Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Brandon Anderson și Quatarrius Wilson vor juca pentru CSM Corona Brașov

Brandon Anderson și Quatarrius Wilson vor juca pentru CSM Corona Brașov

CSM Corona Brașov a transferat doi baschetbaliști americani, Brandon Anderson și Quatarrius Wilson, și i-a prelungit contractul lui Armin Cane, jucător care a petrecut și stagiunea 2022-2023 în orașul de sub Tâmpa.

Brandon Anderson este născut în 12 iunie 1998, are 1.85 metri și evoluează pe poziția 1. Originar din Mahwah, New Jersey, Anderson a jucat în perioada 2016-2020 pentru Brown Bears, în prima divizie a NCAA. În cele 109 partide, fundașul american a strâns 12.9 puncte, 2.7 pase decisive, 2.5 recuperări și 1.4 intercepții.

Anderson și-a început cariera profesionistă în Marea Britanie, la Worcester Wolves, după care s-a transferat în Portugalia, la ADO Basquetebol Sad Ovarense. Începutul stagiunii 2022-2023 l-a găsit pe Anderson în Ungaria, la Egis Kormend, însă după un singur meci a plecat în BNXT, la Antwerp Giants.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani a adunat 8.6 puncte, 4.2 pase decisive, 2.0 recuperări și 1.0 intercepții. Anderson a avut procentaje de 40.8% din interiorul semicercului și 66% de la linia de libere.

Quattarius Wilson este un american de 2.03 metri ce evoluează pe poziția 4. Născut în 26 iunie 1996, în Mobile, Alabama, Wilson a jucat un sezon pentru Moberly, apoi s-a transferat la McNeese State University, colegiul pentru care a evoluat și Patrick Richard, componentul naționalei României, și apoi, în stagiunea 2019-2020, a făcut parte din echipa de baschet a Southeast Missouri State.

Wilson și-a început cariera profesionistă în Belgia, la Basketball Academie Limburg, după care a jucat în liga secundă a Germaniei, pentru Wiha Panthers Schwenningen. În sezonul 2022-2023, a făcut parte din lotul lui Koping Stars, grupare din prima divizie a Suediei, unde a fost coleg cu Juwan Gray, care a semnat și el cu CSM Corona Brașov.

În 31 de meciuri, Wilson a avut medii de 13.0 puncte, 7.2 recuperări și 1.8 pase decisive. Baschetbalistul în vârstă de 27 de ani a avut procentaje de 54.3% din acțiune și 69.3% de la linia de libere.

Nu în ultimul rând, Armin Cane va rămâne la CSM Corona Brașov după ce, în stagiunea 2022-2023, a fost cel mai bun marcator și pasator al echipei. Jucătorul american a avut medii de 19.2 puncte, 6.3 recuperări și 5.5 pase decisive în Liga I.

Cane a sosit prima oară în România în 2019, când a semnat cu Dinamo Știința București. A rămas la formația din Ștefan cel Mare până în 2021, după care s-a transferat la CSU Știința București.

În vârstă de 30 de ani, Cane are 1.88 metri și este un combo guard. De-a lungul carierei sale, a mai jucat pentru Hyvinkaan Ponteva, Raholan Pyrkiva și BC Nokia.

Iată cum arată lotul lui Ionuț Bâscoveanu: Juwan Gray, CJ Williams, Armin Cane, Brandon Anderson, Quatarrius Wilson, Georges Darwiche, Andrei Petică, Andrei Oinaru, David Neacșu, Sebastian Costeiu, Vlad Georgescu și Victor Georgescu.

*foto: brownbears.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!