Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti va primi vizita celor de la Energia Rovinari

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
27.03.2013


Liga Națională 

Etapa 29

Sala Sporturilor Trivale


13-15  Fișa meciului
13-15

BCM U Piteşti va primi vizita celor de la Energia Rovinari, în cadrul etapei cu numărul 29 a Ligii Naţionale de Baschet masculin. Întâlnirea se va desfăşura la Sala Sporturilor Trivale  joi, cu începere de la ora 18:00.

Înaintea etapei a 29-a a LNBM, BCM U Piteşti se află pe locul al 10-lea al clasamentului cu un total de 41 de puncte, în timp ce, gorjenii ocupă poziţia a 11-a în clasament cu acelaşi număr de puncte acumulat, respectiv 41. Ambele echipe au acelaşi bilanţ, câte 13 victorii şi 15 înfrângeri.

Va fi cea de-a 10-a confruntare directă dintre cele două echipe, scorul până în acest moment fiind superior echipei antrenate de Tudor Costescu, 5-4. În partida din tur disputată în Târgu-Jiu, oaspeţii partidei s-au impus în faţa gorjenilor cu scorul de 83-75. La acest meci, principalul marcator al echipei argeşene a fost Pankracije Barac, autor a 19 puncte şi 5 recuperări, în timp ce, pentru gazde, Flavius Lăpuşte a totalizat 15 puncte şi 9 recuperări.

BCM U Piteşti are o medie de 79.6 puncte marcate pe meci, iar Energia Rovinari a marcat în medie 79.1 puncte. Din punct de vedere statistic, la aruncările din interiorul semicercului, gazdele partidei de joi au procentaj de 54.2%, în timp ce gorjenii au procentaj de 53.7%. La aruncările de la distanţă, baschetbaliştii antrenaţi de Tudor Costescu au procentaj de 28.3%, faţă de 34.8% al oaspeţilor.

După victoria cu CSM Bucureşti, BCM U vrea un final de sezon în glorie. Până acolo însă, baschetbaliştii lui Tudor Costescu trebuie să mai treacă atât de Energia Rovinari, cât şi de U Mobitelco Cluj. Primul joc este însă, şi cel mai important. Piteştenii par să aibă toate lucrurile în favoarea lor. Victorie în ultimul meci, 101 - 98, în Capitală, cu CSM-ul, succes total neaşteptat. La acest joc de altfel, BCM U pare că şi-a recâştigat şi câţiva dintre jucători. Marcel Jones a strălucit din nou sub panou cu 25 de puncte marcate, Sasha Bratic a demonstrat că poate fi om decisiv, acesta totalizând 19 puncte, Damien Kinloch a arătat precum în vremurile bune cu 17 puncte, iar Octavian Calotă a mai adăugat un meci reuşit, totalizând 17 puncte, în 30 de minute. Pentru piteşteni a fost de altfel şi prima victorie după o secetă prelungită la duelurile cu Târgu Mureş, respectiv Farul Constanţa. În duelul cu Energia, piteştenii speră să-l aibă în teren şi pe căpitanul Slobodan Popovic, lipsa sârbului fiind extrem de resimţită la ultimele jocuri din campionat.

De partea cealaltă, Rovinariul pare să vină fără energie la Piteşti. Echipa gorjeană a pierdut în ultimul joc, acasă, 63 - 78 cu liderul Oradea. De la Rovinari au strălucit doar doi jucători, ceea ce este cam puţin. Louis Darby Jr. s-a zbătut şi a avut 16 puncte, iar David Steffel a făcut totul pentru a contribui cu 12 puncte, la totalul de 63 ale formaţiei sale. Energia Rovinari se deplasează la Piteşti fără Slobodan Nikolic, antrenorul fiind demis după eşecul cu Oradea.

Întâlnirea dintre Piteşti şi Rovinari va reprezenta în primul rând şi duelul pentru locul 10 al clasamentului, asta deoarece poziţia a 9-a pare să fie acontată deja de către CSU Sibiu. 42 de puncte au sibienii cu două etape până la final de sezon regulat, în timp ce BCM U, respectiv Energia  au câte 13 victorii, 15 înfrângeri şi 41 de puncte.

Brigada de arbitrii ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Alin Faur, Andrada Monika Csender şi Valentin Negrea, comisar din partea FR Baschet fiind Cutov Anton.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!