Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCT, slabă la 3 puncte, decisivă la recuperări!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
07.11.2012

Archie, remarcatul FIBA, a încheiat seara cu double-double

BC Timişoara a reuşit să treacă marţi seara de Kormend în primul joc al Grupei F din FIBA EuroChallenge. Alb-violeţii s-au impus cu 75-65. Caracterizat pe scurt, jocul a fost dominat de maghiari în primele minute, Timişoara a trecut la cârmă până în debutul sfertului patru când vreme de 3 minute nu a marcat şi a pierdut 9 din cele 14 puncte pe care le avea în faţă. Gazdele au rămas lucide pe final şi s-au impus la zece puncte în faţa unei formaţii care nu a excelat la niciun capitol.

Analizând la rece jocul Leilor din Banat se observă cum diferenţa de pe tabelă s-a făcut în primul rând datorită diferenţei mari la capitolul recuperări. BC Timişoara a reuşit să reintre în posesia mingilor de 26 de ori în apărare şi de 17 ori în atac. Au fost 43 de recuperări, cu 13 mai multe decât ale oaspeţilor. Asta în primul rând datorită mobilităţii mai mari a lui Dominique Archie şi Delvon Johnson. Culmea, maghiarii au fost cei care au avut talie, 6 jucători având peste 2 metri. Timişorenii au fost însă mai agili şi mai atenţi, lucru remarcat şi de americanul Shaw de la Kormend. "Pe faza de apărare, noi am rămas fixaţi pe poziţii, în timp ce Timişaora a urmărit mereu mingea". Un plus pentru bănăţeni, care nu impresionează la acest capitol în campionat.

Prestaţia lui Archie care a încheiat cu 10 recuperări (8 defensive) l-a propulsat şi în cronica meciului de pe site-ul FIBA. Alături de el, Delvon Johnson a contribuit cu 9 recuperări la zestrea echipei. Americanul se apropie şi el de media sa din Suedia, acolo unde a fost cel mai bun recuperator în sezonul trecut. "Îmi este greu până îmi găsesc ritmul. Nu am reuşit în aceste prime etape, dar când o voi face voi fi greu de oprit", a spus Johnson după meci.

Dacă recuperările au fost punctul forte al Timişoarei, aruncările de la distanţă au fost călcâiul lui Ahile. După ce în urmă cu două etape, la Oradea, alb-violeţii impresionau cu un procentaj de 65% la 3 puncte, marţi seara, în prima repriză a meciului cu Kormend, Leii din Banat s-au făcut de râs. Un singur coş reuşit din 13 încercări şi un procentaj de 8%! Ivan Jelenic a fost erou negativ, chiar dacă el a marcat singurul astfel de coş din partea întâi a meciului. Până la final, Timişoara a reuşit 5/24 de la distanţă şi un procentaj de 20%.

Gazdele au punctat foarte puţin din afara căciulii, dar au făcut-o cu eficienţă maximă! Archie, cu două aruncări consecutive de 3 puncte a scos Timişoara din pasa proastă în care a intrat în primele minute ale sfertului patru. Cele 6 puncte ale americanului au dus din nou echipa de pe Bega la 10 lungimi în faţa lui Kormend, diferenţă care s-a menţinut până la final.

Victorie pentru gazde, obţinută pe recuperări şi bancă mai lungă în faţa unei formaţii mai masive, dar mult mai statice.

foto: fortaviola.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!