Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești, victorioasă după duelul cu Steaua EximBank București

Dan Oancia

Dan Oancia
28.03.2015

BCM U Pitești a întâlnit-o în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională, pe teren propriu, pe Steaua EximBank București. Dacă pentru trupa din Trivale partida avea o miză importantă, în vederea ocupării unei poziții cât mai bune pentru accederea în play-off, la Steaua șansele ca să termine pe prima poziție erau practic nule, ținând cont că Asesoftul evolua în fața ultimei clasate, CS Universitatea Cluj-Napoca. Conduse cu 1 punct înaintea ultimelor 10 minute, gazdele s-au impus pe final, scor 85-79.

BCM U Pitești a început în formula Milosevic, Fraseniuc, Kovac, Ross și Sutalo, în timp ce pentru Steaua EximBank București au jucat încă din start Ikonic, Perry, Titus Nicoară, Amis IV și Barac. Gazdele au început cu un „run” de 7-0 și au dominat primul sfert. După ce au condus pe parcurs cu 20-10 sau 25-16, argeșenii l-au câștigat cu 28-20. În sfertul secund Steaua București a recuperat din diferență și au făcut ca la pauza mare scorul să fie 43-40 pentru BCM U Pitești.

Chiar dacă jocul aproape că nu avea nicio miză pentru steliști, aceștia nu au lăsat garda jos. După ce au dominat cel de-al treilea sfert, s-au instalat înaintea intrării în ultimele 10 minute, scor 61-62. Având neapărată nevoie de victorie pentru a intra în play-off de pe o poziție cât mai favorabilă, BCM U Pitești a apăsat pe accelerație. După 61-67 pentru oaspeți, piteștenii au revenit și au egalat la 69 la jumătatea sfertului, ca mai apoi să conducă, 75-73, când mai erau 3 minute de joc. Ross și MIlosevic au marcat ultimele 8 puncte ale trupei din Trivale, iar scorul final a fost 85-79.

Cu această victorie BCM U Pitești a urcat până pe poziția a cincea a Ligii Naționale, în timp ce Steaua EximBank București a rămas pe 2. Argeșenii vor juca în play-off contra Energiei Târgu Jiu, iar Steaua o va întâlni pe CSM U Oradea.

2 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Locul 5!
    Cred ca am vazut cel mai bun meci facut de baieti in retur, poate cu exceptia celui de la Cluj! Felicitari! PS: daca jucam in PO asa cu Energia, avem sanse.

    cu 9 ani în urmă (28.03.2015)
    • FC Argeș Pitești adu:

      bca
      Da.toti au jucat bine.in sfarsit maric n.a mai jucat 1.el asta tre sa faca sa.i inlocuiasca pe sutalo si kovac si pe ross doar cand se odihneste.arata mai bine echipa asa.bv sapi

      cu 9 ani în urmă (28.03.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!