Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești revine senzațional și răpune pe U Banca Transilvania

Paul Olar

Paul Olar
08.11.2014

86-79
  Fișa meciului  

BCM U Pitești a triumfat și în etapa a-VI-a. Trupa din “Trivale” a învins pe U Banca Transilvania cu scorul de 86-79, într-o confruntare ce a avut loc sâmbătă seara. 

Amfitrionii încep cu Marko Sutalo, Ronald Ross, Mirko Kovac, Yurii Fraseniuk, Stevan Milosevic, în timp ce Dorin Pintea îi trimite în teren pe Curtis Millage, Branko Cuic, Darius Hargrove, Mihai Silvășan, respectiv Cătălin Baciu.

Piteștenii inaugurează bine partida grație lui Stevan Milosevic și Mirko Kovac, 4-0. Mihai Silvănan înscrie în replică, iar Cătălin Baciu se remarcă ulterior cu un slam dunk. Combatantele au parcurs echilibrat până în finalul actului întâi, tensiunea partidei putând fi dedusă și din numărul faulturilor. De pe urma greșelilor personale profită și Darius Hargrove, sportiv ce ajunge la linia de pedeapsă și marchează pentru 21-25. Tot același american încheie sfertul cu o reușită de la mare distanță, 21-28.

Ardelenii pornesc furtunos și Hargrove merge până în coș cu o pătrundere, 21-30. Ecartul crește după aruncarea lui Andrei Mandache, 21-33. Ronald Ross scoate Piteștiul din faliment, dar U își face treaba în atac, forțându-l pe Hristu Șapera să ceară timp de odihnă, 24-35. Chiar și așa, vizitatorii continuă să presteze eficient, iar după eliminarea lui lui Radenko Pilcevic,  Sean Barnette își desprinde colegii la 13 puncte, 36-49. Astfel, tabela indică la pauza duelului 38-49 de partea „alb-negrilor”.

Baschetbaliștii lui Dorin Pintea debutează un un parțial de 4-0, 38-53, Hristu Șapera solicitând un nou minut de pauză. Time-out-ul are efect și argeșenii contabilizează șase puncte fără replica adversarului, 44-53. Combinațiile transilvănenilor le taie elanul oponenților și Mihai Silvășan își distanțează echipa la 48-65. Ascensiunea Băncii Transilvania este umbrită de accidentarea lui Curtis Millage, care părăsește terenul . În consecință, BCM U se avântă în atac și vine la 10 puncte, 59-69.

Grupările se pripesc în debutul sfertului decisiv până la coșul lui Iulian Orbeanu. Mai apoi, Ronald Ross ridică sala în picioare, limitând avantajul adversarilor la doar 7 lungimi, 62-69. Împinși de la spate de suporteri, Kovac&Co au parte de o perioadă extraordinară și același Ross trece Piteștiul la conducere. U nu se regăsește, iar run-ul de 15-0 al gazdelor face ca scorul să devină 79-71. Mai mult, Marko Sutalo decide întâlnirea grație unui fault coș, urmat de slam dunk-ul lui Steven Milosevic.

Cu un total de 27 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Ronald Ross a fost cel mai bun jucător al învingătorilor. Marko Sutalo a izbutit 20 de puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări, în timp ce Krys Faber a strâns 6 puncte și 10 recuperări.

De partea cealaltă, Darius Hargrove a ieșit în evidență cu 18 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Curtis Millage a încheiat disputa cu 14 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, pe când Sean Barnette a contabilizat 12 puncte și 6 recuperări. 

7 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U BT
    Asta este..... a mai fost un an in care echipa asta a avut bugetul cat casa si s-a comportata la fel de prost..... a fost anul Tab BAldwin..... S evede treaba ca la Cluj stim doar sa ne batem joc de bani cand avem parte de buget mare.....

    cu 9 ani în urmă (08.11.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      !
      Cristescu e de vina! El are impresia ca le stie pe toate Clujul va avea numai de suferit de pe urma acestui arogant

      cu 9 ani în urmă (08.11.2014)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    parere
    Din ce se observa exista o criza de autoritate la nivelul bancii. Unii jucatori se erijeaza in antrenori si pseudolideri. Astazi a fost Silvasan cu o iesire cel putin deplasata la adresa lui Hargrove. Mai era putin si il lua la bataie pe american sub prvirile impasibile ale antrenorului Pintea. Adaugand comportarea lui Cuic cred ca antrenorul se afla intr-o postura extrem de ingrata si poate Cristescu are un rol in tot acest circ.
    Nu putem contesta calitatile de antrenor ale lui Pintea, le-a demonstrat in sezonul trecut dar criza de autoritate poate conduce la astfel de rezultate

    cu 9 ani în urmă (08.11.2014)
    • tzontzolino:

      re
      Silvasan chiar m-a uimit-mai avea putin si il lua la bataie pe Hargrove...cam de atunci s-a rupt rau firul Clujului. Eliminarea lui Pilcevic total aiurea la faultul 2 dar asta e ..il stim pe nenea Olaru de mult! BV Pitesti, de mult un meci asa de emotionant! O singura chestie- schimbati ora de vineri cu Timisoara ca lumea se duce la meciul de fotbal la Buc si nu putem ajunge :((

      cu 9 ani în urmă (08.11.2014)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    nu are cum
    nu e bun ca si antrenor Pintea are multe alte calitati pe care eu nu le stiu dar a fi antrenor nu face parte din calitatile lui de om, in primul rand nu se impune ca si antrenor, ope urma alti ii fac echipa exemplu concretsunt jucatori care se manifeste in acele scurte pauze si isi spun ei parerea cumsa joace pe tern iar furiile la alti coechiperi eemplu de data asta e Silvasan care

    cu 9 ani în urmă (08.11.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    continaure
    Silvasan care inafar de faputtul ca da cosuri de 3 puncte nu prea face multe ., nu-i contest dorinta si faptul ca tine foarte mult la echipa il admir pt. ce face si determinare dar multe mingi nu le recupereaza pt. ca nu poate sa se deplaseze , si e un pacat asta, iar anul trecut am avut si putin noroc.

    cu 9 ani în urmă (08.11.2014) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U BT
    CUm ar fi sa va asigurati ca mesajele voastre sunt citite si sa postati la articolul de pe pagina lor de facebook? Aici am impresia ca doar ne lamentam noi in gol..... acolo macar stim o treaba..... eu am comentat deja!

    cu 9 ani în urmă (08.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!