Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti – SCM Craiova, un derby al orgoliilor

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
12.01.2013

Liga Națională

Etapa 17

Sala Sporturilor, Pitești

7-9 Fișa meciului 11-5

BCM U Piteşti va primi vizita celor de la SCM Craiova, în cadrul etapei a 17-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Întâlnirea ce va avea loc duminică cu începere de la ora 18:00, se va desfăşura la Sala Sporturilor Trivale.

Înaintea etapei a 17-a a LNBM, BCM U Piteşti se află pe locul al 11-lea cu un total de 23 de puncte, în timp ce, oltenii ocupă poziţia a cincea în clasament cu 27 de puncte acumulate. Piteştenii au un bilanţ de 7 victorii şi 9 înfrângeri. La polul opus, echipa antrenată de Andjelko Mandic a câştigat 11 din cele 16 partide disputate în LNBM.

În etapa anterioară, BCM U Piteşti a fost învinsă pe teren propriu de CSM Oradea cu scorul de 81-74, iar SCM Craiova a învins BC Timba Timişoara cu scorul de 88-75, chiar în faţa propriilor suporteri.

În pauza competiţională, piteştenii l-au adus la echipă pe Sasha Bratic, sârbul aflându- se la primul angajament în România. Sunt şanse mari ca Bratic să debuteze în Liga Naţională chiar la partida de duminică seară. De partea cealaltă, SCM Craiova l-a transferat pe Reinar Hallik, fostul jucător al celor de la U Mobitelco Cluj-Napoca. La gruparea olteană au sosit şi tinerii Andrei Damian şi Marius Ciotlăuş.

Va fi cea de-a 10-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind favorabil oltenilor, 5-4. În partida din tur disputată la Craiova, gazdele partidei au trecut de BCM U Piteşti cu scorul de 84-73, în urma unei evoluţii foarte bune a lui Ivan Miskovic. La acest meci, principalul marcator al oltenilor a fost Ivan Miskovic, autor a 17 puncte şi 15 recuperări, în timp ce, pentru argeşeni, Marcel Jones a totalizat 16 puncte şi 8 recuperări. SCM Craiova a câştigat ultimele 3 partide disputate în compania argeşenilor. Ultima victorie a celor de la BCM U Piteşti înregistrată împotriva Craiovei datează din 26.01.2011, atunci elevii antrenaţi de Tudor Costescu învingând pe teren propriu cu scorul de 89-72.

BCM U Piteşti are o medie de 82.1 puncte marcate pe meci, iar SCM Craiova a marcat în medie 82.4 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, piteştenii au procentaj de 56.3%, faţa de 54.1% al craiovenilor. Oltenii stau mai bine la aruncările din afara semicercului, SCM Craiova având procentaj de 33.5%, faţă de 26.8% al argeşenilor.

Va fi o partidă deschisă oricărui rezultat. După eşecul înregistrat contra Oradei, piteştenii au nevoie doar de victorie pentru a mai spera la un loc în Play-Off. Cu siguranţă, craiovenii ştiu acest lucru dar vor veni la Piteşti după cele două puncte.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Doru Vinaşi, Ciprian Stoica şi Vlad Potra, comisar din partea FR Baschet fiind Mircea Martiş.

Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!