Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești se impune la Craiova

Paul Olar

Paul Olar
22.11.2016

Ultima dispută a etapei cu numărul IX s-a încheiat luni, având-o pe BCM U Pitești în postura de câștigătoare. Formația antrenată de Hristu Șapera a trecut de SCM U Craiova, scor 90-77, într-un joc disputat la polivalenta din Bănie și transmis în direct de către Digi Sport.

Hotărâtă să răzbune eliminarea din Cupa României, gruparea argeșeană a început ca din pușcă meciul cu oltenii. Drept urmare, după nici patru minute, scorul era de 14-2 pentru BCM U.  Vladimir Vuksanovic și-a trezit elevii prin time-out-uri, iar Dino Gregory și Jamar Abrams au readus-o pe Craiova în joc. Abrams și-a apropiat chiar colegii la o singură posesie, 25-28, însă Piteștiul a replicat rapid și s-a dus la 25-36.

Abrams și Yurii Fraseniuk au ajutat-o pe SCM U să aibă o nouă răbufnire în sfertul trei. Pe fondul unui joc executat perfect pe tranziție, doljenii s-au apropiat întâi la trei lungimi, iar apoi au egalat la 50, grație lui Florin Popa. Vlad Corpodean a tăiat elanul adversarilor printr-un coș de la mare distanță, apoi Aleksandar Mladenovic a zguduit panoul cu un slam-dunk, 63-53. În debutul sfertului patru, Abrams a adus-o pe Craiova la cinci puncte distanță de adversari, dar Piteștiul a răspuns imediat și a obținut o victorie convingătoare.

Pavel Marinov a fost cel mai bun om al învingătorilor, bulgarul contabilizând 24 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Vincent Hunter a contribuit prin 13 puncte și 8 recuperări, în timp ce Vlad Corpodean și Aleksandar Mladenovic au totalizat câte 12 puncte.

De partea cealaltă, Jamar Abrams a reușit 22 de puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Yurii Fraseniuk a pus pe tabelă 14 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. Gregory Dino și Marko Marinovic au izbutit câte 11 puncte fiecare. 

Foto: Ionuț Greere/sportuldoljean

8 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Gully :

    Baieti vs barbati
    Zici ca suntem o echipa pe baza de materiale reciclate! Nu inteleg cine si cum a putut decide aducerea unor petarde ca Filip Sepa! Omul, desi ingropat de proprii suporteri, pare ca e mai timorat decat Damian! Valoarea lui cred ca il exclude si din esalonul secund din LNBM! Insa cei doi MANAGERI plus MARELE MANAGER insista pe folosirea lui, in conditiile in care Popa pare o solutie mai buna!

    Marinovic si Fraseniuk - constanti - jucatori facuti din materie prima de calitate, insa sunt cativa jucatori second-hand care strica feng shui-ul echipei!

    Imi e frica de un retur cu Burlacu ce va reveni (sper eu ca, pe langa barba, sa nu fi crescut si o burta falnica) dar mai ales imi e frica de autosuficienta generata de asigurarea play-off-ului totul bazat de prestatia slaba a catorva echipe din campionat!

    Felicitari Pitestiului pentru baschetul prestat! Mi-a placut HUNTER mult!

    cu 7 ani în urmă (22.11.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      zig zag-uri
      Felicitari invingatorilor,victorie indiscutabila,dar fara suparare,sunt o echipa de locul 7.
      Am vazut pe teren doar doi jucatori capabili sa te faca sa iubesti baschetul,Marinov si Abrams,restul,in acest moment,doar practicanti remunerati mult mai generos decat ar impune-o nivelul la care se prezinta.
      Marinovic,da,a fost odata un jucator adevarat,acum doar ne-a vandut imaginea sa.Nu mai poate fizic,nu mai are motivatie,dovada ca este liderul detasat la TO(constant intre 4-6/meci,ceea ce e deja foarte mult),aparare zero,e jalon in fata oricarui adversar,interceptii zero!Speculeaza doar din experienta jucatorului valoros ce a fost pozitiile de aruncare si cateva pase,suficient cat sa-si dreaga o statistica acoperitoare.
      Pe Burlacu,dupa ce ne-a facut in play-off cu Muresul anul trecut,pur si simplu nu-l mai doresc in calitate de jucator.Am insa un feeling ca la cat baschet stie ar fi un antrenor interesant,oricum unul mult mai bun decat inexistentul actual sau altii de prin prima liga!
      In actualele formule de echipe din liga terminam doar deasupra lui Olimpic Baia Mare.

      cu 7 ani în urmă (22.11.2016)
    • FC Argeș Pitești Andrew:

      @Buzestii
      Eu zic ca e bine sa nu vorbesti despre echipa Pitestiului, care totusi are jucatori de valoare. Doi dintre ei sunt la nationala. Nu se compara loturile celor 2 echipe. Poate doar Abrams, Marinovic si Fraseniuk... si Damian... mai pot juca ceva frumos... Sa ne vedem fiecare de ale lui. Bafta in continuare

      cu 7 ani în urmă (22.11.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Andreu
      Pot sa vorbesc despre orice,cel putin atata vreme cat o fac folosind un limbaj cat se poate de decent!Da,echipa Pitestiului este una de locul 7,in special prin prisma romanilor din lot neputand aspira la mai mult.Iar daca citeai atent in loc sa te inflamezi,despe noi am afirmat ca in actuala situatie vom termina pe 10,adica vreo 3 locuri sub voi,daca asta era oful tau.

      cu 7 ani în urmă (23.11.2016)
    • FC Argeș Pitești Andrew:

      Buzestii
      Cu lotul asta de romani am invins la Cluj. Asa ca, sa nu vorbim prostii. Un pivot roman de valoare si eram excelenti.

      cu 7 ani în urmă (23.11.2016)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Endruu
      M-ai convins,va bateti la titlu!Si succes la "like"-uri!:)))))))

      cu 7 ani în urmă (23.11.2016)
    • FC Argeș Pitești Andrew:

      ironie
      Imi place ironia ta. N-a zis nimeni de titlu, locul 4-5 e bun pentru echipa. Bafta in continuare

      cu 7 ani în urmă (23.11.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!