Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Benfica a cucerit al doilea titlu consecutiv în Portugalia

Benfica a cucerit al doilea titlu consecutiv în Portugalia

Duminică, 11 iunie, la Lisabona, s-a desfășurat meciul 4 al finalei dintre Sporting Lisabona și Benfica. Alb-roșii au izbutit a doua victorie la rând pe terenul rivalei, au dus scorul la 3-1 și au obținut titlul de campioni naționali ai Portugaliei.

După înfrângerea la scor (57-101) suferită în partida precedentă, Sporting a început mai bine duelul de duminică, reușind să înscrie 28 de puncte în actul inaugural. Benfica a răspuns în secvența secundă, însă gazdele au câștigat și sfertul al treilea și, înaintea ultimelor zece minute, conduceau cu 70 la 69.

A urmat un sfert de coșmar pentru Sporting Lisabona, care a înscris 15 puncte în actul decisiv și a primit, în schimb, 32 de puncte. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 101 la 85 pentru Benfica, iar Aaron Broussard și compania au devenit campioni naționali.

Fostul jucător al lui CSM Oradea a terminat cu 13 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive. Liderii oaspeților au fost Toney Douglas (25 de puncte, 10 pase decisive), Joao Gomes (23 de puncte) și Ivan Almeida (19 puncte). De asemenea, Terrell Carter, fostul baschetbalist al Stelei București, a fost aproape de double-double: 8 puncte, 9 recuperări.

De partea cealaltă, s-au remarcat Travante Williams (17 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive), Eddy Polanco (16 puncte), Diogo Ventura (16 puncte, 5 pase decisive), Joshua Patton (14 puncte, 10 recuperări) și Marcus Lovett Jr. (12 puncte, 4 pase decisive).

Aaron Broussard a încheiat stagiunea 2022-2023 cu medii de 15.2 puncte, 4.0 recuperări și 3.5 pase decisive. În Basketball Champions League, jucătorul în vârstă de 33 de ani a strâns 13.5 puncte, 3.4 recuperări și 2.0 pase decisive.

Datorită succesului cu Sporting Lisabona, Benfica a cucerit al doilea titlu consecutiv și al 29-lea din istoria clubului.

*foto: Twitter – SLBenfica Modalidades

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!