Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bobe Nicolescu: „Cred că o să fim în vârf de formă pentru acest playoff”

Bobe Nicolescu: „Cred că o să fim în vârf de formă pentru acest playoff”

CSM CSU Oradea pornește în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin de pe locul secund, poziție obținută în urma ultimei etape a sezonului regulat și se duelează cu Dinamo București în runda de debut a postsezonului.

Înaintea primului meci al seriei, de marți (03.05), Bobe Nicolescu a vorbit în exclusivitate pentru baschet.ro despre cum a văzut până acum sezonul formației sale și ce obiectiv are Oradea în playoff:

„Într-adevăr, acum începe playoff-ul și tot ce a fost până acum se șterge cu buretele. Pentru noi, scopul final este, bineînțeles, să câștigăm campionatul, un obiectiv greu de atins, dar singurul obiectiv pe care cultura acestei echipe îl poate accepta! Cele 8 victorii din finalul campionatului ne dau încredere mare ca ne putem atinge obiectivul, chiar dacă am avut perioade mai proaste în joc de-a lungul unui sezon lung, cum am spus, totul se șterge acum cu buretele și cred că o să fim în vârf de formă pentru acest playoff.”

Internaționalul român a lăudat-o pe Dinamo, formație a cărei joc s-a schimbat după venirea antrenorului Hakan Demir:

„Este un lucru pe care l-am remarcat cu toții încă de la meciul retur disputat în Arena Antonio Alexe, acum puțin timp. Dinamo și-a schimbat mult jocul și arată într-adevăr bine, ca o echipa matură, cu principii bine stabilite și un joc organizat. Dar pentru noi, situația nu se schimbă foarte mult odată cu adversarul. Sunt convins că dacă ne impunem jocul nostru, dacă avem intensitatea potrivită și dacă rămânem concentrați să dezvoltăm un joc bun de echipă în atac, putem să obținem victoriile necesare pentru a avansa în următoarea runda.”

„Arena Antonio Alexe a fost, nu doar în sezonul acesta, o fortăreața pentru noi”  

CSM Oradea n-a pierdut în ultimii cinci ani împotriva lui Dinamo, dar Nicolescu spune că acest detaliu nu este relevant înaintea seriei de playoff:

„Nu ne motivează mai mult (n.r. faptul că Dinamo n-a putut să bată Oradea în ultimii cinci ani), suntem motivați oricum în vederea atingerii obiectivului, și sincer, nu cred că este relevant în acest meci acest ‘fact’ .Playoff-ul este întotdeauna o altă poveste, și ne așteptăm ca cei de la Dinamo să vină pregătiți sa câștige, dar sunt convins că o să avem răspunsul potrivit pentru ei, un răspuns care să continue doar această tradiție.”

Bihorenii au pierdut doar împotriva lui U-BT Cluj și CSO Voluntari pe teren propriu în competițiile interne, Bobe spunând că orice înfrângere acasă doare și mai tare:

„Arena Antonio Alexe a fost, nu doar în sezonul acesta, o fortăreața pentru noi. Orice înfrângere la noi acasă este și mai dureroasă. Publicul nostru face o treabă grozavă în a ne susține și normal că ne dorim să îi răsplătim cu cât mai multe victorii.”

La final, l-am rugat să realizeze o sinteză a sezonului până acum, sportivul adăugând că nu se poate declara mulțumit, având în vedere unele rezultate care au eliminat Oradea din celelalte competiții:

„Sezonul pentru noi a fost unul lung, așa cum am spus. Mulțumit nu mă pot declara, ținând cont de faptul că am ieșit mult prea devreme, în opinia mea, din Cupa României, și nu am reușit să ajungem în ultimele 4 echipe din Final Four-ul Europe Cup, având o oportunitate bună de a realiza asta. Dar în final ne rămâne poate cel mai important obiectiv, campionatul. Și pentru acest lucru trebuie să abordăm fiecare serie, fiecare meci, pe rând. Aspectele tactice sunt multe, dar cred că la final cel mai important este să avem atitudinea corectă, să ne luptăm pentru fiecare minge, să arătam că ne dorim mai mult ca ei, si atunci orice greșeală tactică, sau orice avantaj al adversarilor, poate fi anihilat.”

CSM Oradea și Dinamo București încep seria pe terenul bihorenilor astăzi, 3 mai, de la ora 18.45, în direct pe Digisport 3, Prima Sport 3 și YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!