Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCMU Piteşti a tranşat derby-ul cu Craiova

Ionuț Greere

Ionuț Greere
03.11.2014

81-92
  Fișa meciului  

BCM U Piteşti a câştigat partida din această seară de la Craiova, după un joc spectaculos și extrem de disputat. Elevii lui Hristu Sapera s-au impus cu scorul de 92-81. Pe sferturi 22-27, 22-28, 22-13, 15-24.

Craiova înregistrează a doua înfrângere în campionat, iar Pitestiul cu patru victorii şi o înfrângere egalează Asesoftul în fruntea Ligii Naţionale

Prima repriză a aparţinut argeşenilor care i-au surprins pe craioveni cu aruncările de la distanţă, dar şi o apărare avansată care nu le-a permis oltenilor să prcatice jocul obişnuit. Triţele lui Ross, Kovac şi Orbeanu au adus liniştea în Polivalenta din Bănie.

Partea a doua a început cum nu se poate mai bine pentru trupa lui Mandic şi aruncările din afară semicercului ale lui Travis Bureau şi Nikola Otovic au adus egalitatea pe tabela de marcaj, după ce la un moment dat oaspeţii aveau un ecart de 17 puncte. Când toată lumea era convinsă că gazdele vor întoarce soarta partidei au reapărut din senin greşelile individuale şi argeşenii s-au desprins decisiv spre bucuria micuţei, dar inimoasei galerii care a făcut deplasarea din Trivale.

De la SCMU Craiova, Zoran Krstanovic a totalizat 26 de puncte şi 5 recuperări, Travis Bureau a terminat meciul cu 22 de puncte, 9 recuperări şi 3 pase decisive, iar de la Piteşti, Ross s-a evidenţiat cu 25 de puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, Milosevic 16 puncte, 7 recuperări şi 2 pase decisive şi Sutalo cu 11 puncte şi 2 recuperări.

Din punct de vedere statistic, Craiova a avut procentaje de 58 % la aruncările de 2 puncte, 35 % (9/26) de la distanţă şi 59 5 de la libere. În replică, BCMU a terminat jocul cu 61 % la aruncările din interiorul semiercului, 11/23 la aruncările din exteriorul semicercului, cu un procentaj de 48% şi 69% de la linia de pedeapsă.

6 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    arbitraj
    Arbitraj mai prost ca azi al lui Ciulin n-am mai vazut, acompaniat in aceeasi maniera de Fabiana. Daca isi mentine trendul de arbitraj,adica slab dar cu aceeasi nejustificata infatuare,anul viitor,"zeul" arbitrajului romanesc va "reusi" sa treaca la eurochallenge de la eurocup,dupa ce anii trecuti arbitra in euroliga si la Campionatul European. Altfel,Pitestiul a fost echipa mai buna,Zoki si-a dat punctele si n-a dat nicio pasa decisiva,iar Travis era sa-si rupa cate ceva in doua randuri.A fost un meci frumos,cel putin ofensiv.

    cu 9 ani în urmă (04.11.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    arbitraj
    Arbitrajul e din ce in ce mai prost in acest an. Si din pacate nu sunt greseli intentionate ci pur si simplu sunt depasiti de meci.
    Apropo a inteles cineva de ca la finalul reprizei de prelungiri de la Oradea, cand Steua a ratat atacul, a recuperat initial, s-a restat cronometrul la 14 sec si apoi au pierdut mingea imediat, insa atacul oradenilor a ramas pe 14 secunde in loc de 24? Cu 1 punct avans si mingea cand mai erau sub 24 de secunde pana la final, Steaua trebuia sa faulteze si soarta meciului se putea schimba.
    Repet nu acuz arbitrajul de partinire pt ca au fost si alte momente pe parcursul meciului cand au luat decizii ciudate in ambele parti (ex: la finalul timpului regulamentar, mai erau 10 secunde si Oradea mai avea 1 secunda de atac cand au recuperat stelistii; cel care recupereaza cade cu mingea in brate in afara terenului; dupa parerea mea a fost fault, dar s-a dictat posesie pt Oradea, insa cronometrul a ramas la 1 secunda; mingea fusese recuperata de stelisti, a cazut cu mingea in mana deci cronometrul trebuia restat la 14 secunde. Ori dai fault si nu mai aveam ce discuta ori restezi cronometrul.
    Concluzia : avem arbitri slabi, nepregatiti.

