Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bobe Nicolescu: „Această pandemie a pus capac la toată seria de ghinioane cu care m-am confruntat”

Bobe Nicolescu: „Această pandemie a pus capac la toată seria de ghinioane cu care m-am confruntat”

Bobe Nicolescu jucătorul lui CSM Oradea și căpitanul naționalei României a acordat un interviu pentru site-ul orădean de știri bihon.ro.

Internaționalul român a vorbit despre acest sezon competițional, un sezon competițional în care nu apucat să evolueze foarte mult din cauza accidentărilor. Acesta a enumerat toate probleme de sănătate pe care le-a avut în sezonul 2019/2020: 

Prima problemă a survenit în luna octombrie a anului trecut, după meciul de debut al sezonului, cu Steaua, când m-am confruntat cu dureri mari la spate, cauzate de o hernie de disc. A urmat o lungă perioadă de tratament, cu ședințe de fizioterapie, kinetoterapie, ozonoterapie și alte numeroase proceduri. După recuperare, am suferit de tendinită la metatarsienele ambelor picioare, în luna decembrie. Acestea au anunțat de fapt ceea ce urma să se întâmple, o fractură la unul dintre degete, în luna ianuarie a acestui an. Până atunci, am mai suferit însă o fractură de piramidă nazală, imediat după Crăciunul anului 2019. S-a întâmplat la un antrenament, după o ciocnire involuntară cu un coechipier. Fractura de la degetul piciorului m-a ținut departe de parchet mai bine de două luni. La ora actuală, sunt aproape refăcut, tocmai îmi reluasem pregătirile, cu antrenamente ușoare. Acum, a survenit această pandemie, care practic, a pus capac la toată seria de ghinioane cu care m-am confruntat.

Jucătorul în vârstă de 23 de ani a explicat cât de dificilă a fost perioadă departe de coechiperii de la echipa de club și de la echipa Națională și și-a amintit de meciul bun făcut de colegii săi în partida împotriva campioanei mondială, Spania:

Nu îi doresc niciunui jucător să aibă astfel de probleme. Suntem însă jucători profesioniști și trebuie să ne așteptăm și la accidentări, care pot se întâmple în orice moment. Mi-a fost extrem de dificil să nu pot juca, mai ales în perioada atât de încărcată pentru echipă, care a luptat pe trei fronturi – în Liga Națională, în cupele europene și în Cupa României. Mi-am dorit să revin cât mai repede pe parchet, dar de fiecare dată intervenea o altă problemă. Este greu în astfel de momente, îți trebuie multă răbdare și un psihic puternic, pentru a avea tăria să o iei de la capăt, după fiecare accidentare.

Am fost alături de colegii mei de la națională la meciul cu Spania, chiar dacă nu am putut să joc. Băieții au făcut o figură frumoasă, deși au pierdut acel meci. Echipa a jucat destul de bine și în Israel, mai puțin în ultima parte a partidei. Suntem însă o echipă tânără, cu perspective de progres, dar este clar că avem foarte mult de muncit.

Momentan, Bobe se află în București alături de familia sa, după ce CSM Oradea a lăsat jucătorii să plece acasă. În încheierea interviului s-a vorbit despre această perioadă de izolare și despre impactul ei asupra unui sportiv de performanță: 

Din păcate, situația s-a agravat și am considerat că este mai bine să fiu alături de familia mea, la București.

Pentru un sportiv profesionist este dificil să stea închis în casă, în condițile în care noi eram obișnuiți cu un program foarte intens de pregătiri fizice și antrenamente. Dar nu avem ce să facem, trebuie să respectăm cu toții aceste restricții, pentru sănătatea noastră, a tuturor. Invit de altfel toată lumea să fie conștientă de gravitatea problemei și să stea acasă. Am postat numeroase mesaje de acest fel pe rețelele de socializare.
Eu personal am un program de pregătiri la domiciliu în această perioadă. Efectuez exerciții fizice de întreținere, fac mișcare atât cât este posibil în astfel de condiții. Vizionez meciuri de baschet și încerc să rămân conectat la sportul cu mingea la coș.

*foto: facebook CSM Oradea/Roby Boroș

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!