Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti trece în deplasare de BC Timba Timişoara

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
26.02.2013


68-81


5-19 STATISTICĂ
11-13

Într-un meci contând pentru etapa a 24-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin, BCM U Piteşti a învins pe terenul celor de la BC Timba Timişoara cu scorul de 81-68. Baschetbaliştii antrenaţi de Tudor Costescu obţin astfel o victorie de moral. Scor pe sferturi: 19-14, 17-24, 16-25, 16-18.

BC Timba a început partida cu Rickey Huckaby, Jermont Horton, Jordan Glynn, Denham Brown şi Chief Kickingstallionsims, în timp ce, primul cinci al piteştenilor a fost alcătuit din Adonte Gennie, Sasha Bratic, Slobodan Popovic, Octavian Popa Calotă şi Drasko Albijanic.

Primul angajament al partedei de la Sala “Constantin Jude” aparţine celor de la BC Timba, dar Denham Brown ratează pe contraatac. După 50 de secunde scurse din meci, Brown marchează primele 2 puncte pentru echipa sa. Slobodan Popovic egalează situaţia de pe tabela de marcaj. În minutul 2, Rickey Huckaby marchează din interiorul semicercului şi duce scorul de 5-2. Piteştenii revin prin reuşitele lui Drasko Albijanic şi Adonte Gennie şi preiau conducerea, scor 5-7. Sasha Bratic măreşte diferenţa la 3 lungimi, însă Jermont Horton egalează scorul la faza imediat următoare. Octavian Calotă îşi trece în cont primele puncte în acest meci, după cinci minute de joc argeşenii conducând cu scorul de 12-11. Cu 3 minute înaintea sfârşitului primului sfert, Horton înscrie 2 puncte pentru Timba şi duce scorul la 15-12. Bănăţenii rămân la conducerea jocului şi termină primul sfert în avantaj, scor 19-14. Adonte Gennie marchează primele 3 puncte ale sfertului secund şi reduce diferenţa la 2 puncte, scor 19-17. Denham Brown înscrie de la distanţă şi menţine diferenţa de 5 puncte. Mihuţi marchează şi el 2 puncte pentru timişoreni. BCM U Piteşti dă semne de revenire şi înscrie prin Adonte Gennie şi Marcel Jones. Jones înscrie din nou, însă Huckaby răspunde cu aceeaşi monedă. Într-un interval de 40 de secunde Horton marchează de 2 ori din afara semicercului şi măreşte diferenţa de pe tabela de marcaj la 9 lungimi, scor 34-25. Calotă înscie de la linia de aruncări libere, dar acelaşi Horton îşi mai trece 2 puncte în cont. Până la finalul sfertului, BCM U Piteşti reuşeşte un run de 12-0 prin care câştigă actul secund cu scorul de 24-17.

Huckaby marchează primele 2 puncte ale sfertului al treilea. Slobodan Popovic înscrie 3 puncte pentru piteşteni, dar la faza următoare Horton îşi mai trece în cont alte 2 puncte, ajungând la un total de 16. În minutul 5 al sfertului, Sasha Bratic înscie printr-un alley-oop şi măreşte diferenţa la 7 puncte, scor 46-53. Piteştenii reuşesc zece minute foarte bune şi câştigă sfertul cu scorul de 25-16. Sfertul al patrulea tot argeşenilor le aparţine, iar BCM U Piteşti reuşeşte să se impună la Timişoara cu scorul de 81-68.

De la BC Timba Timişoara s-au remarcat Denham Brown cu 24 puncte şi 6 recuperări, Jermont Horton cu 16 puncte şi 6 recuperări şi Rickey Huckaby cu 10 puncte şi 3 recuperări. De partea cealaltă, pentru învingători, Octavian Popa Calotă a totalizat 15 puncte şi 4 recuperări,  Marcel Jones a terminat partida cu 14 puncte şi 6 recuperări, iar Adonte Gennie a adăugat 13 puncte pentru BCM U Piteşti. Sasha Bratic a terminat partida cu 12 puncte, 9 recuperări şi 2 pase decisive pentru un indice de 17 în dreptul eficienţei.

Din punct de vedere statistic, BC Timba a avut procentaj de 43.0% la aruncările din interiorul semicercului, 21.0% la cel din afara semicercului, respectiv 86.0% la aruncările libere. Echipa antrenată de Tudor Costescu a terminat partida cu 21/42 la aruncările de 2 puncte, cu un procentaj de 50.0%, la aruncările de la distanţa piteştenii au avut procentaj de 38.0%, iar la linia de pedeapsă, oaspeţii au terminat partida cu 15 libere marcate din cele 21 acordate.

La această partidă, Tudor Costescu nu l-a inclus în lot pe Pankracije Barac datorită unei accidentări a croatului.

În urma acestui rezultat, BC Timba Timişoara ajunge la cea de-a 19-a înfrângere din acest sezon, iar BCM U Piteşti bifează al 11-lea succes.

În următoarea etapă, timişorenii se vor deplasa la Bucureşti pentru partida contra celor de la CS Dinamo, iar BCM U Piteşti va primi vizita celor de la CSŞ Giurgiu.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe fratejder :

    golan
    Nu vad nici un cuvant despre actul absolut golanesc al lui Popovici de a-l lovi cu capul in gura pe Horton si despre tentativa esuata de croseu a acestuia din urma. Faza in urma careia au fost eliminati cei doi in debutul sfertului 3.

    cu 11 ani în urmă (27.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!