Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Bozhidar Avramov la revenirea în România: „Sunt entuziasmat să mă aflu aici”

Bozhidar Avramov la revenirea în România: „Sunt entuziasmat să mă aflu aici”

Marți, 20 august, în sala Trivale din Pitești, a avut loc reunirea echipei de baschet masculin, sub comanda antrenorului Florin Nini. Conform site-ului oficial al formației argeșene, 9 jucători au fost prezenți la primul antrenament din acest presezon.

Unul dintre aceștia este Bozhidar Avramov, un baschetbalist aflat la a doua experiență în România. Sportivul de 29 de ani a mai evoluat pentru CSU Asesoft Ploiești, în 2015. În ultimii ani, Avramov a jucat în Bulgaria, țara sa natală, acolo unde a devenit campion, în 2018, fiind numit și MVP al finalei.

Cu toate acestea, jucătorul ce poate evolua atât pe poziția 1, cât și pe poziția 2, se arată entuziasmat de revenirea în România.

Sunt entuziasmat să mă aflu aici pentru că, după perioada Asesoft, am fost acasă și, când a venit oferta aceasta, nu m-am gândit prea mult înainte să decid să vin aici. Sunt, cu adevărat, entuziasmat.

Nu cred că putem zice deja că o echipă va câștiga campionatul. Am urmărit sezonul trecut și am văzut 4-5 formații foarte competitive, cu șanse la titlu. Nu cred că acest lucru s-a schimbat și consider că sunt mai mult de 3-4 echipe care se vor bate la titlu.

Sper să îi văd pe fani la fiecare meci, îmi doresc ca sala să fie plină pentru că asta ne dă un motiv în plus să jucăm. Prin urmare, mă aștept ca ei să fie prezenți pentru a urmări un baschet de calitate și pentru a ne ajuta să câștigăm.”

În interviul acordat după primul antrenament, Avramov și-a spus și primele impresii legate de atmosfera din cadrul lotului condus de Nini.

A fost foarte frumos, am încercat să memorez numele tuturor coechipierilor mei și a fost greu. Am văzut fețe noi pentru că eu, în ultimii ani, am jucat în Bulgaria și acolo m-am obișnuit cu aceiași jucători.”

Jucătorii lui BCM U Pitești se vor pregăti pe plan local până în 30 august, atunci când este posibil să se desfășoare un prim meci de pregătire, după cum notează bcmu.fotbalclubarges.ro.

*foto: championsleague.basketball