Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Benfica, victorie la 44 de puncte pe terenul lui Sporting Lisabona în finala ligii portugheze

Benfica, victorie la 44 de puncte pe terenul lui Sporting Lisabona în finala ligii portugheze

După două meciuri echilibrate disputate pe terenul Benficăi, a urmat o partidă dominată complet de alb-roșii în finala ligii Portugaliei. Cu toate că a jucat în fața propriilor suporteri, Sporting Lisabona nu a avut nicio șansă, fiind învinsă la o diferență de 44 de puncte: 57-101.

Primul sfert s-a încheiat la egalitate, 17-17, și părea că va urma un nou joc echilibrat. Însă, Benfica s-a dezlănțuit în actul secund, câștigat la 14 puncte, și a intrat la vestiare cu scorul de 48-34.

Oaspeții nu s-au relaxat nici după pauză și au urmat alte două secvențe câștigate la 15 puncte (26-11, 27-12). Jucătorii lui Sporting au părut a fi șocați de ceea ce se întâmplă pe teren și nu au mai găsit soluții de a reveni.

Drept urmare, Benfica s-a impus cu 101 la 57 și este la un singur succes de câștigarea titlului național. Aaron Broussard, fostul baschetbalist al lui CSM Oradea, a fost cel mai bun de pe teren, adunând 21 de puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive.

Americanul a fost urmat de Toney Douglas (16 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), de Makram Ben Romdhane (13 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive), de Jose Silva (13 puncte) și de Ivan Almeida (11 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Diogo Ventura (12 puncte, 4 pase decisive) și Marcus Lovett Jr. (11 puncte, 2 pase decisive).

Benfica și-a adjudecat primul meci al seriei cu 85-84, grație unui game-winner al lui Aaron Broussard și, astfel, a preluat conducerea în finala ligii portugheze. Apoi, Sporting Lisabona a învins cu 93 la 87 și a restabilit egalitatea.

Acum, alb-roșii conduc cu 2-1 și duminică, 11 iunie, pot câștiga titlul național chiar pe terenul rivalei din capitala Portugaliei.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!