Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bogdan Țîbîrna a semnat cu SCM U Craiova

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
01.07.2019

Bogdan Țîbîrna a semnat cu SCM U Craiova

Bogdan Țîbîrnă este noul al lui SCM U Craiova, după cum anunță site-ul oficial al clubului. Pivotul român în vârstă de 28 de ani a semnat o înțelegere valabilă pentru sezonul 2019/2020 cu gruparea olteană. Țîbîrnă schimbă echipa în Liga Națională de Baschet Masculin după ce în recedentele opt sezoane a jucat pentru CSM CSU Oradea.

Sezonul 2018/2019 a fost unul dificil pentru Bogdan Țîbîrnă, care a avut nevoie de multe luni pentru a se recupera după accidentarea suferită în finala din 2018. Pivotul a jucat doar 9 partide în Liga Națională de Baschet Masculin și alte două în Cupa României.

Ajuns la 28 de ani, Țîbîrnă are 275 de partide jucate în Liga Națională de Baschet Masculin cu medii statistice de 5.7 puncte, 3.1 recuperări și  6.9 la eficiență. Cel mai bun sezon al pivotului de 2.10 metri a fost înregistrat în 2011/2012 când a terminat cu medii de 9.7 puncte, 5.2 recuperări și 11.8 la eficiență.

În cariera sa, Bogdan Țîbîrnă a mai jucat pentru CS Otopeni și Steaua București. În perioada petrecută la Oradea, Bogdan și-a trecut în plamares trei titluri de campion național.

Pe lângă transferul lui Bogdan Țîbîrnă, SCM U Craiova a oficializat și transferul lui Dragoș Diculescu. Acestea sunt primele două nume pe care Aco Todorov se va putea baza în sezonul viitor.

17 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mikki :

    chiar...
    3 titluri si-a trecut in palmares la Oradea.

    cu 4 ani în urmă (01.07.2019) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Craiova
    Daca este ferit de accidentari,poate reprezenta un transfer bun pt Craiova !

    cu 4 ani în urmă (01.07.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    nici
    Achim nu l a mai putut tine la Oradea...

    cu 4 ani în urmă (01.07.2019) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Depinde...
    Daca ne gandim ca Achim,care e un tip intelegator si priceput in ale jucatorilor autohtoni,nu a reusit sa faca mare lucru,sunt pesimist.
    Daca ne gandim ca-l va inlocui pe puscaria Fraseniuk,devin optimist.
    Daca ne gandim ca Dragusin,dupa o perioada cenusie,a venit la noi cu unul dintre cele mai bune sezoane ale sale,devin si mai optimist.
    Altminteri extrem de previzibil,intre impresarul lui si managementul nostru exista o batatorita si "fructuoasa" colaborare!

    cu 4 ani în urmă (01.07.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Nu cred
    Achim a avut o slabiciune pentru el. Una din fixele lui Achim. Daca ii cade drag un jucator sau il detesta, o face pana la capat.

    cu 4 ani în urmă (02.07.2019)
    • 76ers:

      da
      A cam fost demonstrat si de curand cum un jucator detestat de Achim peste cateva luni ajunge le echipa de EuroCup...

      cu 4 ani în urmă (02.07.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Ginyard a avut toata increderea lui Achim pana a facut acea declaratie. A fost clar ca jucatorul isi gasise deja alta echipa si a fortat desfacerea contractului. Pana la urma aiesit bine pt Oradea pt ca am luat titlul cu ajutorul noilor jucatori.

      cu 4 ani în urmă (02.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso
      Imi aduci te rog aminte ce declarase Ginyard atunci?

      cu 4 ani în urmă (02.07.2019)
    • CSM CSU Oradea Robert:

      Gyke
      Daca țin bine minte Achim a zis că el ar fi declarat că nu îi place echipa și nici orasul, ceva de genul, dar probabil într-un mod mai vulgar sau ceva de genul...

      cu 4 ani în urmă (02.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      cam asa a sunat....ce a zis Achim..
      „Ginyard mi-a spus în față, la primul antrenament după meciul cu Timișoara, că acesta nu este un loc pentru el. Însemnând orașul, țara noastră. La auzul acestor vorbe, am decis imediat să ne despărțim, indiferent de riscul că rămânem cu un jucător în minus.

