Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești și CSM CSU Oradea se întâlnesc în ultima etapă a Ligii Naționale

David Istrate

David Istrate
05.04.2019

Dacă prima parte din Top 6 a fost dominată de SCM Timișoara, în schimb, putem zice că a doua jumătate a fost controlată de CSM CSU Oradea. Formația antrenată de Cristian Achim a câștigat ultimele 7 jocuri oficiale și evoluează la un nivel foarte înalt.

În ultima etapă a Grupei Roșii, CSM CSU Oradea se va deplasa pe terenul lui BCM U FC Argeș Pitești, o echipă cu mulți jucători valoroși. În acest moment, trupa pregătită de Florin Nini ocupă poziția a 6-a în clasament, având 32 de puncte. În schimb, adversara ei de sâmbătă seara are 38 de puncte și se află pe locul al 3-lea.

Din 2005 până în prezent, cele două formații s-au mai întâlnit de 39 de ori și echipa bihoreană s-a impus în 27 dintre aceste confruntări. Mai mult decât atât, CSM CSU Oradea a câștigat toate disputele din acest sezon: 81-101, la Pitești; 82-71, la Oradea și 81-73, tot la Oradea. Acest aspect este important deoarece pe lângă duelul de sâmbătă, 6 aprilie, cele două combatante vor juca una cu cealaltă și în prima rundă a playoff-ului LNBM. Așadar, chiar dacă nu are efect în clasament, fiecare joc contribuie la moralul sportivilor.

Din punct de vedere al statisticilor, gazdele stau mai bine la puncte (83.9 – 81.5), recuperări (36.5 – 31.8), intercepții (7.6 – 6.5) și capace (2.8 – 1.9) în timp ce oaspeții au mai multe pase decisive (14.5 – 17.5) și comit mai puține greșeli (13.4 – 11.7). De asemenea, Leii-Roșii au procentaje mai bune la aruncările de două puncte (51.8% - 58.3%) și la cele de trei puncte (32.3% - 37.7%) însă de la libere nu aruncă așa de bine (74.9% - 73.5%).

Observăm așadar că elevii lui Cristian Achim vor fi nevoiți să fie mai atenți la lupta pentru recuperare, încercând să găsească o soluție de a-i opri pe Maksim Sturanovic și Maksym Kornyienko. În același timp, piteștenii vor avea o viață grea în apărare, acolo unde va fi necesar să respingă atacurile lui Kris Richard, Nikola Markovic, Giordan Watson și Muhammed Pasalic. În schimb, de la gazde, Jahii Carson, Mladen Jeremic și Ivan Siriscevic se pot dovedi decisivi, toți trei fiind aruncători excelenți de la distanță.

La nivelul autohtonilor, Marius Ciotlăuș, Tudor Gheorghe, Mihai Măciucă și Iulian Orbeanu se vor lupta cu Bogdan Nicolescu, Tudor Fometescu, Edward Petrescu și Mihai Gavrilă. Reamintim că Radu Paliciuc și Laszlo Lazăr sunt în continuare accidentați în timp ce Sean Barnette este în proces de recuperare după reîntoarcerea la CSM CSU Oradea.

Confruntarea va fi arbitrată de Bogdan Podar, Dragoș Nicolae și Istvan Bertalan iar comisar este Mihai Caraion.

Duelul dintre BCM U Pitești și CSM CSU Oradea va avea loc în Sala Sporturilor din Pitești și va începe de la ora 18:30, fiind transmisă în direct pe FRBTV.

*foto: Facebook - BCM U FC Argeș Pitești

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Pavle Reljic nu joaca
    Dintre stranieri a plecat sarbul in concediu sau acasa?
    Portbagajul masinii era foarte plin...

    cu 5 ani în urmă (06.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!