Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Blue Generation a protestat față de incidentele din debutul partidei de hochei dintre România și Ungaria

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.12.2011

La partida dintre CSM București și CSU Ploiești din ultima etapă a turului Diviziei A, formația prahoveană a fost suținută de 20 de membrii ai galeriei Blue Generation.

Profitând de faptul că echipele din București nu au fani reuniți în galerii, fanii ploieșteni au domintat fondul sonor al Arenei de Baschet din București. Ei nu numai că și-au încurajat echipa favorită pe tot parcursul meciului, dar l-au și aplaudat pe Virgi Căruțașu, jucător care a evoluat în tricoul alb-albastru timp de cinci sezoane.

La începutul partidei, Blue Generation a afișat un banner cu mesajul ”Respectați tricolorul sub care trăiți”, mai multe pancarte cu ”RESPECT” și steaguri ale echipei. Acest gest vine după ce ”Deșteaptă-te române” a fost ”acompaniat” cu fluierături și huiduieli la meciul de hochei dintre România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Ferike :

    Corectura
    NU vreau sa comentez situatia de la hochei, dar sa stiti, ca imnul Romaniei NU a fost fluierat sau huiduit, dovada este filmuletul de la urmatorul link.

    http://www.youtube.com/watch?v=pZzL7bQANTM

    cu 12 ani în urmă (23.12.2011) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș TrafficJam :

    ...
    in primul rand vreau sa subliniez faptul ca desi sunt de etnie maghiara, nu sunt de acord cu cele intamplate la meciul de hochei. dar cei care au organizat meciul de hochei intre cele doua reprezentative au gresit enorm cand acesta a fost organizat la Miercurea Ciuc, pentru ca 82% din populatia orasului este de etnie maghiara, iar in echipa Romaniei din cei 24, 22 sunt de etnie maghiara. de altfel reprezentativa Romaniei a castigat meciul :)
    apropos: in anul 2010 cand Spania a cucerit CM la fotbal jucatorul Carles Puyol impreuna cu cativa coechipieri a facut un tur de onoare cu stagul catalan, la sosirea in tara a avut intotdeauna steagul catalan in mana si nimeni nu a catalogat acest gest drept sovinist. poate ca ei inteleg altfel notiunea de sovinism...
    in orice caz cred ca sportul nu ar trebui sa aiba conotatii nationaliste, soviniste.

    cu 12 ani în urmă (23.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!