Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Belgia - Start solid de sezon pentru Steve Ross

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.10.2013

Start de sezon excelent pentru canadianul Steve Ross. Noua achiziție a echipei Basic-Fit Bruxelles a avut contribuții la victoriile obținute în primele două etape ale campionatului profesionist de baschet masculin al Belgiei.

În prima etapă formația din capitala Belgiei a primit vizita lui Verviers Pepinster. Meciul s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 89-83. Ross a avut 4/6 la aruncările de trei puncte, 0/2 la două puncte și 11/12 la linia de pedeapsă pentru un total de 23 puncte. A adăugat 7 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și o posesie pierdută pentru un indice de 31 la eficiență.

În cea de-a doua rundă Bruxelles a depășit pe Kangoeroes cu scorul de 96-66. În cadrul acestui meci Ross a avut 26 minute de joc, cu 3/5 la trei puncte, 2/7 la două puncte și 1/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 14 puncte. A adăugat 7 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții fără posesie pierdută pentru un coeficient de 19 la eficiență.

Reamintim că Steve Ross a jucat pentru SCM U Craiova în sezonul 2011/12, respectiv pentru U Mobitelco Cluj în 2012/13. El are33 ani, măsoară 2.01 metri și evoluează pe poziția 3. A absolvit universitatea Santa Clara, una pe care o frecventează mulți jucători de baschet orifinari din Canada, în anul 2002. El a avut o carieră de succes în Olanda înainte de a veni în România.

Basic-Fit Bruxelles este o echipă recent apărută în prim plan-ul baschetului. Aceasta a jucat în ultimii ani în liga a doua, iar în sezonul precedent a încheiat pe locul al 10-lea la nivelul celui de-al doilea eșalon. A fost primită în primul eșalon grație investiției masive din această vară, sprijinită de o garanție financiară a acestui club.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!