danilo Tasic, pentru gazde, și Chris Cooper și Randal Falker, pentru oaspeți. Alți baschetbaliști care pot face diferența sunt Bozhidar Avramov, Justas Tamulis, care va fi motivat în prima partidă împotriva fostei sale echipei, Isaiah Philmore și Jordan Chatman.

Din lotul lui BCM U Pitești este indisponibil Tudor Gheorghe, în timp ce de la BC CSU Sibiu va lipsi Barry Stewart. Este de menționat că în jocul cu CSM CSU Oradea, din grupa D a FIBA Europe Cup, nu a jucat nici Jared Jordan, despre care nu se știe cât de gravă este accidentarea.

Așadar, întâlnirea dintre BCM U FC Argeș Pitești și BC CSU Sibiu are loc sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 17:00, și va fi transmisă, în direct, pe Digisport.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    pe viata si pe moarte
    ... ar trebui sa fie. Situatia noastra in campionat nu e neaprat rea, dar infrangerile din europecup apasa foarte greu. In plus, o gramada de accidentati...
    La Pitesti, acum ca jucatorii au scapat de Nini vor trebui sa demonstreze ca nu ei au fost problema, asa ca prevad un meci foarte echilibrat si cu multa intensitate.
    Vom vedea ce va fi...

    cu 4 ani în urmă (15.11.2019)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Pronostic?
      asuma-ti.

      cu 4 ani în urmă (16.11.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Nu e așa simplu... Chiar e un meci în care orice se poate întâmpla, depinde cine strânge mai bine rândurile.
      Noi suntem fără cel puțin 2 jucători, dar ar trebui să putem adăuga minim un jucător în rotație față de miercuri.
      Pitești au jucători de calitate, dar colectiv au arătat îngrozitor sezonul ăsta. Totuși, pentru ei, cred că meciul de azi le va defini sezonul.
      Așa că, absolut subiectiv, aș merge pe Sibiu.

      cu 4 ani în urmă (16.11.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!