      El avea o ofertă din Polonia, cu ceva mai bună, dar nu cu mult, decât ceea ce câștiga la noi. Ca urmare, a jucat de așa manieră încât să fim nevoiți să renunțăm la el. Nu pot să accept ca un jucător să-și bată joc de colegii lui, de mine și de acest oraș. Care a făcut totul pentru el. Și să te vândă pentru un pumn de galbeni în plus.

      Niciodată în cariera mea nu am mai pățit așa ceva. Toată lumea s-a comportat frumos cu el, la fel ca și cu ceilalți jucători. Astfel de oameni nu au ce să caute în echipa noastră. Cine este dispus să tragă pentru echipă rămâne, cine nu vrea acest lucru este liber să se ducă”, a declarat Cristian Achim.

      cu 4 ani în urmă (02.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      Ginyard a zis..
      ca a fost o decizie strict profesionala..oricum cred ca e bine cand se termina totul cu bine. si s-a terminat campionatul acesta mai mult decat bine de ambele parti..

      cu 4 ani în urmă (02.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Aha
      Deci nu Ginyard a zis, ci Achim a zis că Ginyard ar fi zis... acum mi-am adus aminte... mulțumesc.

      cu 4 ani în urmă (02.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      cu placere!
      e clar ca si el dorea sa plece si cauta un motiv..motivul a fost presiunea si probabil atmosfera din lot, vestiar, dupa jocul cu TM cand voit sau nevoit el a ratat pe sirena si a actionat luni de dimineata la prima ora..oricum el a fost folosit pe 4 cel mai des ori el era de 2-3 normal. ce am vazut la el si chiar si la Pasalic in ultimul timp era..fuga de cos ca dracu de tamaie..

      cu 4 ani în urmă (02.07.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @gyke
      Chiar nu conteaza ce a spus sau nu a spus Ginyard in discutia cu Acim. Ideea e ca el a vrut sa plece si a provocat acea discutie. La primul antrenament de dupa meciul cu Timisoara Ginyard a solicitat o discutie personala cu Achim. Cand solicita el acea discutie si cand este deja in discutii avansate cu alt club, tie cum ti se pare? Ti se pare ca el a fost fair-play iar lui Achim i s-a pus pata? Daca esti fair-play spui ca esti nemultumit si ceri acordul clubului sa-ti cauti alta echipa.

      cu 4 ani în urmă (03.07.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @soso & mikki
      Ce am vrut eu sa subliniez, atunci si acum, e ca tot circul a fost inutil. Absolut de acord ca a existat o nepotrivire, nici jucatorul nu a prestat la nivelul cerut, nici Achim nu l-a folosit pe ce ii placea lui. Se prea poate ca jucatorul sa nu fi fost fair-play, dar eu nu as fi pierdut vremea vorbind o jumatate de ora pe chestia asta (despre dragoste, devotament,...)... ura si la gara.
      Atata tot.

      cu 4 ani în urmă (03.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @gyke
      Achim, practic s-a aparat in contextul in care era acuzat impreuna cu conducerea CSM-ului, ca l-a fortat pe Ginyard sa plece, ca de fapt ratarea de la meciul cu TM a pus capacul..ca acesta nu mai era dorit la echipa...

      cu 4 ani în urmă (03.07.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    @mikki
    Pana la urma, chiar nu mai conteaza.
    Achim a gasit inlocuitori, a castigat campionatul...
    Ginyard a jucat decent apoi in Polonia, iar acum a prins contract in prima liga franceza, ceea ce dovedeste ca nu e "petarda" de jucator, cum multi l-au catalogat.
    A fost win-win pentru toate partile, eu doar nu am fost de acord cu toata "atmosfera" creata, se putea termina altfel, imi mentin parerea...

    cu 4 ani în urmă (03.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!