Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti trece de CSŞ Giurgiu

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
03.03.2013


73-67

 


 12-13  STATISTICA
8-17

Într-un meci contând pentru etapa a 25-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a trecut pe teren propriu de CSŞ Giurgiu cu scorul de 73-67. Baschetbaliştii antrenaţi de Tudor Costescu se aporpie astfel de locurile de play-off. Scor pe sferturi: 20-16, 15-17, 13-25, 25-9.

BCM U Piteşti a început partida cu Slobodan Popovic, Sasha Bratic, Octavian Popa Calotă, Adonte Gennie şi Drasko Albijanic, în timp ce, primul cinci al giurgiuvenilor a fost alcătuit din Chris Ware, Marcus Melvin, Brian Burrell, Perry Petty şi Cătălin Vlaicu.

Primul angajament al partidei din Trivale le aparţine celor de la CSŞ Giurgiu, dar piteştenii sunt cei care deschide scorul prin Octavian Popa Calotă. Brian Burrell marchează şi el din interiorul semicercului egalând situaţia de pe tabela de marcaj. Marcus Melvin înscrie de la distanţă şi duce scorul la 5-2 pentru oaspeţi. Drasko Albijanic egalează, dar acelaşi Melvin face ca scorul să devină 5-7. Chris Ware înscrie şi el două puncte pentru echipa de la malul Dunării, dar Adonte Gennie răspunde printr-o aruncare din afara semicercului. Petty înscrie de sub panou, dar Calotă răspunde un acceaşi monedă. Acelaşi Calotă înscrie de la distanţă, în minutul 6 al partidei scorul fiind 14-14. Cu două minute înaintea finalului primului sfert, Marcel Jones îşi trece în cont primele 2 puncte, iar tabela de marcaj arată scorul de 17-14. Cătălin Vlaicu reduce diferenţa la un punct, dar Calotă înscrie din nou din afara semicercului. Primul sfert se termină cu scorul de 20-16. Primele două puncte ale sfertului secund sunt înscrise de Marcel Jones. Reuşitele americanilor Adonte Gennie şi Damien Kinloch măresc diferenţa la 10 lungimi, scor 26-16. Chris Ware marchează de sub panou, dar Marcel Jones menţine diferenţa de 10 puncte. În minutul cinci al sfertului al doilea, Octavian Popa Calotă reuşeşte o nouă aruncare de la distanţa, piteştenii distanţându-se la scorul de 33-20. În ultimele 3 minute ale actului secund, CSŞ Giurgiu reuşeşte un run de 10-0, dar scorul la pauză este favorabil gazdelor, 35-33.

Reuşita de sub panou a lui Damien Kinloch marchează debutul sfertului al treilea al întâlnirii. După mai multe ratări ale baschetbaliştilor lui Tudor Costescu, Jones reuşeşte să înscrie, scorul devenind 39-33. Marcus Melvin marchează pentru a doua oară de la distanţă în această partidă, dar Damien Kinloch rămâne invencibil sub panou marcând din nou. Perry Petty înscrie două puncte pentru oaspeţi, urmând ca la faza următoare giurgiuvenii să reuşească intercepţia iar Brian Burrell să egaleze situaţia la 41 prin aruncarea de 3 puncte. Jones ajunge la cota 10 după reuşita de 2 puncte, dar Petty răspunde cu aceeaşi monedă. CSŞ Giurgiu reuşeşte un run de 10-1 prin care preia conducerea cu scorul de 53-44. Damien Kinloch marchează singur de sub panou, dar Perry Petty înscrie 5 puncte consecutive şi duce scorul la 46-58. Ultima aruncare a sfertului îi aparţine lui Octavian Popa Calotă, scorul devenind 48-58. BCM U Piteşti începe în forţa sfertul decisiv printr-un parţial de 8-0. Cătălin Vlaicu înscrie 4 puncte pentru giurgiuveni, iar tabela de marcaj arată scorul de 56 la 62. Jones marchează printr-un dunk, dar acelaşi Vlaicu menţine diferenţa de 6 puncte. Formaţia antrenată de Tudor Costescu reuşeşte un parţial 15-2 prin care îşi asigură victoria în această întâlnire.

De la BCM U Piteşti s-au remarcat Octavian Popa Calotă cu 30 puncte, 5 recuperări şi 7 pase decisive pentru un coeficient de 30 la eficienţă, Marcel Jones cu 16 puncte şi 8 recuperări şi Damien Kinloch cu 10 puncte şi 9 recuperări. De partea cealaltă, pentru giurgiuveni, Perry Petty a totalizat 18 puncte, 6 recuperări şi 10 pase decisive pentru un indice de 25 în dreptul eficienţei, Brian Burrell a terminat partida cu 16 puncte şi 5 recuperări, iar Marcus Melvin şi Chris Ware au adăugat câte 13, respectiv 12 puncte pentru CSŞ Giurgiu.

Din punct de vedere statistic, BCM U Piteşti a avut procentaj de 46.5% la aruncările din interiorul semicercului, 30.8% la cel din afara semicercului, respectiv 50.9% la aruncările libere. Echipa antrenată de Chris Terrel a terminat partida cu 21/43 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 48.8%, la aruncările de la distanţa oaspeţii au avut procentaj de 22.2%, iar la linia de pedeapsă, giurgiuvenii au terminat partida cu 13 libere marcate din cele 15 acordate.

Aceasta este a doua partidă consecutivă în care, pentru piteşteni, Pankracije Barac nu a evoluat, croatul suferind o accidentare

În urma acestui rezultat, BCM U Piteşti ajunge la cel de-al 12 succes din acest sezon,  iar CSŞ Giurgiu bifează al 17-lea insucces.

În următoarea etapă, piteştenii se vor deplasa în Constanţa pentru partida contra celor de la CS Farul, iar CSŞ Giurgiu va întâlni pe teren propriu pe CS Dinamo Bucureşti.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!