Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Murărescu: “Vreau să le mulțumesc jucătorilor mei pentru devotamentul dovedit”

Marius Petri

Marius Petri
17.01.2014

BC Timba începe returul Ligii Naționale pe teren propriu sâmbătă, în compania celor de la Steaua CSM Eximbank. Partida va debuta la ora 18:00 și se va disputa în sala “Constantin Jude”, accesul publicului fiind gratuit. Înaintea reluării campionatului, Bogdan Murărescu, antrenorul timișorenilor, a acceptat dialogul cu TotalBaschet.ro, cu ocazia căruia și-a exprimat punctul de vedere cu privire la pregătirea jucătorilor și a prefațat partida cu echipa din Capitală:

Cum se prezintă echipa înainte de returul campionatului? Sunteți mulțumit de pregătirea baschetbaliștilor din această pauză? 

Am început pregătirea în urmă cu 2 săptămâni, echipa începe ușor-ușor să intre în ritmul obișnuit.Ne-am pregătit foarte bine în această perioadă, jucătorii s-au întors într o formă fizică bunicică după pauza de iarnă și lucrul ăsta mă bucură pentru că înseamnă că au început să înțeleagă ce înseamnă să fii jucător profesionist. Au început să aibe mentalitatea corespunzătoare, pentru că asta este de fapt cea mai mare problemă a baschetbaliștilor români tineri-mentalitatea. Până la experiență și cunoștințe tehnico-tactice, mentalitatea greșită este cea care omoară jucătorul român. Noi am lucrat foarte mult la acest aspect, iar rezultatele se vad mai ales la jucătorii care sunt la noi de 3 ani de zile. La cei mai proaspăt veniți mai avem de lucrat pentru că nu poți să schimbi peste noapte un mod de viață și un anumit fel de a privi lucrurile, e nevoie de timp.

Cum vedeți meciul de sâmbătă?

Meciul cu Steaua este un nou început pentru noi din punctul meu de vedere. În prima parte a sezonului am acumulat o anumită experiență, iar acum e momentul ca acest lucru să se vadă. Noi vom intra pe teren cu mentalitatea potrivită, vom munci de două ori mai mult ca adversarul, vom alerga mai mult, ne vom sacrifica mai mult, iar la sfârșitul jocului, indiferent de rezultat, vom putea fi mândri că am dat tot ce avem mai bun. Steaua este o echipă puternică, probabil va prinde playoff-ul, însă noi trebuie să avem încredere în noi.

Care este atmosfera din lot înainte de partida cu Steaua?

Atmosfera este foarte bună, chiar vreau să le mulțumesc jucătorilor mei pentru devotamentul dovedit prin faptul că au rămas la echipă în ciuda momentelor grele prin care am trecut. Câțiva dintre ei au avut oferte de la echipe de top din campionat, dar au rămas aici și acest lucru trebuie apreciat. Avem în echipă 7 jucatori din Timișoara și 4-5 care sunt pe Bega de ani de zile și cred că baieții aștia ar trebui susținuti de toată lumea pentru că au arătat devotament față de acest oraș și în ciuda rezultatelor au luptat din răsputeri pentru a reprezenta acest club și spiritul orasului nostru.

În ciuda problemelor de ordin financiar cu care s-a confruntat clubul în turul campionatului, Timba a reușit în aceste zile să îl transfere pe Vedran Nakic, un fundaș sârb care a mai jucat în România pentru “U”-BT Mobitelco Cluj. Referitor la aducerea acestuia, Murărescu a declarat:

“E un jucator tânăr, de 24 de ani, dar cu o experiență destul de mare pentru vârsta lui. Mă bucură faptul că a venit la noi, chiar dacă situația noastră nu este cea mai bună. A venit știind exact problemele cu care ne confruntăm, iar acest lucru trebuie apreciat. Așa cum am spus de multe ori, aveam nevoie de un fundaș și sunt convins că Vedran ne va ajuta. Și el are de câștigat pentru că va juca și va avea șansa de a se dezvolta ca și conducător de joc și sper să se întample acest lucru pentru a conta pe el și anul viitor.”

În încheiere, tehnicianul timișorean a ținut să transmită un mesaj și să își exprime recunoștința față de elevii săi:

“Aș vrea să mai spun încă o dată că toată lumea ar trebui să susțină această echipă, formată din jucători români și 2 străini care au trecut prin momente grele, dar au rămas lângă echipă pentru că iubesc acest oraș. Au nevoie de sprijin din partea tuturor, pentru a trece la un alt nivel!”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!