Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bobe Nicolescu: „Colegii m-au găsit în situații foarte bune”

Bobe Nicolescu: „Colegii m-au găsit în situații foarte bune”

CSM CSU Oradea a obținut o victorie fără probleme în etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin, 96-75 pe teren propriu în fața lui CSM Târgu Mureș în cursul serii de sâmbătă, 28 octombrie. Meciul din Oradea Arena a contat pentru Conferința B.

În tabăra vicecampionilor au fost șapte jucători în double digits, dintre care cele mai multe puncte le-a reușit Bobe Nicolescu (15). Acesta a oferit câteva declarații pentru csmoradea.ro după încheierea partidei:

„A fost un meci pe care ni l-am făcut noi să fie așa cum a fost. Nu aș spune neapărat ușor. Cel mai important lucru de remarcat ar fi atitudinea pe care am avut-o pe toată durata partidei.

Am condus de la un capăt la celălalt și cred că este o victorie pe deplin meritată. Chiar dacă au fost anumite fluctuații în joc. Cumva firesc pentru că în baschetul modern așa se întâmplă. Am controlat în mare parte meciul și asta a venit în primul rând din atitudinea noastră.

Știam despre Tîrgu Mureș că formează o echipă extrem de experimentată, dar la fel de bine știam că trebuie să fim agresivi și de aici au rezultat cele zece posesii pierdute în primul sfert de oaspeții din această seară. Am avut situații numeroase de a marca pe contraatac și atunci meciul a căpătat o cu totul altă conotație.”

Bobe a setat un season-high cu prestația din acest meci:

„Mă bucur când pot să-mi ajut echipa. Astăzi a fost nevoie și în faza ofensivă. Colegii m-au găsit în situații foarte bune. Am alergat foarte bine și pe contraatac de această dată, dar în același timp am și marcat majoritatea aruncărilor deschise pe care le-am luat. Sper că am făcut o treabă bună și în apărare. Îmi doresc să continui în acest fel.”

Căpitanul orădenilor a vorbit despre Donatas Tarolis și Tudor Gheorghe, ambii reveniți după accidentări:

„A fost al 3-lea meci consecutiv cu Tarolis, dar e limpede că el nu a fost în formă maximă și nici nu a fost utilizat la capacitate maximă. La fel și Tudor Gheorghe, nu putem să spunem că se află la nivel maxim din punct de vedere sportiv la această oră. Dar e bine să știm că suntem toți pe teren și să știm că ne putem baza pe toată lumea. Până la urmă echipa a fost construită de așa natură încât să ne completăm reciproc, dar pornind de la ideea că vom fi toți disponibili. Eu cred că în jocul echipei se va vedea dacă vom putea să rămânem întregi.”

În final, Nicolescu a făcut referire la programul din perioada următoare:

„Situația noastră în cupele europene este destul de dificilă. Ne dorim, desigur, foarte tare să câștigăm în Polonia. Ulterior vom avea un al 3-lea meci consecutiv în deplasare în grupele FIBA Europe Cup, în Slovacia. Sunt două meciuri foarte dificile, dar ca de obicei, le abordăm cu dorința de a le câștiga. Pentru a păstra șanse de calificare mai departe în cupele europene avem nevoie de două victorii.”

Următorul meci oficial pentru bihoreni va fi pe 1 noiembrie, în fieful Legiei Varșovia, de la ora 20.00 în etapa a treia din grupa J în FIBA Europe Cup.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!