Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Popescu: "După jocul prestat în meciul cu Giurgiu, trebuie să ne bucurăm că am intrat în play-off"

Gabriel Pănoiu

Gabriel Pănoiu
28.03.2013

Bogdan Popescu, pivotul lui BC Timişoara, a reuşit un meci de excepţie în ciuda înfrângerii suferite de echipa sa. Popescu a avut 16 puncte şi 8 recuperări în doar 17 minute petrecute pe parchet, terminând meciul cu un indice de 26 în dreptul eficinţei. Bogdan, a vorbit în exclusivitate pentru cititorii totalbaschet.ro despre meciul pierdut cu Giurgiu, meciurile ce urmează pentru BCT, cât şi despre viitorul său sub culorile alb-violete.

Bogdan, ce s-a întâmplat în meciul cu Giurgiu? Cu ce v-au surpins elevii lui Chris Terrell?

Cred eu că nu ne-au surpins cu nimic, am avut un meci foarte prost în apărare. Noi primim foarte multe puncte, dar în a doua jumătate cum s-a întâmplat de multe ori am reuşit să ne revenim. Din păcate în meciul cu Giurgiu nu am mai reuşit să ne revenim, l-am lăsat pe Petty să facă ce a vrut şi pot spune că el a destabilizat toată apărarea noastră care pur şi simplu nu a existat.

Ai reuşit o evoluţie foarte bună în meciul cu CSŞ. Eşti mulţumit de cele 16 puncte marcate în 17 minute de joc?

Sincer, nu pot să spun că nu sunt mulţumit, dar pentru mine contează mai puţin din moment ce am pierdut meciul. Nu are importanţă dacă te bate Giurgiu, Ploieşti sau Mediaş, important este că ai înregistart un eşec, iar până la finalul campionatului în loc de o victorie, ai o înfrângere. Pentru mine nu contează câte puncte am marcat, dacă jucam un minut şi marcam zero puncte, iar echipa câştiga eram mult mai bucuros. Părerea mea este că la asta trebuie să ne gândim cu toţii când intrăm în teren.

Crezi că mai aveţi şanse de a ocupa locul 4 la finalul sezonului?

Locul 4 este o ţintă care am avut-o de la începutul stagiunii, dar acum nu cred că mai este posbil să îndeplinim acest obiectiv. Bineînţeles că mai există şanse matematice, dar cred eu că după jocul prestat ieri trebuie să ne bucurăm că am intrat în play-off. În meciul cu Giurgiu nu meritam nimic decât înfrângerea, asta este.

Pentru ediţia de anul acesta a play-off-ului ce speranţe ai? Crezi că puteţi repeta performanţa de anul trecut, anume calificarea în finală?

Va fi foarte greu să repetăm performanţele de anul trecut , să jucăm o finală de cupă şi una campionat. Părerea mea este că avem cea mai talentată echipă din campionat, dar avem alte probleme cum ar fi chimia în sânul echipei, dar dacă vom reuşi să punem aceste probleme la punct, avem mari şanse de a fi acolo unde ne-am propus.

Tu personal ce planuri ai după încheierea sezonului? Ţi-au propus prelungirea contractului cei de la Timişoara sau ţi-ai dori să evoluezi la o altă formaţie sezonul ce urmează?

Nu am vorbit nimic de prelungirea contractului, dar sincer eu aş dori să mă întorc acasă, am şi eu o vârstă acum, dar vom vedea ce va fi. Întotdeauna este bine să laşi un loc de bună- ziua, dar nu mă gândesc acum la asta, mai avem multe de făcut până la anul. Avem jocuri foarte importante îna acest sezon şi nu m-am gândit încă ce voi face din sezonul următor. Când se va termina sezonul în curs, vom discuta şi voi alege cea mai bună variantă, momentan mă gândesc ce am de făcut aici la Timişoara.

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro) 

1 comentariu la aceasta stire:
  • verginel :

    zero barat
    Astept cu infrigurare final four...dupa 'super" evolutia de ieri,coroborata cu evolutia Gazului de azi daca pierdem sub 30 de puncte ar fi o minune...

    cu 11 ani în urmă (28.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!