Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bozhidar Avramov este noul jucător al lui BCM U Pitești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
01.08.2019

Bozhidar Avramov este noul jucător al lui BCM U Pitești

BCM U Pitești a realizat un nou transfer. Bozhidar Avramov se alătură lotului condus de Florin Nini. Cele două părți s-au pus de acord asupra unui contract valabil pentru sezonul 2019/2020, care se ridică la valoarea de 57.000 de euro.

În vârstă de 29 de ani, Bozhidar Avramov este un jucător ce măsoară 1.96 metri și poate acoperi pozițiile 2-1.

Jucătorul bulgar și-a început cariera profesionistă în 2006 la echipa din orașul natal, Cherno More Varna. Avramov a trecut apoi la Valencia iar pentru un sezon a fost îmrpumutat la Gandia BA. În 2010 a jucat la Olympia Larissa, după care a revenit în țara natală la Lukoil Academic Sofia. Sezonul 2014/2015 l-a găsit în Italia la Juvecaserta Basket iar în partea a doua din aceeași stagiune a făcut parte din lotul lui CSU Asesoft Ploiești. O accidentare gravă i-a oprit experiența în România. Între 2015 și 2019, Avramov a revenit în Bulgaria, unde a jucat la Lukoil Academic Sofia și Levski Sofia.

În sezonul precedent, Bozhidar Avramov a avut 30 de prezențe în campionatul Bulgariei și medii statistice de 11.3 puncte, 4.0 pase decisive și 3.7 recuperări. Jucătorul bulgar a mai bifat 11 prezențe în FIBA Europe Cup și alte 4 în Basketball Champions League. În Europe Cup a avut cifre de 9.6 puncte, 5.0 recuperări și 4.7 pase decisive iar în BCL 14.5 puncte, 3.5 pase decisive și 2.2 recuperări.

În România, Bozhidar Avramov a apucat să joace doar 6 meciuri pentru CSU Asesoft Ploiești în sezonul 2014/2015. El a strâns 10.8 puncte, 2.0 pase decisive și 1.8 recuperări în 28.3 minute jucate pe meci.

Avramov este al 4-lea transfer efectuat de BCM U Pitești în această vară, după Iuri Fraseniuc, Goran Gajovic și James Washington. Echipa din Trivale îi mai are sub contract pe Maksym Sturanovic, Tudor Gheorghe, Marius Ciotlăuș și Mihai Măciucă.

*foto: bcl

18 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    :)
    Deci sunt bani. Ma bucur.

    cu 4 ani în urmă (01.08.2019)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      Re
      Da..si pare un jucator destul de bun

      cu 4 ani în urmă (01.08.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmmm
    Fain jucator, dar 5700 Euro/luna sunt cam multi bani...

    cu 4 ani în urmă (01.08.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    Avramov
    A jucat la Asesoft. Ii bun, jucator de tranzitie, de nationala. Are si sezoane in BCL, Europe CUP. Ii faina campania de achizitii la toti.

    cu 4 ani în urmă (01.08.2019) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Asta înseamnă
    Că Jeremic nu va rămâne. Mi ar plăcea sa dati informații salariale si despre alți jucători, ai tuturor echipelor. Se aude ca s ceva sponsor destul de ok care s alături pentru sezonul viitor. Un jucator interesant, salariul mi se.pare destul de.mare.Sa vedem cum completăm ultimele 2 pozitii, cred ca vor aduce un 3 si un 4 5. Eu personal mi as dori un 3 4 și un 5 clasic. Cert e ca echipele din top 6 s au intarit si va fi un campionat interesant.

    cu 4 ani în urmă (01.08.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Suma
    Asta ar trebui fi oarecum confidentiala. Felicitari din nou ptr transfer!

    cu 4 ani în urmă (01.08.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Nu ti pare rau
      De Jeremic?

      cu 4 ani în urmă (01.08.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Jeremic avea sut mai bun cred, dar bulgarul joaca si 1 si cred ca sta mai bine pe fizic.

