Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BIBL. Preşedintele FRB şi cel al Ligii Balcanice vin azi la meciul Timişoarei!

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
08.11.2011

Oaspeţi de onoare astăzi pentru BC Timişoara la meciul de pe teren propriu cu Torus Skopje din Liga Balcanică. În tribuna sălii Constantin Jude vor lua loc preşedintele FRB, Carmen Tocală, dar şi cel al Ligii Balcanice, Shay Striks.

Conducătorul BIBL a ales să vină la Timişoara, după ce a asistat şi la precedentul meci al alb-violeţilor din Bulgaria, unul cu cântec. Timişorenii au acuzat pe bună dreptate maniera de arbitraj. Shay Striks este de origine israelian, dar e stabilit în Bulgaria şi căsătorit cu o bulgăroaică. De aici apar şi primele legături cu baschetul de la sud de Dunăre. Chiar dacă au recunoscut că au greşit pe final de meci, timişorenii au vorbit şi despre arbitrajul de la meciul cu Rilski ca fiind unul "de zece ori mai slab" decât în România. Iar greşelile brigăzii au fost, voite sau nu, suficient de multe. Marinkov, jucătorul care a marcat coşul decisiv în ultimele două secunde a fost "iertat" de eliminare după ce a comis a cincea greşeală personală şi a rămas în teren pentru că... nu el comisese faultul, în opinia mesei oficiale, deşi timişorenii au reclamat evidenţa faptului. Mai mult, sportivul a vrut să iasă iniţial de pe teren, dar a fost ţinut pe parchet de o decizie ciudată. Apoi, pe parcursul meciului timişorenilor nu le-ar fi fost trecute două puncte valabile pe tabelă, plus deciziile efective ale brigăzii în diferite faze ale meciului.

Poate că venirea preşedintelui BIBL la Timişoara ar putea garanta o mai bună desfăşurare a jocului şi o brigadă serioasă care să conducă echidistant jocul de azi.

În schimb, o altă garanţie se vrea a fi şi prezenţa preşedintelui FRB. Carmen Tocală a ales să asiste la meciul Timişoarei, deşi tot în această seara evoluează în FIBA EuroChallenge, o competiţie şi mai puternică şi U Mobitelco Cluj-Napoca, campioana României.

Chiar dacă cei doi oficiali nu vor veni la meci neapărat la invitaţia gazdelor, prezenţa lor în sală ar putea aduce un mic statut de siguranţă şi corectitudine pe teren, altfel decât au avut parte timişorenii la precedentul joc din Bulgaria.

Partida va începe la ora 18:00 şi va fi transmisă de TVR 3, iar intrarea spectatorilor este liberă.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    complot
    Hai lasati-o mai moale cu atitudinea asta de victima si convingerile cum ca toata lumea va fura. Este aiurea deja. Si muresul a pierdut anul trecut ambele meciuri cu Rilski, in chiar ultima secunda, s-a spus ca au fost greseli, si asta e. Nu trebuie facut atata tam-tam pe tema asta. Daca Timisoara conducea cu 10 puncte, putea sa arunce in ultima secunda si 2 cosuri de trei, tot oaspetii castigau.

    Zici ca e articol de fotbal.....

    cu 12 ani în urmă (08.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!