Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bill Amis: „Chimia echipei este unul dintre atuurile noastre principale”

Andrei Militaru

Andrei Militaru
07.11.2014

Bill Amis, unul dintre cei mai buni baschetbaliști ai Stelei în debutul noului sezon al Ligii Naționale, s-a destăinuit în privința carierei sale, a modului cum s-a acomodat la gruparea militară de când a venit în România, dar și în privința relației pe care o are cu antrenorul Niksa Bavcevic.

Americanul, transferat la Steaua în această vară, a avut o serie impresionantă de recuperări și capace în cele cinci etape scurse până acum, devenind un jucător exponențial pentru roș-albaștri.

Amis se simte bine la noua sa echipă și spune că deja s-a acomodat, mai ales că se numără printre cei mai tineri jucători din lot.

„Toți ne înțelegem foarte bine. Eu am 27 ani și sunt unul dintre jucătorii cei mai tineri din echipă, ceea ce nu întâlnești prea des, majoritatea jucătorilor au familii, copii, atmosfera este plăcută, liniștită. Chimia echipei este unul dintre atuurile noastre principale, nu numai pe teren, cât și în afară, jucătorii glumesc, se simt bine în deplasări, chiar îmi face plăcere să fac parte din această echipă”, a comentat americanul pentru videoblogul „Sub panou”.

Amis are o părere foarte bună despre antrenorul Niksa Bavcevic, pe care îl laudă pentru modul cum conduce echipa de pe banca tehnică.

„Antrenorul nostru a făcut o treabă excelentă de când am venit la echipă. Este un antrenor foarte atent la cele mai mici detalii. Nu am avut până acum un asemenea antrenor, dar știam că antrenorii ex-iugoslavi sunt foarte meticuloși. Chestia asta m-a ajutat foarte mult pentru că au fost destule aspecte ale jocului meu asupra cărora nu crezusem că este nevoie să insist la antrenamente, dar el mi le-a evidențiat zi de zi și acest lucru s-a dovedit benefic pentru mine. Cred că el are așteptări foarte mari de la fiecare dintre noi și cred că își dorește să facă din noi jucători mai buni, nu numai pentru acest sezon, dar și pentru cariera noastră viitoare. Este un antrenor care nu este niciodată mulțumit pe deplin. Spre exemplu, chiar și după succesul cu Asesoft a vorbit, la antrenamentul de luni, despre lucrurile pe care le puteam face mai bine în acel meci. Cred că acest lucru ne este de folos, pentru că ne poate transmite și nouă această dorință permanentă de a deveni mai buni și de a nu fi niciodată mulțumiți de noi", a mai spus Amis, care, deși evoluează de trei ani în Europa, își dorește ca într-o zi să ajungă în NBA, poate chiar la Oklahoma, echipa sa favorită.

Bill Amis, 26 ani, 2,06 metri și 105 kilograme, evoluează pe postul de extremă de forță (power forward) și a venit în România din prima ligă cipriotă, de la Keravnos. El a mai jucat în Europa la Tartu, în Estonia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!