Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Branko Cuic: "Am câștigat respectul clujenilor pentru că am jucat întotdeauna la victorie"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
24.04.2012

Branko Cuic, unul dintre principalii artizani ai revenirii Timișoarei în seria cu CSM București din primul tur al playoff-ului va avea un rol deosebit de important în semifinala pe care bănățenii o dispută împotriva lui U Mobitelco Cluj-Napoca în semifinalele Diviziei A la baschet masculin.

Fostul jucător al campioanei a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre seria din primul tur, adjudecată în partida decisivă și a prefațat duelul cu U Mobitelco care va demara sâmbătă (28.04).

Ce părere ai despre seria cu CSM București, câștigată de echipa ta cu 3-2?

A fost o serie deschisă oricărui deznodământ. Noi am fost foarte relaxați și lipsiți de concentrare în Meciul 1. Acolo au început problemele noastre. CSM-ul a fost mult mai motivată iar noi singuri am pus presiune asupra noastră. Dar, în cele din urmă am jucat două meciuri foarte bune, în special din punct de vedere defensiv și am arătat că merităm să mergem mai departe, în semifinale.

Timișoara a avut niște probleme în acastă serie, în special pe combinațiile de pick and roll cu Jovanovic și Popescu. Crezi că puteți evita această problemă în seria cu Clujul?

Jocul nostru se bazează foarte mult pe pick and roll și pe parcursul seriei cu CSM-ul am executat tot mai bine de la un meci la altul. Nu contează cine a jucat această schemă, eu sau Zlatko. E limpede că vom studia cu atenție meciurile din primul tur și vom căuta să îmbunătățim jocul nostru.

Ai avut o contribuție majoră în această serie, cu precădere în Meciurile 4 și 5, câștigate de Timișoara. Deși lumea (și adversarii) te cunoaște foarte bine ai rămas extrem de periculos în anumite aspecte ale jocului. Unul dintre acestea esta capacitatea de a recupera ofensivă. Cât de importante crezi că au fost recuperările tale ofensive în Meciurile 4 și 5?

Echipa noastră este complet nouă. Am fost nevoiți să începem totul de la zero. A fost un sezon foarte lung pe trei fronturi și inclusiv jocul meu a fost uneori la nivel ridicat, alteori la un nivel scăzut. Însă am patru finale jucate în România și sunt conștient că experiența dobândită poate fi de mare folos echipei mele în playoff.
Referitor la recuperarea ofensivă este un aspect al jocului în care știu că prin efortul depus pot să ofer încredere echipei mele și asta s-a întâmplat în cele două partide. Dar ca echipă formăm un grup puternic la capitolul recuperări ofensive.

Vei întâlni fosta ta echipă în semifinale. Ce așteptări ai de la această serie în condițiile în care beneficiați de avantajul terenului propriu?

Avem acest avantaj care ne poate fi de mare ajutor. Eu mă aștept să jucăm colectiv și întreaga echipă să joace fiecare meci în parte. Avem nevoie să fim maturi și să intrăm în joc concentrați la maxim și în forță. Doar o astfel de atitudine ne poate duce acolo unde toți ne dorim să ajungem.

În ce relații te afli cu cei de la Cluj, mă refer la foștii colegi și la antrenor? Ce părere ai despre echipa Clujului în acest sezon?

Relația mea cu foștii colegi de la Cluj este foarte bună. Am petrecut alături de ei momente frumoase dar am trecut și prin clipe grele. Iar acele momente nu ni le poate lua nimeni. Relația mea cu Marcel (n.r. Țenter) este specială. Din prima lui zi ca antrenor principal al Clujului am spus că va deveni un antrenor mare și acest lucru s-a adeverit. Am jucat împreună în două finale, am câștigat un campionat și am fost mâna lui dreaptă pe teren întotdeauna.
Dar Branko Cuic a câștigat respect la Cluj pentru că a jucat întotdeauna pentru victorie, așa că, atunci când va începe seria cu Clujul, cu siguranță că nu vor exista sentimente și emoții speciale. Voi face totul pentru a ajunge în finală.

Unde crezi că este U Mobitelco mai periculoasă?

Clujul poate fi periculoasă pe mai multe planuri. Uneori depinde de zi, dar dacă este cineva care știe slăbiciunile și punctele forte ale acestei echipe atunci cu siguranța eu sunt acela. Vom încerca să minimalizăm cât mai mult posibil zonele sau lucrurile în care ei devin periculoși și să atacăm pe situațiile în care sunt mai slabi (râde).

Crezi că absențele de durată ale lui Silvășan și Chetreanu pot avea un impact asupra acestei serii?

Sunt doi jucători foarte importanți în rotația Clujului și joacă în spiritul echipei. Absențele lor au fost de durată, dar așa cum îi cunosc vor fi pregătiți și motivați în această serie. Nu ne putem permite să ne gândim că ei sunt recent reveniți după accidentări.

Foto: fortaviola.ro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!