      cu 4 ani în urmă (01.08.2019)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Pitesti
    Un transfer rezonabil ! Pare un jucator destul de interesant,doar ca parerea mea,este sub ceea ce a aratat Jeremic!! Pitesti chiar are bani ,sa oferi un salariu 5700euro pe luna,chiar reprezinta o suma frumoasa,dar daca tot sunt bani,si conform unor surse,Tamulis a cerut 7000 euro/luna sa vina la voi....cred ca daca se putea putin efort financiar puteati sa il aduceti pe Tamulis !

    cu 4 ani în urmă (01.08.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Pitesti
    Jucător de valoare, complet, experienta mare, îmi este tot mai clar ca noul Pitești, schimbat radical, va arata mai bine decât în stagiunea precedenta.

    cu 4 ani în urmă (02.08.2019) Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Pitesti
    Pe hârtie Pitestiul arata mai bine decat Craiova. Asta este cert. Sa vedem daca o sa vina si un 4 puternic, si atunci putem spune mai mult.

    cu 4 ani în urmă (02.08.2019)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      Re
      Nu zic ca nu , dar nu mi se pare..oricum sez trecut aratau mult mai bine pe foaie :)

      cu 4 ani în urmă (02.08.2019)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Sebi12
      Pentru acuratețe ai putea sa faci o comparatie post pe post. Apreciez enorm fanii inimoși si radicali care își sustin echipa. Sincer sala sporturilor din Craiova, una din cele mai frumoase din Romania ar merita i echipa în Cupele Europene. Voi suporterii daca va doriti acest lucru trebuie sa puneti presiune pe toți administratorii acestei echipe pentru a participa într-o cupa europeană fie ea si Balkan League. Craiova merita mai mult din toate punctele de vedere. Până atunci trebuie sa acceptați dominația altor echipe mai bine construite si mai valoroase!

      cu 4 ani în urmă (02.08.2019)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      :))
      Nu cred ca am zis ca suntem mai buni ca oradea ,cluj , sibiu :)) dpmdv diferenfa dintre craiova si pitesti este una foarte mica , dar daca e sa iau post pe post pana acum la pitesti doar la pg mi se pare o imbunatatire..jeremic imi placea mai mult ca bulgarul, iar gajovic cum probabil va fi folosit pe 4,nu cred ca va fi peste bishop :)

      cu 4 ani în urmă (02.08.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Jeremic
      Mi ar fi placut sa ramana, dar bulgarul e mai rapid si are forța de pătrundere, mai activ și pe faza de apărare. Jerry avea sutul de 3. Bishop n a fost chiar constant sezonul trecut. Si eu cred ca Gajo va fi folosit pe 4. Totusi stam slăbuț la jucătorii u23, cred ca mai e nevoie de unul. Asteptam ultimele transferuri si vom vedea. Steaua e singura echipă care l ar putea lua pe Jerry, au buget pentru asta?

      cu 4 ani în urmă (02.08.2019)
    • SCM "U" Craiova sebi12:

      Re
      Nici eu nu stiu..casale n ar mai continua la noi, poate il luati voi :)

      cu 4 ani în urmă (02.08.2019)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    Buget
    Toti se intreaba de buget!!! De unde mai sunt bani, mai ales dupa sezonul trecut. E doar o parere a mea ca primaria a alocat un buget de aprox 3 milioane de euro pentru toate ramurile sportive ale csm.ului. Numai ca in acest buget era prinsa si echipa de fotbal. Dar nu cred ca au mai putut directiona banii deja alocati pentru csm echipei de fotbal, pentru ca a devenit privata. Pentru fotbal a fost gasita o alta solutie de finantare, un fel de sponsorizare de 400.000 pana in decembrie. Repet asta cred eu ca s.a intamplat nu stiu daca si este asa. Dar daca este, baschetul a avut de castigat. Problema mare o sa fie daca nici sezonul asa nu vor fi rezultate.

    cu 4 ani în urmă (02.08.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      S au facut
      Transferuri importante si la volei. Cred ca i vorba si de ceva sponsori. Cele 3 din fata investesc constant, surprize sunt la Craiova si Pitești.

      cu 4 ani în urmă (02.08.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!