Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti se impune la capitalǎ.

Claudia Truşcǎ

Claudia Truşcǎ
24.03.2013


98-101

 


Statistică

BCM U Piteşti a reuşit în cursul serii trecute sǎ se impunǎ în Arena de Baschet din Bucureşti, învingând formaţia pregǎtitǎ de Hristu Şapera, CSM Bucureşti. Piteştenii şi-au trecut în cont victoria dupǎ o luptǎ strânsǎ, diferenţa fiind de doar 3 puncte, 101-98. Scor pe sferturi 22 – 18, 26 – 27, 20 – 29, 30 – 27.

Gazdele au început în formula Martinić, Morris, Shepherd, Cǎruţaşu şi Sir, în timp ce Tudor Costescu a ales un prim cinci format din Jones, Calotǎ, Gennie, Albijanić şi Bratić, nedispunând de aportul a 3 jucǎtori, Popović, Barać şi Neguţ, aceştia fiind indisponibili din punct de vedere medical.

Scorul a fost deschis de Marcel Jones, care a trecut în contul echipei sale 2 puncte, urmat de cele 2 reuşite la linia de pedeapsǎ ale lui Martinić. Cele douǎ echipe au mers cap la cap, sfertul întâi încheindu-se cu un avantaj de 4 puncte pentru bucureşteni.

Sfertul secund a fost dominat în totalitate de gazde, care au reuşit sǎ se desprindǎ  pe tabela de marcaj, prin reuşitele lui Shepherd şi Martinić, însǎ replicile nu au întârziat sǎ aparǎ din partea adversarilor. Astfel, dupǎ prima reprizǎ, bucureştenii îşi conduceau oaspeţii cu scorul de 48-45.

Dupǎ întoarcerea de la cabine, oaspeţii au intrat în teren mai motivaţi, reuşind sǎ preia conducerea şi sǎ o menţinǎ pe parcursul întregului sfert. Ultimele 10 minute ale partidei au fost foarte disputate, câştigate în cele din urmǎ de BCM U Piteşti, trecându-şi în cont cea de-a 13-a victorie.

Statistic, CSM Bucureşti a dominat la toate capitolele, exceptând cel al recuperǎrilor. Gazdele au reuşit un procent de 42% la aruncǎrile din acţiune, în timp ce piteştenii 32%. Au dominat şi sub panou (62%-57%), dar şi la linia de pedeapsǎ (74%-73%), având şi o eficienţǎ mai mare decât adversarul lor (118-115).

Principalii marcatori pentru CSM Bucureşti au fost Stephen Sir, care a reuşit 28 de puncte, pentru o eficienţǎ de 27, urmat de Goran Martinić cu 19 puncte şi 8 pase decisive, şi Jevohn Shepherd cu 16 puncte şi 6 recuperǎri.

De partea adversǎ s-au remarcat Marcel Jones cu 25 de puncte, 8 recuperǎri şi 4 pase decisive, Sasa Bratić cu 19 puncte şi 9 recuperǎri, Damien Kinloch, care a terminat partida cu 17 puncte şi 8 recuperǎri şi Octavian Popa Calotǎ, care a reuşit un total de 17 puncte.

Foto: Rǎzvan Pǎsǎricǎ (rpressport.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!