Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Popescu: „Vrem să demonstrăm că putem juca un baschet de calitate”

Marius Petri

Marius Petri
07.11.2014

BC Timișoara întâlnește astăzi, începând cu ora 18:00 (în direct pe DigiSport 2), formația SCM Universitatea Craiova pe parchetul sălii “Constantin Jude” din orașul de pe Bega. Partida se anunță una echilibrată având în vedere evoluțiile din acest sezon ale celor două echipe, dar și dorința gazdelor de a învinge formația craioveană, după ce aceștia s-au impus în ultimele două confruntări directe.

Bogdan Popescu, unul dintre cei mai importanți jucători din angrenajul lui Dragan Petricevic, a acceptat invitația TotalBaschet de a acorda un interviu înaintea partidei contra fostei sale formații din stagiunea trecută:

Cum vede Bogdan Popescu duelul cu fosta echipă?

“Meciul de diseară va fi unul foarte greu. Craiova este o echipă bună, cu un staff bun și jucători extraordinari. Noi ne dorim enorm de mult victoria și cred că echipa care va lupta mai mult va avea sorți de izbândă la finalul partidei.”

Cunoști destui jucători ai Craiovei de anul trecut, ce părere ai despre echipa lor din acest sezon?

“Într-adevar, cunosc aproape toata echipa Craiovei. Mi-au fost colegi anul trecut și cu câțiva dintre ei am jucat împotrivă. Repet, ei sunt niște jucători experimentați, cu foarte multe calități. Îi respectăm, dar știm în același timp că dacă vom arăta un spirit de luptă fantastic, atunci cu siguranță vom învinge.”

Aveți 3 înfrângeri în 5 etape, ce crezi ca ar trebui să faceți pentru a obține mai multe victorii?

“Startul de sezon nu este unul favorabil pentru noi, recordul de victorii și înfrângeri o spune foarte clar. Am făcut multe greșeli și ca echipă, și individual. Rețeta succesului ar fi să învățăm din aceste greșeli, să le corectam, și bineînțeles să nu le mai facem.”

Care este atmosfera în cadrul lotului?

“Atmosfera din cadrul lotului este bună. Muncim la antrenament și ne dorim foarte tare să arătăm că putem juca un baschet competitiv la nivel înalt.”

Ce părere ai despre concurența cu Tica pentru postul de pivot?

“Tica este un jucător foarte bun și foarte experimentat, aș putea spune că ne este chiar vital. Este un adevărat profesionist, un adevarat campion. Pentru mine antrenându-mă alături de el este o experiență foarte bună. Mă face și pe mine să-mi ridic nivelul jocului.”

Crezi că fanii vor fi un avantaj important pentru voi în acest meci?

“Întotdeauna fanii reprezintă un mare ajutor pentru noi. Sper să vină în număr cât mai mare și să ne încurajeze. Poate începutul de sezon nu i-a mulțumit, dar noi vrem să le demonstrăm că suntem o echipă care poate să joace un baschet de calitate și să obtină victorii.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!