Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti va primi vizita celor de la CSŞ Giurgiu

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
02.03.2013


Liga Naţională

Etapa 25

Sala Sporturilor Trivale

 


 11-13  Fișa meciului
8-16

Deţinătoarea SuperCupei României va primi vizita celor de la CSŞ Giurgiu, în cadrul etapei cu numărul 25 a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Întâlnirea se va desfăşura la Sala Sporturilor Trivale duminică, cu începere de la ora 18:00.

Înaintea etapei a 23-a a LNBM, BCM U Piteşti se află pe locul al 10-lea al clasamentului cu un total de 35 de puncte, în timp ce, giurgiuvenii ocupă poziţia a 13-a în clasament cu 32 de puncte acumulate. Argeşenii au un bilanţ de 11 victorii şi 13 înfrângeri, iar echipa antrenată de Chris Terrell are la activ 8 victorii şi 16 eşecuri.

Va fi cea de-a 4-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind superior echipei de Tudor Costescu, 2-1. În partida din tur disputată în Giurgiu, gazdele partidei s-au impus în faţa piteştenilor cu scorul de 78-74. La acest meci, principalul marcator al echipei de la malul Dunării a fost Perry Petty, autor a 19 puncte şi 4 recuperări, în timp ce, pentru argeşeni, Adonte Gennie a totalizat 14 puncte şi 4 recuperări.

BCM U Piteşti are o medie de 80.0 puncte marcate pe meci, iar CSŞ Giurgiu a marcat în medie 75.6 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, gazdele partidei de duminică au procentaj de 55.2%, în timp ce giurgiuvenii au procentaj de 53.7%. La aruncările de la distanţă, baschetbaliştii antrenaţi de Tudor Costescu au procentaj de 28.2%, faţă de 33.5% al oaspeţilor.

BCM U Piteşti a prins “aripi” după ce a învins în Banat. Piteştenii au câştigat cu scorul de 81–68 contra celor de la Timba, într-un meci ce s-a lăsat cu scântei pentru Slobodan Popovic&Co. Chiar căpitanul de la BCM U Piteşti a părăsit mai mult decât rapid, terenul de joc, după o altercaţie cu un adversar. Popovic ar putea lipsi de la aceast partidă, în funcţie de decizia Federaţiei. Pentru argeşeni ar conta enorm lipsa sârbului. Popovic e omul ce oferă siguranţă, e cel care leagă liniile la echipă şi care face coeziunea între cele două faze: defensivă şi ofensivă. Cu Giurgiu, piteştenii vor avea o partidă foarte grea. Chris Terrell conduce o formaţie capabilă şi ambiţioasă, plină de altfel, de americani ce au multe de spus şi arătat  în baschetul românesc, iar argeşenii ştiu cel mai bine acest lucru după înfrângerea din turul sezonului.Poate că acum e momentul mult aşteptatei revanşe. BCM U are de partea sa terenul propriu şi locul din clasament. Pe poziţia a 10-a se află Piteştiul cu 35 de puncte, patru sub CSM Bucureşti, formaţie ce e stepe locul 8, iar atât timp cât matematic mai sunt şanse la play-off, piteştenii se gândesc la victorie în duelul cu Giurgiu.

La polul opus, Terrell&Co au de apărat orgoliul unei echipe ce luptă până în ultima secundă şi despre care se spune că e învinsă doar atunci când tabela arată avantaj pentru adversar. Aşa s-a întâmplat la duelul din etapa anterioară, 78-80, acasă cu liderul CSM Oradea.Pentru Giurgiu, locul din clasament, 12, cu 32 de puncte, trece în plan secund, pentru oaspeţii acestui duel fiind mult mai important spectacolul din sala de joc.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Doru Vinaşi, Bogdan Podar şi Dragoş Stan, comisar din partea FR Baschet fiind Romi Stănciulescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!