Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Popescu, problema startului dificil de sezon pentru BC Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.10.2012

 

Unul dintre motivele pentru care BC Timișoara a pierdut precedentele două partide constă în faptul că Bogdan Popescu, locomotiva echipei, a fost descalificat pentru cinci greșeli personale comise. Sportivul originar din București trece printr-un început de sezon mai dificil.

El a comis 17 greșeli personale în primele patru etape, având o medie de peste patru faulturi comise pe meci. A fost descalificat de două ori și în fiecare meci a avut probleme cu greșelile personale de la început. În aceste condiții e limpede că Bogdan ar trebui să fie mai atent cu privire la modul în care joacă pe ambele faze. Exceptând meciul din prima etapă, de la Târgu-Mureș, timpul de joc al lui Bogdan a fost influențat de greșelile personale.

În schimb, absența lui de pe parchet nu a afectat doar numărul său de minute de joc și statistica personală. A creat probleme în sistemul de joc al echipei. Popescu este un om de bază în concepția de joc a lui Badnjarevic, iar lipsa lui aduce un minus atât din punct de vedere fizic sau al determinării, cât și prin prisma faptului că este capabil să aducă multe lucruri pozitive din punct de vedere pur baschetbalistic.

Înaintea unui meci cu CSM Oradea parcă Bogdan este îndreptățit să fie încrezător că a venit momentul revirimentului pentru el. Și implicit pentru BC Timișoara. În sezonul 2011/12, Popescu a jucat de trei ori împotriva bihorenilor:

A început cu 17 puncte, 6 recuperări și 3 intercepții pentru 18 la eficiență în victoria de la Timișoara, scor 90-78.

În meciul de la București, din semifinalele Cupei României, Bogdan a avut 24 puncte și 11 recuperări (șapte ofensive), pentru 27 la eficiență. A fost un meci câștigat de Timișoara cu 77-74.

În fine, la Oradea, a avut 30 puncte și 10 recuperări pentru 33 la eficiență în victoria, scor 85-81.

Așadar, succesele Timișoarei depind în mare măsură de jucătorul ce va împlini 34 de ani la sfârșitul lunii noiembrie. El aduce un plus prin determinare, calități fizice, capacitatea de a juca mai multe poziții, cunoștințe pur baschetbalistice și experiență. E un baschetbalist complet, iar două double-double-uri în trei meciuri cu Oradea, 71 de puncte, 27 recuperări și 78 la eficiență, sunt statistici care spun multe despre importanța lui Popescu în duelurile Timișoara - Oradea.

Pe de altă parte, Oradea a avut probleme și cu alți jucători puternici în spațiul de trei secunde. Cel mai concludent exemplu în acest sens este Zoran Krstanovic. Împotriva acestui baschetbalist roș-albaștrii au avut în permanență dificultăți. Cel mai concludent se vede pe rezultatele finale ale meciurilor CSM-ului cu U Mobitelco Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!