Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Branislav Tomic a marcat 34 de puncte la Miercurea Ciuc

Adrian Micinic

Adrian Micinic
28.10.2011

SCM U Craiova a învins pe BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc cu scorul de 91-75, în primul joc al etapei a 6-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin - ediția 2011/12. Meciul transmis în direct pe DigiSport 2 a consemnat o performanță individuală importantă din partea lui Branislav Tomic.

Jucătorul sârb în vârstă de 31 ani a bifat 40 minute de joc, perioadă în care a fost cel mai bun marcator al confruntării. Tomic a avut 13/15 la aruncările de două puncte, 1/3 la trei puncte, 5/8 la linia de pedeapsă pentru un total de 34 puncte.

El a adăugat 7 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție și un capac cu cinci posesii pierdute pentru un indice de 32 la eficiență.

Tomic a stabilit un record personal stagional din punct de vedere al punctelor marcate și al eficienței.

Acesta este primul meci în actuala ediție de campionat când Tomic depășește pragul de 30 puncte marcate. El are trei meciuri în care a înscris cel puțin 25 puncte și a marcat cel puțin 13 puncte în fiecare meci de campionat.

Branislav Tomic egalează performanța lui Joshua Brown, de la Dinamo București, consemnată în etapa a 2-a, în partida pe care alb-roșii au pierdut-o la Giurgiu. Astfel, Branislav și Josh împart a 3-a performanță ca valoare în acest sezon la capitolul punct marcate. 

Recordul aparține în continuare lui Jaytornah Wisseh, fiind de 36 într-un meci. Locul al 2-lea îi aparține unul alt jucător american de la CSU Sibiu, Kaylone Riley, autor a 35 puncte într-un meci.

Aceasta a fost, în ordine cronologică, cea de-a 7-a performanță de cel puțin 30 puncte marcate de un jucător pe parcursul unui meci de la startul actualei ediții de campionat. Deocamdată niciun jucător nu a reușit să atingă pragul de 30 puncte de două ori în acest sezon.

Sportivul de 2.02 metri se află la cel de-al 4-lea sezon în Divizia A masculin. El a debutat la Craiova în stagiunea 2008/09 când a avut 18.8 puncte în 26 meciuri susținute în sezonul regulat.

El s-a transferat apoi la BC Mureș, unde în 27 partide a avut o medie de 13.0 puncte în sezonul regulat. Apoi, în sezonul 2010/11, alături de CSM București, Tomic a bifat 28 de prezențe și a avut o medie de 19.6 puncte.

După șase etape în sezonul 2011/12, Tomic are 23.5 puncte/meci.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!