Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Brandon Johnson: "Am tras din greu, asemenea unei echipe adevărate"

Paul Olar

Paul Olar
27.04.2014

CSU Sibiu a făcut sâmbătă seara un pas important spre semifinalele Ligii Naționale. Gruparea de pe Cibin a răpus pe "U"-BT Mobitelco, deși "alb-negrii" au pornit ca din pușcă sâmbătă seara.Trupa lui Dorin Pintea a intrat la cabine în avantaj, însă partea secundă avea să aducă o răsturnare de situație.

Conduși de Milos Bojovic și Matija Ceskovic, amfitrionii au arătat o altă față și au mărșăluit spre al doilea succes consecutiv. Revenirea "galben albastră" s-a datorat în principiu concentrării, după părerea lui Brandon Johnson. Americanul a acordat un interviu site-ului Total Baschet, spunând că soarta turului I încă nu este decisă.

Brandon, un nou rezultat mare. Cum vă simțiți?

Este grozav să conduci cu 2-0 pe Cluj deoarece ei sunt o echipă puternică. Știm că va fi greu pe terenul lor, așa că a trebuit să câștigăm obligatoriu meciurile de acasă.

Referindu-ne la partida a doua, adversarii au debutat exploziv, apoi totul s-a schimbat. Ce ne poți spune despre acest lucru?

Ei au început în forță și extrem de concentrați. Clujul a apăsat pedela de accelerație și a reușit să înscrie mult în prima parte a meciului. În schimb, noi am avut o prestație înceată, iar aruncările nu ne-au intrat în coș. Întorși pe parchet, concentrarea a fost alta și am tras din greu, asemenea unei echipe adevărate.

Milos Bojovic și Matija Ceskovic au contribuit extraordinar până în prezent. Cât de ușor este să joci alături de ei?

Amândoi sunt baschetbaliști buni pe partea ofensivă și astfel restul componenților se pot concentra la celălalte aspecte ale meciului. Aici mă refer la intercepții, recuperări sau posesia mingii. Practic, "munca murdară" necesară câștigării unei confruntări.

CSU dispune de avantaj 2-0 înaintea deplasării la Cluj-Napoca. Vei fi dezamăgit dacă clujenii egalează și se ajunge la decisiv?

Nu, nu aș fi dezamăgit. "U"-BT Mobitelco este o formație puternică, care practică un baschet colectiv, punându-și oponenții în dificultate. Ei sunt perseverenți și au în componență "shooteri"  formidabili.

Doriți să schimbați ceva până săptămâna viitoare?

Cred că trebuie să fim mai preciși pe faza ofensivă. Vrem să fructificăm fazele ușoare și suntem obligați să comitem puține greșeli dacă vrem să ne impunem.

Ești singurul străin rămas din stagiunea 2008/2009, când ați eliminat din Play-Off tocmai pe "U"-BT Mobitelco. Ce aminitri îți trezesc respectivele încleștări?

Îmi aduc aminte că am câștigat meciul cinci și am mers în semifinale. Toate disputele au fost crâncene, diferența făcându-se în ultimele minute. "U" este rivala noastră, așa că te aștepți ca fiecare întâlnire cu ei să fie încinsă. A fost o serie palmitantă, la fel cum este și în actualul sezon.

*Foto: csufans.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!