Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bobe Nicolescu: „Nu pot exista alte așteptări decât victoria”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.05.2023

Bobe Nicolescu: „Nu pot exista alte așteptări decât victoria”

CSM Oradea se pregătește pentru cea de-a șasea finală din istoria clubului. Bihorenii debutează în ultimul act al Ligii Naționale de Baschet Masculin pe teren propriu, în fața celor de la U-BT Cluj. Meciul unu al seriei cu studenții este programat duminică, 14 mai, de la ora 17:00.

Bobe Nicolescu, căpitanul Leilor Roșii, a fost prezent în patru dintre cele cinci finale disputate de către bihoreni. El a prefațat încleștarea cu U-BT Cluj pentru site-ul oficial al echipei sale

„Pentru noi, pentru club, pentru ceea ce dorim să creăm nu pot exista alte așteptări decât victoria, adică un nou titlu de campioni. Bine-nțeles, pe baza experienței acumulate în precedentele finale, acest lucru se obține cu foarte multă muncă, dăruire. Planul este să dăm tot ce putem în teren, iar la final sperăm că ne vom putea bucura de victorie.

Într-adevăr, noi nu avem experiență anterioară în acest format (n.r. „Cel mai bun din șapte”). Poate fi ciudat, cert este că nu suntem obișnuiți cu o serie de playoff atât de lungă. Pe de altă parte în finală se întâlnesc două echipe care se cunosc foarte bine, au în componență jucători care au evoluat și în finala din urmă cu doi ani. Cred că va conta foarte mult modul în care se pot adapta cele două echipe de-a lungul seriei și la cum pot să se surprindă una pe cealaltă. Dar, așa cum am mai spus, efortul va fi esențial, așa cum este de fiecare dată într-o finală.”

Baschetbalistul român a vorbit și despre rivalitatea echipei sale cu U-BT Cluj, dar și despre situația actuală a adversarei.

„Clujul este echipa ultimilor ani în România. A câștigat ultimele două ediții de campionat, ne-a învins în acest sezon în finala Cupei României. Cred că această rivalitate formată în ultimii ani între Cluj și Oradea nu poate să fie altfel decât benefică pentru baschetul din țara noastră. Indiferent de rivalitate și eventualele momente tensionate create între noi, rezultatele acestei rivalități sunt pozitive. Ambele echipe au acumulat o bogată experiență la nivel internațional, și-au format deja un nume peste hotare. Această competiție continuă între cele două cluburi practic ne împinge să scoatem tot ce e mai bun din noi. Cred că același lucru se va întâmpla în această finală indiferent de numărul de meciuri. Consider că este o confruntare între cele mai bune echipe de baschet din România la această oră.”

Nu în ultimul rând, Bobe a ținut să le mulțumească și fanilor echipei orădene ce au susținut echipa în acest sezon.

„Sunt foarte bucuros că vom avea sala plină. Mulțumesc tuturor iubitorilor de baschet pe această cale pentru entuziasmul de care dau dovadă, iar de acum ne revine datoria să-i răsplătim cu un spectacol demn de finală și de interesul existent pentru ea. Ne dorim foarte mult să avem parte de susținerea fanilor pe toată durata meciului.”

Primul meci al finalei Ligii Naționale are loc duminică, 14 mai, de la ora 17:00, în Oradea Arena și poate fi urmărit pe Digi Sport 3, Prima Sport 3 și FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!