    cu 9 ani în urmă (04.11.2014) Raspunde
  • tzontzolino :

    re
    Pai nu erau sub 14 secunde pana la final?
    Referitor la arbitrajul Craiova Pitesti- s-a gresit la ambele tabere- si noua ne-au dat faulturi aiurea, si voua! Diferenta s-a facut la interceptii atat!

    cu 9 ani în urmă (04.11.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @tzonttzolino
      Sunt 2 faze diferite :
      - la sfarsitul timpului regulamentar mai erau 10 secunde de joc si 1 secunda din atacul oradenilor; dupa recuperare si pierdere posesie s-a pastrat acea secunda de atac in loc sa se resteze cronometrul si asa au mai fost 2 atacuri : unul pt Steau unul pt Oradea
      - la sfarsitul reprizei de prelungiri mai erau 20-21 de secunde pana la final cand Steaua a ratat atacul; Oradea in loc sa aiba atac de 24 de secunde a avut atac de 14 secunde ca si cand ar fi facut recuperare ofensiva; Oradea a trebuit sa arunce inainte de terminarea timpului regulamentar; daca primea atac normal de 24 de secunde, cum erau in avantaj puteau tine mingea pana la final dar sigur ar fi facut Steau fault; cu liberele transformate Steaua ar fi avut nevoie de cos de 3 puncte pt a trimite meciul in a 2-a repriza de prelungiri.

      cu 9 ani în urmă (04.11.2014)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    !
    Arbitrajele sunt extrem de slabe sezonul asta, asa a fost si la noi cu Sibiu, pur si simplu au fluierat ce au apucat nu ce a trebuit si in ambele directii, capace superbe vazute fault, faulturi vizibile din avion nefluierate si cate si mai cate...... Nu au influentat soarta meciului pentru ca au fost in ambele directii dar.....

    cu 9 ani în urmă (04.11.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor :

    Observatii
    Aveti evident dreptate,se vede din avion ca prestatiile arbitrilor sunt in prea multe meciuri jenante,nu este decat rodul promovarilor masive facute la kilogram...
    Felicitari Pitestiului,au castigat pe merit cu 3 "arme":
    -au fost mai concentrati la joc(7 greseli nefortate mai putin)
    -au alergat mai mult(implicit au avut mult mai multe aruncari necontestate)
    -ne-au speculat exact punctul vulnerabil(bravo,Sapi!;insumati realizarile Ross+Pilcevic vs Otovic+Dragos Andrei)
    Asupra acestui ultim aspect mai zabovesc putin:nu trebuie sa te numesti Obradovic ca sa sesizezi ca suntem in galeata pe pozitiile 1-2,Otovic este un jucator excelent,dar numai de intensitate maxima,ca atare joaca foarte bine cat il tin bateriile(25min),dupa care in mod evident oboseste,isi pierde inevitabil energia si luciditatea si greseste mult;Dragos Andrei nu este PG,de aceea nu-l inlocuieste corespunzator pe Otovic,iar pentru pozitia lui de baza,2,este un jucator bunicel,dar nu de valoarea strainilor de la echipele cu pretentii.Bonus,niciunul dintre ei nu are inlocuitor(Petrisor joaca extrem de putin spre deloc),ca atare scaderile lor de randament sunt absolut justificate prin epuizare.Aspectul asta trebuie corectat de urgenta daca vrem sa avem oarece aspiratii!Si ar fi impardonabil sa nu o facem,fiindca avem echipa buna!

    cu 9 ani în urmă (04.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!